Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הסתבכתי כ''כ ואני לא יודע ממה להתחיל אז אנסה להתחיל פשוט!

אני כותב פה כי כאן בפורום הזה בפרט יש את האנשים שהכי שמחים לעזור וליעץ, אלפא ספרינט כידוע לכם היא לא רכב אספנות.

מדובר באלפא ספרינט, שנת 88, מנוע 1.3 שמת, כרגע גיליתי שהרשיונות מופקדים והאוטו עומד כ 4 חודשים.

הבחור רצה עליה 6, כבר ירד ל 5, הרב עבר פחחות וצבע לפני כשנה וחצי ובתמונות לפחות נראה מצויין, פנים הרכב מקורי, מנוע גם היה מקורי.

התקשרתי לאיציק ששמעתי עליו רק טוב בכל הנוגע לאלפות וקיבלתי הצעת מחיר של 4.5 אלף למנוע 1.7 כולל עבודה (אני מאמין 1.7 עם 8 שסתומים כי מנוע 1.7 עם 16 יעלה הרבה אבל הרבה יותר)

בכל מקרה מנוע עם 118 כ''ס על 900 וקצת ק''ג + התנהגות של אלפא נשמע לי הנאה של ממש, גם תאוצה, גם פניות (לא נזכיר את הבעיות :wink:)

עכשיו השאלות הן איך הולך התהליך של הפקדת הרשיון? איך הולך הביטול שלו? צריך לעבור טסט אחרי? כמה יעלה טסט והכנה בסיסית לטסט?

כרגע ברשותי במזומן כ 14 אלף ש''ח

5 מהם הולכים על האוטו

4 וחצי מהם הולכים על המנוע

500 ש''ח בטוח הולכים לגרר עד המוסך

הלכו 10K

עכשיו לעניין הטסט, הכנה בסיסית לטסט לאוטו שעמד 4 חודשים, כמה יעלה לדעתכם? מוערך?

וכמה עולה כל עניין הטסט?

הרכב בהחלט חלום, ואם מנוע חדש אני מאמין לא ישאר לי הרבה כ''כ מה להחליף.

לשאלתי למוכר מה עם כל מערכת המתלים, הבוקסות וכל השאר הוא אומר שאמור להיות בסדר, השאסי נקי ולכך הוא מתחייב.

מצד אחד אלפא עם מנוע חדש וחזק שאני אהנה ממנה ואני אדע יחסית מה הולך שם ומה נעשה, מצד שני כל התסבוכת וקצת בורות בעניין דוחים אותי.

ולגבי תחזוקה של אלפא, 2K בחודש אני מאמין יספיקו בשביל לאט לאט לשחזר אותה אחרי שהמנוע כבר חדש.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עם כל האהבה לאוטו הזה, אני אומר לך שתצטרך להשקיע יותר ממה שאתה חושב,

אתה תגיע לסכומים גבוהים בהרבה, ואני אפרט איזה חלקים כניראה תצטרך להחליף.

בולמים, כריות בולמים, בלמים, צינורות בלמים, קלץ', מיסבים לגלגלים, שיפוץ הגה, מיסבי החלקה וכל הגומיות של הפרונט, אגזוז ועוד דברים שלא עולים לי עכשיו,

כל זה במידה ותרצה להביא את הרכב למצב נסיעה טוב ובטוח,

עם כל הרצון להחזיר רכב כזה מיוחד אני גם מעדכן אותך שקשה עד בלתי אפשרי להשיג חלקים ואם תמצא המחירים בשמיים.

אני מדבר מניסיון.

אני אומר לך את זה רק שתדע למה אתה נכנס, כי הרבה אנשים קנו את האוטו הזה והתייאשו ממנו די מהר.

בכל אופן בהצלחה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

5 מהם הולכים על האוטו

אם היה לך 30 אלף בצד ואתה מתכוון להשקיע ברכב , זה כבר תקציב יותר הגיוני לרכב שכזה.

אתה לא יודע למה אתה נכנס, מדובר ברכב עם המון הוצאות שאתה לא תדע מאיפה להתחיל ומתיי לגמור .

רכב שכזה דורש גב כלכלי יציב.

שלא תחשוב שאתה שם מנוע ונוסע והכל טוב ויפה,זה ממש לא כך, אין לך מושג למה אתה נכנס, זו לא פורד קורטינה .

פורסם

תגיד, לא רצית קורטינה לפני יומיים?

:roll:

לעניין, האם מדובר בספרינט האדומה של סרג'ו?

אם כן היא יד 7 (לא ממש חשוב) ועומדת כבר כמעט שנה ללא מנוע.

אני התעניינתי ברכישת לפני כשנה. הבחור לא באמת רצה למכור.

אולי היום דעתו השתנתה (אם אכן מדובר באותו הבחור).

