Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,ידוע לי שחוק הספורט המוטורי עדיין בחיתוליו,אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת איך ניתן להנפיק רשיון מירוצים.

נאמר שהחלטתי מחר בבוקר להתחיל בהליכים להוצאת רשיון מירוץ:

-למי אני פונה?

-כמה תקציב אני צריך להנפקת הרשיון?

-האם אני צריך רקע כלשהו בנהיגה תחרותית?

-האם הרשיון בינלאומי?

-האם אפשר לפרט את הדרגות של הרשיונות? (כמו ברשיונות רגילים,שיש מעל 12 טון נניח או עד 4 טון)

-האם אני צריך כבר רכב מירוצים?

תודה מראש למגיבים,אבקש רק מידע מהימן בבקשה,כי זה באמת חשוב לי.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדברים הללו לא סגורים סופית עדיין. זהו חלק ממה שההתאחדות לספורט מוטורי תצטרך להתעסק איתו. לחלק קטן מהנהגים הפעילים היום רשיונות בין-לאומיים של ה FIA שהוצאו דרך מועדונים שונים בחו"ל (קפריסין, צרפת). עמותת נהגי המירוצים החלה בהליך הנפקת תעודות נהג/נווט(נהג משנה) וכן רישוי/רישום רכב. אני מניח שדני לוי יוכל להרחיב בנושא יותר.

דני, אתה מוזמן לפרט...

אלון

פורסם

כעיקרון לפי הצעת החוק, ההתאחדות תאשר את הרשיון והרשות תפיק אותו.

מכיוון שהרשות טרם הוקמה והיא בתהליך בנייה עוד מוקדם לדבר על כך.

בלי כל קשר,רשיון לנהיגת מירוצים

מחוץ לישראל למירוצים המוכרים ע"י ה FIA יש לפנות לממ"סי שהיא עדיין הנציגה שלהם.

בקרוב נפיק בהתאחדות את הקריטריונים הדרושים לקבלת הרשיונות והדרגות הנדרשות כולל בדיקות

רפואיות.

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

שלום

לפני כחודש הוצאתי רשיון מרוצים בינ"ל לטובת השתתפות בבאחה איטליה .

רשיון מרוצים בינ"ל מונפק ע"י מ.מ.ס.י , עלות הנפקת הרשיון 150$

תנאים להוצאת הרשיון -

1. אישור רופא על טופס שממסי יתנו לך .(יש קופ"ח שאינם מוכנים לחתום על טפסים חיצוניים אלא על אישור כללי של אותה קופ"ח ולכן יתכן שתצטרך ללכת באופן פרטי לרופא ספורט שיחתום לך )

2. מבחן קצר שתעבור במ.מ.ס.י , שעוסק בעיקר בנושאי בטיחות בתחרויות כגון -מה אומר כל דגל במרוץ וכו'

כתבה על התחרות באיטליה - http://www.marshals.co.il/Heb/?catid=30&Articleid=257

שיהיה בהצלחה

אריה פאהן

3_359.jpg

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם
כעיקרון לפי הצעת החוק, ההתאחדות תאשר את הרשיון והרשות תפיק אותו.

מכיוון שהרשות טרם הוקמה והיא בתהליך בנייה עוד מוקדם לדבר על כך.

בלי כל קשר,רשיון לנהיגת מירוצים

מחוץ לישראל למירוצים המוכרים ע"י ה FIA יש לפנות לממ"סי שהיא עדיין הנציגה שלהם.

בקרוב נפיק בהתאחדות את הקריטריונים הדרושים לקבלת הרשיונות והדרגות הנדרשות כולל בדיקות

רפואיות.

דני לוי

השאלה היא דני, האם ממסי תמשיך לכהן כגוף המטפל ישירות בהנפקת רישיונות מירוצים וכוו, לאחר שתוקם איזשהי מועצה/גוף ייעודי מתוקף החוק.

ועוד דבר- רישיון FIA שהוצאתי מממסי ב 99 [וחידשתי ב 2001 לקורסים בחו"ל] יהיה בכלל קביל או שעוד מוקדם לדבר מה יהיו התנאים העתידיים בכלל?

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

ממ"סי החליטה במכתב רשמי שהיא איננה מעוניינת להיות חלק מההתאחדות , הצהרה זו גם נשמעה

ע"י ראשיה בישיבות ועדת הכלכלה (ניתן לקרוא זאת בפרוטוקול ועדת הכלכלה) עוד לפני שעבר החוק!!!!!

חוק הנהיגה הספורטיבית מדבר בפירוש על מתן,אישור ,ו,או,רשיון ע"י רשות הספורט כשההתאחדות היא

הגוף המקצועי,שהוכר ע"י הרשות.

ז"א כל אישור מסלול או רשיון נהיגת מירוצים, או רשיון לרכב מירוץ, או אופנוע, שמדובר על מירוצים

בישראל!!! או בתחרויות בין לאומיות שאינן FIA הרשיונות ינופקו ע"י הרשות.

ממס"י מנפיקה רשיון מירוצים בין לאומי בלבד לנהגים שיתחרו בחו"ל כל עוד שהם יהיו הנציגים הרשמיים.

אני יודע שזה נשמע קצת מעוות אבל זוהי לשון החוק!

ישראל מדינה מיוחדת לטוב ולרע.

בכל מקרה יהיו כמה סוגי רשיונות ,מתחיל,מתקדם,ובין לאומי.

