Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום,

כזכור אני בשלבי שיפוץ יחסית מוקדמים של 304 קבריולט.

לפני כמה חודשים הבאתי איתי מארה"ב במזוודה הגה עץ יפיפה של חברת PILOT (תמונות בקישור) אשר עלה פחות מ - 80$ ולא שילמתי עליו מכס ומשלוח. היתה רק בעיה אחת, אין להגה הזה מתאם ל - 304 (ברור למה, בכל ארה"ב אין 304 אחת, אז למה שיהיה מתאם...?) ולכן נאלצתי לבנות מתאם בעצמי. למזלי, להגה יש מתאם אוניברסלי אשר אותו מחברים למתאם הרצוי לפי סוג הרכב, דבר אשר הפך את מלאכת ההכנה לפשוטה יותר.

להלן השלבים בבניית המתאם:

שלב ראשון - מציאת הגה נוסף לרכב.

את ההגה הנוסף צריך משתי סיבות:

א. על מנת לחתוך ממנו את החור המשונן ולרתכו למתאם של ההגה החדש.

ב. על מנת שיהיה הגה ספייר, למקרה שמשהו ישתבש בתהליך ההכנה או למקרה שהאוטו לא יעבור טסט עם ההגה החדש בגלל שינוי במבנה.

את ההגה הנוסף אמי הביאה איתה במזוודה כאשר חזרה מביקור בצרפת, וגם עליו לא שילמתי מכס או משלוח, אלא רק את העלות המטורפת שלו - 5 יורו (27 שקלים בערך...!) והוא נראה כאילו כרגע יצא מהמפעל, חדש לגמרי, פשוט מדהים.

שלב שני - חיתוך ההגה הישן.

את ההגה הישן (הפחות טוב מבין השניים) חתכתי עם דיסק, השארתי רק את החלק הרלוונטי וחשוב לנקות אותו טוב טוב מחלודה ולכלוך, ולצבוע אותו לבנתיים, על מנת שלא יצבור חלודה עד לשלב הבא.

המשך בהודעה הבאה...

DSCN4528.JPG

DSCN4529.JPG

DSCN4534.JPG

DSCN4541.JPG

DSCN4543.JPG

DSCN4547.JPG

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

שלב שלישי - להחליט לאיפה לרתך את המתאם ולרתכו.

בשלב הזה מרתכים את המתאמים בצורה מדוייקת ככל האפשר אחד לשני.

אני נעזרתי במסגר מקצועי, מאחר שאין לי את הכלים המתאימים.

קודם כל מוציאים את הקצוות הלא רלוונטיות שנשארו, ולאחר שיש רק משושה עם חור משונן בתוכו מרתכים אותו למתאם האוניברסלי.

לפי דעתי כדי להדביק אותו קודם לריתוך עם סופר גלו כאשר ההדבקה צריכה להיות מדוייקת ככל האפשר (אפשר רק עם העין ואפשר להעזר בשני סרגלים) ורק לאחר ההדבקה לרתך.

שלב רביעי - לנקות את המתאם שנוצר ולצפות באפוקסי.

קודם כל, מנקים טוב טוב מחלודה, צבע שהתקלף וכו'.

לאחר מכן בונים בעזרת אפוקסי ציפוי מסיבי למתאם.

שתי סיבות עיקריות בגללם צריך אפוקסי:

א. גיבוי לריתוך. על אף שהריתוך חזק דיו, עכשיו רק סופרמן יוכל להפריד את המתאמים.

ב. אסתטיקה. מי שממש חשובה לו האסתטיקה, שלא ישתמש באפוקסי, כי מאוד קשה לעצב אותו. אותי זה פחות עניין כי המתאם מכוסה כך או כך.

שימו לב, שיש למתאם חורים, דרכם גם העברתי את האפוקסי על מנת לקבל חוזק מירבי.

את האפוקסי צבעתי בסיום בצבע ניקל.

יש לחכות 24 שעות לייבוש מקסימלי של האפוקסי ושל הצבע.

המשך בהודעה הבאה...

DSCN4548.JPG

DSCN4553.JPG

DSCN4554.JPG

DSCN4555.JPG

DSCN4557.JPG

DSCN4558.JPG

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

שלב חמישי - דואגים לאסתטיקה הכללית.

כלומר, משייפים מעט וצובעים את האפוקסי, מפרקים את הסמל של פיז'ו מההגה הישן ואת הסמל של פילוט מההגה החדש, צובעים יפה את הפיז'ו ואת הברגים ומדביקים אחד לשני על מנת שיראה מקורי.