כבר הסתבכתי כ''כ ואני לא יודע ממה להתחיל אז אנסה להתחיל פשוט!

אני כותב פה כי כאן בפורום הזה בפרט יש את האנשים שהכי שמחים לעזור וליעץ, אלפא ספרינט כידוע לכם היא לא רכב אספנות.

מדובר באלפא ספרינט, שנת 88, מנוע 1.3 שמת, כרגע גיליתי שהרשיונות מופקדים והאוטו עומד כ 4 חודשים.

בוא נדייק, מנוע 1350.

הבחור רצה עליה 6, כבר ירד ל 5, הרב עבר פחחות וצבע לפני כשנה וחצי ובתמונות לפחות נראה מצויין, פנים הרכב מקורי, מנוע גם היה מקורי.

התקשרתי לאיציק ששמעתי עליו רק טוב בכל הנוגע לאלפות וקיבלתי הצעת מחיר של 4.5 אלף למנוע 1.7 כולל עבודה (אני מאמין 1.7 עם 8 שסתומים כי מנוע 1.7 עם 16 יעלה הרבה אבל הרבה יותר)

אל תשכח מע"מ וכל מני דברים "קטנים" שיצוצו בדרך. זה יצא יותר מהסכום שנקבת.

בכל מקרה מנוע עם 118 כ''ס על 900 וקצת ק''ג + התנהגות של אלפא נשמע לי הנאה של ממש, גם תאוצה, גם פניות.

אכן מהנה מאוד ובעלת צורה יחודית.

(לא נזכיר את הבעיות :wink:)

אתעלם מהשטות הזו.

עכשיו השאלות הן איך הולך התהליך של הפקדת הרשיון? איך הולך הביטול שלו? צריך לעבור טסט אחרי? כמה יעלה טסט והכנה בסיסית לטסט?

5 מהם הולכים על האוטו

הלכו 10K

עכשיו לעניין הטסט, הכנה בסיסית לטסט לאוטו שעמד 4 חודשים, כמה יעלה לדעתכם? מוערך?

וכמה עולה כל עניין הטסט?

הרכב בהחלט חלום, ואם מנוע חדש אני מאמין לא ישאר לי הרבה כ''כ מה להחליף.

אתה מאמין לא נכון. תמיד, אבל תמיד יצוצו עוד דברים, קטנים כגדולים. מנוע זה לא הכל, למעשה מנוע בספרינט זו הדאגה הכי פחותה שלך. מנועים יש כמה שתרצה, הודות ל-33 המקוללת.

חלקי מרכב, חלקי פנים וחלודות, אלו הדאגות הגדולות שלך.

לשאלתי למוכר מה עם כל מערכת המתלים, הבוקסות וכל השאר הוא אומר שאמור להיות בסדר, השאסי נקי ולכך הוא מתחייב.

מה זה יהיה בסדר? ואם לא בסדר?

אני מאמין כי לא נגעו במתלים עד היום, מדובר על רכב שנמצא 19 שנים על הכביש ועבר תחת הרבה ידיים "עצבניות". אני משער כי אם תרצה רכב בטיחותי בעל התנהגות כביש איכותית, תאלץ להחליף את כל הבושינגים ואת ארבעת הבולמים.

אם אתה מתכנן לשתול ברכב מנוע 1.7, אתה חייב לטפל קודם לכן במתלים ובבלמים!

מצד אחד אלפא עם מנוע חדש וחזק שאני אהנה ממנה ואני אדע יחסית מה הולך שם ומה נעשה, מצד שני כל התסבוכת וקצת בורות בעניין דוחים אותי.

על בעיית הבירוקרטיה ניתן להתגבר, אבל רק אם אתה באמת חושק ברכב.

משום מה יש לי הרגשה שמחר תעלה כאן שם של רכב אחר :wink:

ולגבי תחזוקה של אלפא, 2K בחודש אני מאמין יספיקו בשביל לאט לאט לשחזר אותה אחרי שהמנוע כבר חדש.

כמו שאמרתי, ישור הקו הראשוני יעלה יותר, אבל לאחריו תוכל להסתפק בהרבה פחות מאלפיים שקל בחודש בשביל לתחזק את הרכב.

עמית.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

אני מציע לך להתמיד עם הקורטינה.

ב14K תוכל לעשות מהקורטינה רכב משופץ למשעי (פחחות וצבע ברמה סבירה, ריפודים, צמיגים, ואפילו להזמין כמה אביזרים מחו"ל או לקנות עוד אחת לחלקים)

באלפא, זה פשוט לא מספיק.

תסתכל על התמונה הכללית, זה נשמע כיף ומגניב והכל נראה קלי קלות, מחירים קורצים והעתיד נראה מבטיח.

אבל מעשית - זה ממש לא ככה.