מירוצי מכוניות

פורסם
דני

אני יודע שזה נשמע אולי לא טוב אבל אולי הגיע הזמן לקחת את זיכיון המירוצים וה-FIA מידי ממסי ...ולשים אותו בידיים בטוחות , כמו למשל של ההתאחדות לספורט מוטורי ?

דובי

אוי אוי אוי..... דובי...

אתה פותח פה תיבת פנדורה....

זה הולך להיות שרשור מעניין...

:wink:

אלון

פורסם
דני

אני יודע שזה נשמע אולי לא טוב אבל אולי הגיע הזמן לקחת את זיכיון המירוצים וה-FIA מידי ממסי ...ולשים אותו בידיים בטוחות , כמו למשל של ההתאחדות לספורט מוטורי ?

דובי

אהלן דובי

ניסיתי לפני מס' חודשים להבין מה עניין ממסי וה-FIA ,האמת שגם אחרי ההסברים אני עדיין לא סגור בצורה סופית על הקשר ,אבל ככה הבנתי את העניין :-)

ה-FIA מורכב ממס' גופים בעולם שהחליטו להתאגד לפדרציה שעוסקת במגוון נושאים -

תיירות ,חוקי מכס בין מדינות ,תקנונים בתחומים שונים ובניהם תקנונים לספורט מוטורי .

עיקר עיסוקם של החברות ב-FIA בעולם אינו עיסוק בספורט מוטורי אלא עיסוקים כלכלים אחרים ,למשל החברה השייכת לפדרציה בצרפת עיקר עיסוקה תיירות ודירוג תיירותי .

החברות בפדרציה אינו סוג של זכיון ,אך בכל מדינה יכול רק גוף אחד להיות חבר בפדרציה .

בשנת 47 החיילים הבריטיים ששהו בישראל הצטרפו לפדרציה ,לאחר עזיבת החיילים הבריטיים הצטרפה ממסי כחברה בפדרציה .

אני לא חושב שניתן לשלול או לקחת מממסי את החברות בפדרציה ,

אולם כל זמן שהם ה-FIA בישראל נראה לי שיטיב איתנו העוסקים בספורט מוטורי לשמור איתם על יחסים טובים ,למרות שזרם דם רע בין הוותיקים העוסקים בתחום הספורט המוטורי לבין ממסי .

אריה פאהן

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

אריה

לגבי המבנה של ה-FIA אתה צודק וניתן לראות זאת יפה באתר שלהם - WWW.FIA.COM .

אבל העניין הוא ממש אחר .

ממסי , כנציגת ה-FIA , אמורה לייצג את ההתאחדות לספורט מוטורי הבינ"ל ובין היתר להנפיק רשיונות מירוץ או לדאוג למשל למשקיפים מחו"ל שיבואו לכאן בכדי לקדם ולעזור לספורט המוטורי שעוד בחיתוליו .

בפועל , מי שעושה הכל זה...דני לוי , אם כנציג ההתאחדות לספורט מוטורי או כיו"ר עמותת הנהגים .

לא שמעתי כלום בתקשורת ממסי או אחד מנציגיה לאחר מעבר החוק לספורט מוטורי , ואם היה כזה אני מצטער מראש , לגבי מה דעתם ומה הם מתכוונים לעשות .

אני מנסה פשוט להבין - הם יושבים בצד , נותנים לאנשים לריב ולשבור את הראש וביום מין הימים יקצרו את הפירות ...

כל אחד יכול היום להיכנס לממסי , לגשת לדבי , הפקידה שם וב-2 וחצי שניות להוציא רישיון מירוצים , גם בינ"ל וגם רגיל , ועל זה , כנציגי ה-FIA , עם דגל בחוץ וחותמת ברישיון (היה לי כזה ) הם עוד מרויחים כסף .

הרי אפילו זכייני מקדונלד עושים יותר למען הזיכיון שלהם (ומצטער , אם פגעתי במקדונלד בהשוואה...)

בכל מקרה , לדעתי מישהו שם צריך להתעורר או לגלגל את הכדור הלאה...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי

שאלתי בעבר את דני אורן (אחראי הספורט המוטורי בממסי) את אותם שאלות שאתה מעלה , והתשובות היו כדלקמן -

ממסי היתה מעורבת והשתתפה בכל הדיונים שנערכו בוועדות הכנסת על החוק ,יש לה הסתייגיות מהחוק שעבר , כיוון שלטענתם הוא מיטיב עם סוג ספורט מסויים על חשבון סוגי ספורט אחרים,

אם תאמר לי שיש להם מניעים אחרים להתנגדות אני לא אתפלא ,אבל אני לא יודע אותם ,

אין בכוונת ממסי לעסוק באופן פעיל בספורט עצמו , אלא לפעול להקמת תשתיות ולקחת חלק בצד התקנוני .

כשערכנו את קורס המרשלים הם עזרו והביאו מכספם את המדריכים מחו"ל והביעו נכונות לעזור במייזמים נוספים שנביא בפניהם ,הבנתי שהם גם עזרו בעבר למתחרים שיצאו להתחרות בחו"ל .

גם אם יש טענות צודקות נגד ממסי כנציגי ה-FIA ,נראה שזה עובדה שלא הולכת להשתנות בקרוב ,השאלה איזה תועלת תצמח לספורט המוטורי כתוצאה ממריבות איתם ?

לעומת התועלת שבשיתוף פעולה איתם ?

• תוכן חדש...