במהלך כל התהליך חשוב להקפיד שהחור המשונן מכוסה ומשומן, על מנת שלא יחליד, לא יצבע, לא יהרס, לא יתמלא באפוקסי ובקיצור שישאר שלם ובמצב טוב על מנת שיתאים בדיוק למוט ההגה.

המשך בהודעה הבא...

DSCN4559.JPG

DSCN4560.JPG

DSCN4569.JPG

DSCN4571.JPG

DSCN4573.JPG

DSCN4575.JPG

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

שלב שישי ואחרון - מרכיבים את ההגה ויוצאים לסיבוב.

בעצם צריך קודם לסיים את השיפוץ... :lol:

אגב, באוטו יהיו בנוסף להגה עץ גם ידית הילוכים מעץ ובלם יד מעץ, כך שזה יתאים בול.

זה הכל, שאלות אם יש אני פה.

יום טוב,

שחר

DSCN4610.JPG

DSCN4611.JPG

DSCN4612.JPG

DSCN4613.JPG

DSCN4608.JPG

DSCN4609.JPG

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

תחדש יצא יפה!

הנה גם פרויקט דומה שאני ביצעתי ופירסמתי בזמנו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=85426&highlight=%EE%FA%E0%ED+%EC%E4%E2%E4

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

כן, אני זוכר אותו ונעזרתי בו בעצמי גם כן.

משיחה עם קובי, מנהל הפורום, החלטנו שכדאי שפרויקט כזה יהיה גם בפורום אספנות.

שחר,

נ.ב. (זו ההודעה ה - 150 שלי, עוד הודעה ואני כבר לא נהג חדש :-D)

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

פרוייקט יפה ועבודה יפה.

שים רק לב שעלול להיווצר רווח בין ה"שרוול" השחור של גלגל ההגה לבין כיסוי הפלסטיק שיושב על עמוד ההגה עצמו. לפי הצילום ניראה שהקצה של האום בולט קצת מתחת לשרוול, ויתכן שתצטרך להוסיף שם טבעת שחורה לסגירת המירווח.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

נראה פרוייקט יפה מעניין,

דרך אגב, ראיתי בחתימה שלך שיש לך פורד אנגליה בשלבי שיפוץ מתקדמים, ורציתי לשאול האם זו זאתי שבמוסך ביהוד, כי ראיתי שם אחת

פורסם
פרוייקט יפה ועבודה יפה.

שים רק לב שעלול להיווצר רווח בין ה"שרוול" השחור של גלגל ההגה לבין כיסוי הפלסטיק שיושב על עמוד ההגה עצמו. לפי הצילום ניראה שהקצה של האום בולט קצת מתחת לשרוול, ויתכן שתצטרך להוסיף שם טבעת שחורה לסגירת המירווח.

בברכה,

קובי

תודה קובי,

אין שם מרווח, זה אמור להיות כך מכיוון שיש שם שני "מכסי פלסטיק", אחד מתחבר מתחת לשרוול ואחד מעל, והם מגיעים כמעט עד למתאם.

נראה פרוייקט יפה מעניין,

דרך אגב, ראיתי בחתימה שלך שיש לך פורד אנגליה בשלבי שיפוץ מתקדמים, ורציתי לשאול האם זו זאתי שבמוסך ביהוד, כי ראיתי שם אחת

לא, הפורד אנגליה שלי נמצאת באותו מחסן ליד הפיז'ו באזור ירושלים ומופיעה בסמלון שלי.

היא לא במוסך כרגע. אגב, העיתון לא הסגיר את המיקום שלי :wink: ?

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=58521

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

אולי אתה סתם אוהב לצבוע על עיתונים של ירושלים :smile:

בכל מקרה לאחרונה אני רואה הרבה ענתיקות באיזור המוסכים של יהוד, הב.מ.ו של ציקי, מוסטנג צהובה אחת, טנדרבירד אדומה, קאפרי אחת והאנגליה הזאת. טוב לדעת שיהיה לי מקום לטפל בענתיקה לעתיד שלי :roll:

ודרך אגב, כאשר צובעים עם ספריי ברזל איך דואגים שהוא לא יירד? האם זה תלוי בסוג הספריי או שצריך למרוח משהו לפני או סוג של לקה מתכתית אחרי?

פורסם

היי שחר

עבודה יפה

כל הכבוד !!!

• תוכן חדש...