Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

ראיתי TRIUMPH OVERDRIVE TR6 במצב חיצוני מצויין

האוטו עומד מספר שנים במחסן עטוף ושמור.

אין לי מושג אם האוטו במצב נסיעה

יש לי כמה שאלות

1. מה עושים בדרך להיות בעל רכב ענטיקה

2. מה אני צריך לבדוק בהתחלה

3 כמה שווה רכב כזה, או כמה צריך להציע

4 מי עושה שיפוצים למכונית כזאת

אשמח לקבל ממכם יעוץ

פורסם

מחירון להרבה חלקים תוכל למצוא כאן

אני לא מכיר כל כך את הTR6, אבל בסה"כ זה רכב שנראה מצויין, ומהמעט שחיפשתי עליו נראה שהוא חולק מכלולים עם רכבים בריטיים אחרים מהתקופה, מה שמקל מאוד על מציאת חלקים מכניים.

לגבי מצב הרכב, פחות חשוב אם הוא במצב נסיעה כרגע, אלא המצב בוא הוא הוכנס לאכסון. אם הוא היה במצב נסיעה, רוב הסיכויים שניתן יהיה להחזיר אותו למצב נסיעה בהשקעה נמוכה. אם לא, השמיים הם הגבול. קח איתך מישהו שמבין על מנת לבדוק את הרכב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

רכב בהחלט יפה ומרשים ,

כמו שכתב

nich

לא כל כך חשוב מצב הרכב כרגע , שאם אוכסן בצורה טובה מצבו לא רע

ושווה שיפוץ . חשוב יותר שהרכב שלם ולא חסרים בו מכלולים או חלקים אחרים .

עכשיו - זה תלוי בכסף .

בהצלחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

יש מחירון בינלאומי , מאוד תלוי מצב הרכב מקוריותו ושלמותו .

אבל - זה בסך הכל תלוי מאוד במשוגע שמוכר ובמשוגע שקונה ,

שהרי זהו שיגעון של כולנו פה , כך שהמוכר יכול לבקש מחיר שלך

הוא נראה מופקע או מוגזם ,

כך שכל קניה / מכירה לגופו של עיניין .

ביי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

יש מחירון מאוד מדוייק לענתיקות והוא הולך לפי נוסחה פשוטה מאוד:

מה שהמשוגע דורש = מה שהפסיכי מוכן לשלם.

כשהמשוואה מאוזנת, זה המחיר המדוייק.

אתה מוזמן לשאול על מחיר הרכב בשרשור מחירון קראוס בפורום. המחירון הוא לרכב בחו"ל, ובשביל המחיר בארץ מוסיפים את עלויות הייבוא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אפשר להעיף מבט כאן

http://www.classiccar.co.il/ads/adDetail.asp?cat_id=14&sub_id=124&ad_id=7849

אם כי זה רק עוד מקרה אחד וכאמור בארץ הקודש המחיר יהיה לפי הנוסחאות שהוצגו בהודעות הקודמות.

ה-TR6 נחשבת לאחד הדגמים המוצלחים של סדרת ה-TR של טריומף אם כי לעניות דעתי פחות יפה מדגמי ה-TR3 בעלי הקווים המעוגלים ופחות נדירה (ולכן גם מעט פחות יקרה) מדגם הכלאיים של TR5 (או הדגם המקביל TR250 שהותאם לשוק האמריקני). כך או כך, רכב בהחלט ראוי, לא שכיח בישראל ורודסטאר לכל דבר ועניין.

אם אתה יורד מהעניין אשמח לקבל פרטים.

בהצלחה, איל.

טריומף TR3A שנת 1958

וולוו P1800 "המלאך" 1965

ותמיד מחפש עוד רודסטארים/מכוניות ספורט אירופאיות

פורסם

כמה התייחסויות בכחול, בגוף ההודעה שלך:

שלום לכל חברי הפורום

ראיתי TRIUMPH OVERDRIVE TR6 במצב חיצוני מצויין

האוטו עומד מספר שנים במחסן עטוף ושמור.

אין לי מושג אם האוטו במצב נסיעה

יש לי כמה שאלות

1. מה עושים בדרך להיות בעל רכב ענטיקה בשלב ראשון, מארגנים כסף כדי לקנות אותה...

2. מה אני צריך לבדוק בהתחלה את המצב של הרכב, ובעיקר - מצב החלודות של הבודי והשאסי.

3 כמה שווה רכב כזה, או כמה צריך להציע מאד תלוי במצב - TR6 יפה יכול להיות שווה גם 100,000ש"ח ויותר, אבל אם היא במצב "נבלה" כדאי שתשלם כמה שפחות, כי ממילא תשקיע אח"כ עשרות אלפי שקלים בשיפוץ. על נושא המחיר אני אפרט למטה.

4 מי עושה שיפוצים למכונית כזאת מכונאים, פחחים, צבעים, חשמלאים ורפדים שמוכנים להתעסק עם מכוניות כאלו, והם בדרך כלל לא זולים. תוכל לחסוך הרבה מאד אם תעשה חלק מהעבודות הקלות-יחסית לבד.

