Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההודעה הזו הולכת להיות ארוכה. תודה על הסבלנות :type:

מכרתי את הפיז'ו, והמחשבה לרכוש משהו קלאסי בנוסף לוויני (ולביאנקי, לא שכחתי :wink:) שוב עולה.

אני מעלה את השאלה הזו בפורום מועדון ה-5 ולא בפורום אלפא רומיאו בגלל שאני מקווה למצוא כאן קצת יותר אובייקטיביות.

משהו שחברי מועדון אלפא לא ממש התברכו בו בכל הנוגע למכוניות האיטלקיות - ואחת על כמה וכמה הישנות :shock:

ואני יודע את זה טוב, כי גם לי יש חולשה אליהן.

5309868.jpgunsure.gif5309869.jpg

אני שוקל לרכוש ג'וניור 1600GT משנת 71'.

אבל רגע לפני שאני נוסע 200 ק"מ כדי לראות אותה, אני צריך את עצתכם.

האם מדובר במכונית סבירה לאחזקה? אני לא מתכוון אם היא אמינה, אלא האם הגרסה הזו פשוטה לטיפול,

לא כוללת טכנולוגיות מופרכות שקשה לתחזק (בספק :wink:) והאם זמינות החלקים בארץ/בעולם טובה.

כמו כן, דברים מיוחדים לשים לב אליהם בבדיקה ראשונית? במנוע, במרכב, בשלדה?

מבעלי ניסיון, מה דעתכם על המכונית? מהנה? כיפית? נעימה לנהיגה? צרה צרורה?

ובכלל, כל זה נשמע לכם הגיוני? (ברור שלא, אחרת היינו פורום טויוטה קורולה :???:)

תודה לעוזרים,

רועי.

תמונה להמחשה:

Alfa-Romeo-GT-Junior.jpg

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום רועי,

הג'וניור, כמו כל אלפא קלאסית מהתקופה, אינה מסובכת מידי. המנוע עם שני גלי הזיזים לא נחשב מסובך כיום, ובסך הכל אם המכונית במצב טוב או שעוברת טיפול עמוק, היא אמורה להיות די אמינה.

חשוב מאוד לבדוק את נושא החלודה, מחלה כאובה באיטלקיות מאותה התקופה, ולאחר מכן לבדוק היטב את מערכת החשמל.

אני מניח שחלקים לג'וניור אינם בעייתיים להשגה כולל מעבר לאטלנטי.

אתה יכול לשאול את יורם סילבר. הוא מחזיק ג'וניור כבר הרבה שנים, והיות והא מחזיק גם כמה קלאסיקות נוספות, יש לו בסיס להשוואה.

חג שמח,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

היי

1.דווקא כן הייתי ממליץ לך לשאול את השאלה בפורום אלפא רומיאו ולעשות סלקציה בתשובות...

2.הייתה לי ג'וניור 1750 וזהו רכב מהנה ומעניין מאד.

3.רכב יפה מאד.

4. דווקא המכלולים המכניים אמינים ואין איתם בעיות מיוחדות.

5.יש מספיק מכונאים שיודעים לטפל ברכב.

6.אין בעיית חלקים וחלפים בעולם...

הנאה מובטחת!

אני חבר מועדון אלפא רומיאו אז קח את דבריי בערבון מוגבל:wink:

בהצלחה

ג'ורג':-P

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

אני מקווה שהאלפא הבאה שלי תהיה אלפתא GT או משהו מסדרת הג'וניור. לדעתי זו מכונית יפהיפיה ומהנה, אם המחיר סביר הייתי שמח להיות בעלים של אחת.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אבל רגע לפני שאני נוסע 200 ק"מ כדי לראות אותה, אני צריך את עצתכם.

איך בדיוק תסע 200 ק"מ לראות אותה ? בויני או בביאנקי ?

היית צריך להשאיר את ה-GTI, כרכב מנהלתי לנסיעות בדיקה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מצד אחד - אתה אולי צודק ברצון של לקבל תשובות אובייקטיביות

אבל מצד שני, למי יש נסיון עם ג'וניורים יותר מלחברי מועדון אלפא ?

