Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סמל של אלפא? מה הוא מסמל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמי באה אליי בשאלה על מה בדיוק מצוייר על הסמל שלי, עניתי לה ואז עלתה בי שאלה מאוד מסקרנת מה מסמל הסמל של אלפא רומאו?

מוזמנים לפרט!

עדכון קטן לגבי הרכב, אתמול הייתי בטוח שמביאים לי את החלון, היו מים איפה שהיה את החלון השבור (בפנים היו מים)

אני וחבר פירקנו את כל הבניה של המערכת בבג'אז (בניה בהחלט איכותית) בשביל להגיע למושב, פירקנו את המושב האחורי, פירקנו דופן ימני (מתחת לחלון השבור, פתחתי את הסתימה שהייתה בצינור שבתוכו יורדים המים אם מצטברים, שלא יהיה חלודה... הצצה למנגנון של החלון והוא כולו חלוד!!! ממש כמעט נשבר לחתיכות, נשאר שם למזלי החלק שעליו יכול להחזיק החלון.

בסוף החלון לא הגיע אליי אתמול, הרכבנו את הדופן שהוסר, כמו כן גיליתי שלא צריך לפרק את כל זה בשביל לשים חלון.

מתחת למושב האחורי ובבגאז' יש המון המון שברים של החלון לכן הבניה של המערכת והמושבים הורכבו זמנית אך ללא הברגה (צריך לשאוב הכל ואז כבר להבריג).

אני מקווה ביומיים הקרובים לקבל את החלון ולהשיג ממישהו שואב אבק עם מאריך כי שואב אבק לרכב לא יתמודד עם כל השברים שיש שם.

מתחת למושב האחורי לא רואים לא חלודה ולא שום דבר, עוד גיליתי שהמושב האחורי נראה מהמם בלי הכיסוי המגעיל שהיה עליו... המושב במצב טוב חוץ מכתם (פיפי :wink: ) שיש עליו ויש רק קרע מלמעלה איפה שכביכול משעינים את הראש.

מושב נוסע קדמי במצב לא רע אבל לא הורדתי את הכיסוי מתוך פחד שיקרע, מושב הנהג במצב רע וחסר לו בשר (אני אדבר עם אמא שלי האם תוכל לתפור לי כמה דברים ולהתאים כמה דברים, היא יודעת לתפור אך אני לא בטוח שתוכל לעשות את הדרוש).

מה שעוד חסר לי זה חגורות מאחורה, הייתי בטוח שלא אמורות להיות שם חגורות אבל לאחר מכן גיליתי הברגות לחגורות ואני אראה מה אני אעשה עם זה, בנתיים לא מסיע אף אחד מאחורה (לא מוכן להסתכן ולא מוכן לקחת אחריות).

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לעניין הלוגו של אלפא רומיאו:

שני סמלים מרכיבים את החלק המרכזי, ושניהם מילאנזיים: הצלב האדום על רקע לבן קשור בהיסטוריה של העיר מילאנו והנחש המפותל הירוק על רקע תכלת שנקרא "ויסקונטי". (אגדה מקומית מספרת שאחד מחברי סדנת העיצוב של המכוניות אי שם בשנת 1910 ראה נחש כזה כשהמתין לחשמלית בדרך לעבודה).

הכיתוב ALFA, אף שהוא שמה של האות הראשונה והמילה המסמלת כל סוג של ראשוניות והתחלה, הוא דווקא ראשי תיבות של "המפעל הציבורי למכוניות בלומברדיה" ובאיטלקית Anonima Lombardia Fabricca Automobili, השם רומיאו התווסף ללוגו כשניקולה רומיאו רכש את החברה בשנת 1915. עד אז היה רק כיתוב של ALFA בחלק העליון של הסמל. למטה כתוב מילאנו - הבית של אלפא (והעיר הגדולה ביותר במחוז לומברדיה).

חג שמח,

טריומף TR3A שנת 1958

וולוו P1800 "המלאך" 1965

ותמיד מחפש עוד רודסטארים/מכוניות ספורט אירופאיות

פורסם

alfa_romeo_logos.gif

הצלב האדום ע"ג רקע לבן, מקורו במאה ה11 עם יציאת מסע הצלב הראשון לשחרור ירושלים מידיי המוסלמים, האבירים לבשו גלימה לבנה על בית החזה ועליה צלב אדום.

בראש הבטליון הלומברדי שיצא למסע הצלב הראשון, עמד אוטונה ויסקונטי, דוכס אינבוריו ואוליגיו-קסטלו, אחד מאבות משפחת ויסקונטי שלאחר כ 300 שנה הפכו למושלי העיר מילאנו. כאות כבוד לגיבוריי העבר, אימצו שליטי מילאנו את הצלב האדום כסמלה של העיר. - נחש המים הטורף, מקורו במסורת הלומברדית העתיקה, הנחש היה לקמע הלומברדי, הם ענדו קמעות של נחשים כתליונים סביב צווארם וגם קישטו את דיגלם הכחול בהיר בסמל הנחש.

בשנת 1925 הגיע לעיר מטאו ויסקונטי "הגדול", בטענה שהוא בא להגן על דודו הארכיבישוף של העיר מילאנו, וכך כבש את העיר והיה לשליטה. - הוא אימץ את סמל הנחש כאות למסורת הלומברדית של המשפחה, ושם אותו על שלט האבירים המשפחתי.

