Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום האלטרנטור שלי התפגר סופית במשרד הרישוי בחולון (בחר לו מקום אידאלי). אין טעינה בטורים נמוכים, אי אפשר לשמוע רדיו שהרכב לא מונע (גם כשהוא מונע זה לא בדיוק סיפור הצלחה), ולעיתים גם אין סטארטר)

אני מתלבט מה לעשות, הנה הפתרונות שעליהן חשבתי:

1. לקנות אלטרנטור מפירוק - aka "חתול בשק" (יש גם את האופציה של לקנות פיאסטה שלמה לפירוק - עם אלטרנטור עובד ולהחליף)
  2. שיפוץ - מהו טווח המחירים? האם האלטרנטור מאריך חיים או שזה כמו כוסות רוח למת? יש אחריות לדברים האלה?
  3. חיזוק - להביא אלטרנטור מחוזק יותר (האורות ברכב שלי מרצדים, ועובדים כמו שצריך רק כשנותנים בגז), בעצתו של בן(צי), האם ניתן להביא אלטרנטור מחוזק שמתאים לרכב הזה מרכב אחר? איזה רכבים אפשר לפרק מהם? (סיירה? אריקה? מאותם שנתונים כמובן) או שאלטרנטור זה דבר אוניברסלי?

ללא מוזיקה שהאורות פועלים,

עידן.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

שיפוץ אלטרנטור עולה כ 500 ש"ח ומחזיק כמה שנים.

אלטרנטור מומלץ לך יהיה 55A

לך על BOSCH ולא על LUCAS

לגבי פירוק, לאלטרנטור יש כיוון, שים לב שאם אתה מפרק האלטרנטור יהיה האותו כיוון שמו שלך. בפיאסטות עם מנוע CVH ומזגן בד"כ האלטרנטור הפוך מהפיאסטות בלי.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

רגע אודי,

אז מה שאתה אומר זה שאלטרנטור זה דבר אוניברסלי?

שהצעת לי את ה Bosch 55A, התכוונת לאחד חדש? מהו מחיר משוער?

תודה.

פורסם

אני לא בטוח שהדגמים זהים, אבל לפחות בשאלה העקרונית "לוקאס או בוש" יש לי תשובה נחרצת - רק בוש. ה-MGB הגיעה במקור עם לוקאס מחורבן, שהדיודות שלו נשרפות כל שני וחמישי וגם כשהן תקינות הוא לא נותן טעינה מרשימה במיוחד.

לפני כמה שנים זרקתי אותו לכל הרוחות והרכבתי בוש משופץ שעלה בסביבות 350-400 ש"ח, 55A, ומאז יש לי שקט ושלווה (ואני ישן מצויין בלילה עם "אובדן המקוריות" הזה...).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
רגע אודי,

אז מה שאתה אומר זה שאלטרנטור זה דבר אוניברסלי?

שהצעת לי את ה Bosch 55A, התכוונת לאחד חדש? מהו מחיר משוער?

תודה.

אלטרנטור זה לא דבר אוניברסלי, למרות שיש את האלטרנטור שלך בכמה וכמה מכוניות.

אלטרנטורים בפורד, אם אני לא טועה עד 95 אמורים להתאים.

אחרי 95 עברו לפולים שונים, אלו עם המסילות.

אני התכוונתי למשופץ.

טרנזיטים ישנים היו מגיעים עם 45 שזה לא כ"כ יספיק לך.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

בירור אחרון: ברכב שלי יש (אמור להיות) אלטרנטור של 55A?

כיצד אני יכול לברר זאת?

כנראה שאני אלך על שיפוץ, נשאר רק לברר של מי האלטנטור בנבלה.

רפי לין,

אשמח לקבל מקומות שמתעסקים עם שיפוץ/מכירה של אלט' משופצים.

תודה לכולם,

עידן.

פורסם

היי עידן

אני אשמח לתרום לך אלטרנטור שיש לי זרוק כבר הרבה זמן שפורק מפורד כל שהיא עם מנוע פינטו,

אם הוא מתאים לך אז הוא שלך.

אני לא מבטיח שהוא תקין אבל אני יודע שהוא היה תקין כשפורק.

בברכה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

עידן,

ברמת העיקרון אין בעיה לשפץ אלטרנטור. כל חשמלאי רכב טוב יבצע את העבודה ללא כל קושי. לשאלתך לגבי הגדלת ההספק של האלטרנטור, אין צורך בכך אם אתה לא הולך להתקין ברכב מערכת קול מרובת מגברים. כך בחשבון שכאשר מגדילים את ההספק של האלטרנטור, הוא יגזול יותר כח מהמנוע של הרכב.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
כך בחשבון שכאשר מגדילים את ההספק של האלטרנטור, הוא יגזול יותר כח מהמנוע של הרכב.

למה אתה חושב ככה? למעט הפסדים שהם זניחים יחסית (ואינם קשורים להספק מקס'), ההספק (המכני)

שהאלטרנטור צורך מהמנוע שווה להספק (החשמלי) שנצרך ממנו. אלטרנטור לזרם גדול יותר הוא פשוט

אלטרנטור בו עובי החוטים גדול יותר.

:turn-l:
  • תוכן חדש...