ומצד שלישי - אתה רוצה לקנות רכב קלאסי ועוד אלפא - אז מה הקשר לאובייקטיביות ??

ואם בכל זאת לא אכפת לך לשמוע דיעה משוחדת - אז אומר שיהיה קשה למצוא רכב יותר מהנה מג'וניור - והתחזוקה סבירה בהחלט

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

רועי שיהיה בהצלחה!ומזל טוב על מכירת הפיז'ו.יש באיזור חיפה 2 למכירה,אם תרצה אברר לך פרטים.

בכל אופן בהצלחה,ואני מצרף את תמונות האוטוביאנקי שלי כדי שתזכור שיש לך קרובת משפחה אהובה בחיפה..

ביאנקי 1.jpg

ביאנקי 2.jpg

ביאנקי 3.jpg

פורסם

אוי אוי הג'וניור. חלום רטוב שלי לפני 20 שנה בערך.

מאוד רציתי ג'וניור. הייתי חולם עליה בלילות. לא 1600 אלא GTV. אוטו יפהפה ומלא אופי. רכבתי באותה תקופה על הטריומף 500 הרבה יותר מ 200 ק"מ כדי לראות ג'וניורים. כל אלו שראיתי היו בערך בנות עשר אז, ואחרי הרבה התחבטויות החלטתי שזה לא בשבילי.

אתחיל דווקא בתאור בעליהן. אין אחת ששייכת לבעל משפחה נשוי באושר. אולי יש, אבל אני לא פגשתי. כולם היו גרושים או הומוסקסואלים (או שניהם). אין לי שום דבר נגד אף אחת משתי האוכלוסיות האלו, חוץ מאותו בעל ג'וניור ממוצא רומני, עובד אלעל ותושב ראשל"צ, שניסה להתחיל איתי כשבאתי לראות את האוטו שלו. רובם היו עגמומיים למדי - כנראה תוצאה של שנות סבל רבות במוסכי אלפא באותה תקופה, או התובנה שהאוטו זה לא מה שיביא למיטתם יותר בלונדיניות (או בלונדינים).

האוטו כמובן מקסים. בכלל לא נוח לנהיגה, עם דוושות מצופפות לימין כמיטב המסורת האיטלקית, וישיבה מאוד נמוכה. אין בו שום דבר פרקטי וזה גם לא מטרתו. אני התרשמתי שעיקר ההנאה באה מלהיות בעלים של יצירה מוטורית נהדרת, ולא מעצם השימוש בה.

האוטו מחליד מאוד. כמו כל המכוניות האיטלקיות מאותה תקופה, מדובר בחלודה ערמומית שלא נראית לעיין עד שלא נופלת איזה כנף, או שמוצאים פירורי חלודה על המשקוף של הדלת כל פעם שטורקים אותה.

מכאנית - אין לי מושג. לא נאבקתי מעולם עם אחזקה של אחת, אבל שמעתי דברים לא טובים על המוסכים שלא הבינו אז דבר בתחזוקה שלה. יתכן והיום המצב אחר, ויתכן והראיה אז נבעה מהשוואה לסובארו DL שהיתה התחבורה הפרגמטית הנפוצה.

בקיצור - זה אוטו נפלא לאספנות, אבל לא כתחליף לתחבורה יומיומית.

נמרוד

פורסם

שלום רועי,

אין בבעלותי ג'וניור ומעולם לא היתה לי אלפא עם הנעה אחורית (אע"פ שיצא לי לנהוג בכמה, כולל שתי ג'וניורים: אחת 1750 ואחת 2000) ולכן לא אייעץ לך בנושא העלויות או בכל דבר אחר שקשור לרכב הזה.

עם זאת, עד כמה שיצא לי לשמוע מחבריי למועדון שבבעלותם ג'וניורים, חלקי קוסמטיקה - גם אם (ובהנחה ש) בנמצא - אינם זולים במיוחד.