לימים הפכו הנחש והצלב (יחדיו) לסמלם של משפחת ויסקונטי, היה זה סמל שלט האבירים שלהם, סמל היסטורי ראשון מסוג זה, שמור עד היום בקתדרלת סנט-אסטורגיו שבמילאנו, שם נמצא בית הקברות של משפחת ויסקונטי.

התפתחות הסמל :

1915- 1910 עם היווסדה של אלפא בעיר מילאנו

1925- 1915 ניקולה רומיאו רוכש את אלפא ומוסיף את שמו לסמל

1946-1925 אחרי ניצחונותיה של הP2 וזכיית אלפא רומיאו באליפות העולם מתווספים עלי דפנה מסביב לסמל.

1972-1946 אחרי שהמלוכה מפנה את מקומה לשלטון רפובליקני - שתי הלולאות בצדי הסמל שסימלו את שתי המשפחות השולטות באיטליה , הוסרו ובמקומם נוסף עיטור גלי

1972 ואילך - עם הופעת האלפא סוד והיציאה מהעיר מילאנו הוסר הכיתוב MILANO מהסמל

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

זה רק אני או שהלהבה שיוצאת מפיו של הנחש נראת כאדם?

נתונים נוספים תוכלו לקרוא בסיפרי החדש "צופן דה אלפא" :wink:

אבי .פ.

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם

ואו, תודה רבה לכם, חתיכת היסטוריה יש בסמל הקטן הזה!

יש לי את התמונה של חמשת הסמלים :)

הייתי רוצה לאסוף את חמשת הסמלים, נראה לי מעניין, ביקור באיטליה ולחרוש על כל הפירוקיות!

הלהבה בכל הסמלים נראת כאדם, הלהבה לא הוזכרה פה, מישהו יודע מה העניין שהלהבה היא בדמות אדם?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עוד דבר קטן שלא הוזכר כאן של"נחש" קוראים נחש הדרקון וזאת אגדה שלמה באיטליה.

נ.ב

אלפא זה האוטו לפי דעתי וכל כך חבל שאנשים בארץ לא קונים אותו יותר.

פורסם

דוכס מילאנו הידוע לשימצה כרודף ועושק נתיניו הוסיף לנחש הידוע את דמות האדם הנבלע ע''מ להטיל אימה בכל רואיו ...

וכל השאר היסטוריה ...

לכן בראותכם אלפא רומיאו דיר בלקום ...:wink:

אודי.

פורסם
עוד דבר קטן שלא הוזכר כאן של"נחש" קוראים נחש הדרקון וזאת אגדה שלמה באיטליה.

נ.ב

אלפא זה האוטו לפי דעתי וכל כך חבל שאנשים בארץ לא קונים אותו יותר.

תן לי סיבה אחת טובה למה...

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם
תן לי סיבה אחת טובה למה...

אני אתן סיבה,

בגלל הנשמה.

וגם בגלל שהיא מוציאה לך את הנשמה.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

זה רק פח. לקופסת פח אין נשמה - לא משנה כמה ערך רגשי או אחר תייחס לה.

חוץ מזה, אף פעם לא הבנתי ואינני מבין את ההערצה לאלפא, מעולם לא שמעתי מעודי על דבר אחד טוב אודות אלפא... את הנשמה היא בטוח מוציאה - על זה אין עוררין.

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם
זה רק פח. לקופסת פח אין נשמה - לא משנה כמה ערך רגשי או אחר תייחס לה.

חוץ מזה, אף פעם לא הבנתי ואינני מבין את ההערצה לאלפא, מעולם לא שמעתי מעודי על דבר אחד טוב אודות אלפא... את הנשמה היא בטוח מוציאה - על זה אין עוררין.

זה אולי נכון - השאלה היא מה אתה עושה בפורום הזה? - כאן נפגשים אנשים שמצליחים להתרגש ממכוניות - שמצליחים להבין ולראות היכן יש נשמה לרכב ואהוב על אף הקשיים

ולגבי אלפא - האם נהגת פעם באחת ?- אם כן ואתה עדיין לא מוצא מה הקטע - ראה פסקה קודמת - ואם לא -אז מה אתה בכלל קופץ?!

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

חוץ מזה שהעיצוב משך אותי, לאחר נהיגה בספרינט שכרגע שלי מאוד התרשמתי מחוזקת המנוע שפשוט מעלה חיוך ודורש עוד ועוד.

התנהגות כביש את האמת עוד לא יצא לי לבדוק מהסיבה שאני לא מוצא מקום שניתן לגעת קצת בגבולות (עיר זה מן הסתם לא המקום)

לרכב יש היסטוריה יפה מאוד ועכשיו לאחר שאני יודע את ההיסטוריה של הסמל האוטו כאילו מושך איתו חלק נכבד מהעבר, מעבר לכך שהוא מכונה יש בו משהו שהוא מעבר!

כמובן שיש עוד ועוד...

מוציאה את הנשמה? מי שמוכן שהיא תוציא לו את הנשמה זה בסדר מצידו, תקנה פיאט אונו שלא יוציא את הנשמה זה הכל.

לא שמעת דבר טוב? דבר טוב כמו מה? זה רכב מהנה מאוד לנהיגה וכמינימום תקרא סקירות על אלפות.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...