אשמח לקבל ממכם יעוץ

ועכשיו תוספות:

• TR6 היא קלאסיקה אמיתית - רואדסטר בריטית במיטב המסורת, עם מנוע 6 בוכנות גדול וחזק. אני מניח שהמכונית שראית היא עם שני קרבורטורים - היו גם מנועים עם הזרקה, אבל לא ראיתי TR6 מוזרקת בארץ. ה-Overdrive הוא תוספת מבורכת.
  • אפשר להעריך מחיר לפי העלות האלטרנטיבית של יבוא רכב באותו מצב, אבל קשה מאד לזרוק לך סתם מחירים בלי לראות את הרכב. מחירון קראוס בדולרים עבור TR6 הוא: מצב 1: 15000 מצב 2: 10500 מצב 3: 6000 מצב 4: 3000 מצב 5: 1800 מצב 6: 600 . קח בחשבון שלייבא TR6 במצב 4, שהוא מצב של "נוסע, אבל יש עוד הרבה עבודה", יכול לעלות הרבה מעל 50,000 ש"ח.
  • קח בחשבון שכמעט ואין חלקי חילוף בארץ - תצטרך להביא הכל מחו"ל, אבל לפחות שם אין בעיה. אפשר להשיג בארה"ב ובאנגליה כל חלק חילוף שתירצה עבור המכוניות האלו.
  • גם אם המכונית היתה במצב נסיעה יפה לפני כמה שנים, אחרי עמידה ממושכת יש לא מעט עבודת מכונאות שצריך לעשות - שמנים, ברקסים, צנרת מים, מערכת היגוי וכו'.
  • לא כתבת אם הניירות בסדר - זהו הדבר הראשון שאתה צריך לבדוק.
  • אם אתה בחור גבוה ורחב יחסית, תיבדוק שאתה נכנס בנוחות לרכב - ל-TR6 יש תא נוסעים צר וצפוף.
  • לסיום - מכיון שאתה מעיד על עצמך שאתה טירון, מומלץ מאד "לחרוש" את הפורום הזה ועוד אתרים נוספים, בארץ ובעולם. יש המון חומר באינטרנט על TR6, ורצוי לקרוא ולדעת כמה שיותר על הרכב ונקודות התורפה שלו לפני שאתה מכניס את הראש לסיפור הזה. בכל מקרה, וכפי שאמרו לך לפני - קח "יועץ" שמבין בנושא כדי לעזור לך בקבלת החלטות.

בהצלחה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

לי הייתה TR6 לפני כמה שנים.

השתמשתי באוטו באופן יומיומי במשך כשנתיים, כולל די הרבה נסיעות חיפה ת"א. זה אפשרי, אבל לא מתאים למפונקים. זה רועש, לא תמיד נוח, אבל כשמזג האוויר מתאים, עם הגג למטה והרעם המתגלגל של מנוע ששת הבוכנות הגדול, זה שווה הכל. אפילו צריכת הדלק לא נוראית: כשהאוטו מכוון כמו שצריך, הוא עושה אפילו 1:10, ואצלי לא היה OD.

מבחינת אמינות, המצב הוא כזה: באופן כללי לגבי קלאסיקות משנים אלו, בגלל פשטות המכלולים אתה אף פעם לא מגיע למצב שאתה נתקע (בהנחה שיש לך ידע בסיסי במכונאות וארגז כלים באוטו). כלומר, תקלות קורות, אבל ב-99% מהמיקרים אתה מצליח לסדר את זה בדרך באופן שמאפשר לך להמשיך.

ספציפית לגבי ה-TR, אין בעיות אמינות מיוחדות. המנוע ומכלולי ההניע אמינים ועמידים, לדעתי אפילו באופן חריג לתקופתם ומוצאם. חלקים רבים אכן משותפים לרכבים אחרים מבית BL ולכן אני הייתי מצליח לאתר כאלו בארץ בד"כ, אבל לדעתי ככל שעובר הזמן זה נעשה קשה יותר.

שים לב שגם חלקי מכאניקה שאתה מזמין מחו"ל ל-TR בד"כ לא עולים יותר ממה שעולה היום חלק מקביל ברכב חדש.

מבחינת מחיר, אני את שלי מכרתי כאשר הייתה במצב סביר עד טוב חיצונית (אחרי צבע פחחות, וריפוד תא נוסעים, אבל לא שיפוץ רציני), ומצב מיכני מצויין, ב- 40,000 ש"ח, אבל חיכיתי חודשים לקונה.

בסוף המחיר של מכוניות נדירות יחסית בארץ נקבע בעיקר ע"ב אורך סבלנות המוכר ועומק כיסו ורמת שגעונו של הקונה.

כנראה שהדרך הכי טובה לדעת מה מבחינתך הוא מחיר נכון, הוא לראות מה עוד תוכל להשיג בסכום שהמוכר מבקש.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

תגיד, זה אתה שם בתמונה? :-)

יש מחירון מאוד מדוייק לענתיקות והוא הולך לפי נוסחה פשוטה מאוד:

מה שהמשוגע דורש = מה שהפסיכי מוכן לשלם.

כשהמשוואה מאוזנת, זה המחיר המדוייק.

אתה מוזמן לשאול על מחיר הרכב בשרשור מחירון קראוס בפורום. המחירון הוא לרכב בחו"ל, ובשביל המחיר בארץ מוסיפים את עלויות הייבוא.

NSU Club Israel

פורסם

זו תמונה שלי בצעירותי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...