אני חושב שההתעקשות שלך לשאול את השאלה שלך פה ולא בפורום המועדון שלנו קצת אינה במקומה. אני יכול להבין שאתה חושש מתגובות לא אובייקטיביות, אבל בסה"כ תוכל למצוא אצלנו גם אנשים שאע"פ שאהבתם לרכב ולמותג אינה מוטלת בספק, במקרים מסויימים פשוט יגידו לך לא לבצע את הרכישה.

בכל מקרה, מה שלא תחליט, שיהיה לך בהצלחה (ואל תשכח להירשם למועדון שלנו אם בכל זאת החלטת להתחדש לך באיזו ג'וניור נוצצת :wink:).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ורק אתייחס לדברי נמרוד (הוא שלח בדיוק כשאני כתבתי את ההודעה הקודמת שלי) : יש, ואני אישית אף מכיר אנשים שנוסעים בג'וניור על בסיס יומיומי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
רועי שיהיה בהצלחה!ומזל טוב על מכירת הפיז'ו.יש באיזור חיפה 2 למכירה,אם תרצה אברר לך פרטים.

בכל אופן בהצלחה,ואני מצרף את תמונות האוטוביאנקי שלי כדי שתזכור שיש לך קרובת משפחה אהובה בחיפה..

קבל את חח על האוטו. הוא נראה מאוד מושקע.:ladysman:

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

האלפא ג'וניור\GTV מסידרה 105 היא אחת הקלאסיות הכי מהנות לנהיגה שיש,ביחד עם הרודסטרים הבריטיות.

השאלה העיקרית היא מצבו של האקזמפלר שאותו אתה עומד לקנות,ומה רמת המקוריות שלו.

אמנם חלפים מכניים קלים להשגה,יחסית,ומחירם סביר,אולם חלקי פנים ואביזרים קוסמטיים יקרים יחסית,מה שגרם ללא מעט מבעלי המכוניות האלו לאלתר,וזה נוגע בעיקר לגריל הקדמי,פנסים ובקליות,כמו גם לפנים המכונית.

כמובן שיש לתת את הדעת גם על מצב המרכב.אמנם הג'וניור קצת פחות רגישה לחלודה מהאיטלקיות בנות זמנה,אולם עדיין קיימת רגישות,ויש לחפש אחר סימני חלודה וריקבונות ביתר שאת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

קודם כל לחברים ממועדון אלפא - לא צריך להעלב שלא באתי לשאול אצלכם, בסך הכל נוח יותר לשאול "בבית"

ולא ללכת לפורומים זרים, ולנסות להבין על מי אפשר לסמוך ומי מאחורי המקלדת הוא בן 16 שחולם כל החיים (מגיל 15 :wink:)

על איזו אלפא נוצצת. עוד יבוא לי איזה ילד עם אסקורט שחושב שהאוטו סקסי. לאן הגענו :wink:

במחשבה שנייה, אולי אפרסם בכל זאת איזו הודעה גם אצלכם... אני רק צריך לזכור מה עשיתי עם המשתמש והסיסמא

שלי בפורום שלכם :loco:

לכל מי שענה, תודה. ביום שישי אשנס מותניים ואת רכבת ישראל, ואסע צפונה לראות את המכונית במציאות.

הכלל אצלי פשוט - מה שמדליק אותי (ויש לי תקציב בשבילו...) אני קונה, מה שלא, לא :smile:

האם כדאי לקחת רכב שכזה למכון בדיקה רגיל, כדי לקבל תמונת מצב של תאונות בעברו/פגיעות שלדה,

האם הם יכולים לאתר חלודה? כי הניסיון שלי עד עתה עם מכוני בדיקה, כקונה או כמוכר, לא היה טוב במיוחד.

מישהו מכיר מקום טוב לבדוק רכב שכזה באיזור חיפה?

תודה לכולם על התשובות.

נ.ב: יוני, יופי של ביאנקי :wink:

פורסם

ושנס איתך עוד מישהו שמבין באלפות..

יש נם הרבה דברים לבדוק בעת קניית ג'וניור,ורצוי שיהיה איתך מבין עיניין.

אני לא מזלזל בידע שלך חלילה,אולם לא נעים "ליפול" על מכונית רקובה מהיסוד,או שחסרים בה הרבה חלקים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...