יבוא לך איזה "בום" שתגלה אותו רק אחרי הרכישה, שיוצא לך את כל החשק ויגרום לך לשנוא את הרכב (וגם את עצמך שהיית כ"כ תמים וטיפש)

אני מדבר מניסיון...:cry:

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

אם היה לך 30 אלף בצד ואתה מתכוון להשקיע ברכב , זה כבר תקציב יותר הגיוני לרכב שכזה.

אתה לא יודע למה אתה נכנס, מדובר ברכב עם המון הוצאות שאתה לא תדע מאיפה להתחיל ומתיי לגמור .

רכב שכזה דורש גב כלכלי יציב.

שלא תחשוב שאתה שם מנוע ונוסע והכל טוב ויפה,זה ממש לא כך, אין לך מושג למה אתה נכנס, זו לא פורד קורטינה .

תגיד, הייתה לך ספרינט?

לאח של אופיר יש, אז הוא יודע על מה הוא מדבר.

לי הייתה גם כן.

לך הייתה?

הסכומים שנקבת בהם מוגזמים. אין לרכב "המון" הוצאות כמו שכתבת.

סתם מעניין אותי מאיפה אתה מביא את המידע הזה.

עד להעלת הרכב לכביש, ידרש סכום דיי גדול, אבל בטח שלא 30K.

כמו שכבר כתבתי, לאחר ישור הקו המכאני, אין צורך בהרבה כסף לתחזוקה.

2K לחודש זה מעל ומעבר.

שאלו את איתי סמוראי ואת אליבבה כמה עולה להם לתחזק את הרכב מידי חודש? בטוח שפחות מ-2K.

(למי שלא מכיר, הסוד והספרינט עולות אותו הדבר לתחזק).

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

נראה לי שזה הרכב המדובר...עמית תקן אותי אם אני טועה...

נלקח מיד 2...

עידן.

o1_1_1_3_20060317230306[1].jpg

o1_1_2_3_20060317230307[1].jpg

o1_1_3_3_20060317230308[1].jpg

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

14 אלף זה תקציב ראשוני, אני רוצה לדעת כמה מכם אספו סכום מלא לשיפוץ רכב ורק אז ניגשו לשיפוץ?

אני רוצה לשפץ לאט לאט את הרכב, אני יודע ש 14 אלף זאת רק ההתחלה אבל אין מה לעשות ככה זה כל רכב, עד שלא נכנסים לזה לא יודעים מה העלות של זה, מה אתם מציעים לי, לאסוף 60 אלף ולהתחיל לשפץ רכב, נו באמת... אין כסף אז מעמידים את הרכב לקצת, לא קרה כלום!

ברק אכן זה הרכב שלו והוא אמר לי שהרכב עומד כ 3-4 חודשים

עכשיו תגידו לי מנוע חדש זה לא התחלה טובה? אז עוד קצת ואופה יש בלמים חדשים, עוד קצת ועוד חלקים הוחלפו, מקבל משכורת והנה שוב יש כסף להחליף משהו!

לא צריך להגזים פה ולומר שהאוטו זקוק ל 30 אלף.

כמו כן אני עדיין מחפש קורטינה וקופץ על דברים מזדמנים בגדר ההגיון.

ועכשיו לא צריך לדחוף לי פורד קורטינה בכל מקום, אני יודע שהספרינט לא מתקרבת אליה באמינות, מיותר לבוא ביציאה שזאת לא פורד קורטינה כי לזה גם אני שמתי לב.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
נראה לי שזה הרכב המדובר...עמית תקן אותי אם אני טועה...

נלקח מיד 2...

עידן.

אכן כן.

אנשים בבקשה לא להגזים פה, אני אכן צעיר, אני אכן עם תקציב אולי פחות משלכם אבל זה המצב.

אבל אני שונא שישר פוסלים על המקום את העניין, תהליך של שיפוץ יכול לקחת שבועיים לאלו שיש כסף לכל השיפוץ בבת אחת ויכול לקחת שנים לאלו שיש כסף פה ושם, אז על הסוג השני לא לשפץ רכב כלל? להחזיק רק לאנטיס או די אל?

נו באמת, אני רואה תהליכי שיפוץ ואני רואה שלא הכל נעשה ישר.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא רלוונטי פה בן כמה אני, לא שופטים לפי הגיל, ואני לא אוהב שמדביקים לי סטיגמות.

הנתונים הם שכסף לקניית הרכב יש? יש

זה הכל, ויש 2K כל חודש להשקיע ברכב זה הכל.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אל תיקח את זה אישית אבל הגיל כן קובע פה - עידן שקנה את האסקורט בגיל 18, נכנס לבור איתה.

כשהוא מנסה להסביר לך משהו לגבי בורות בגיל צעיר - אני חושבת שכדאי מאוד שתקשיב לו.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
ואני לא אוהב שמדביקים לי סטיגמות.
מישהו פה הדביק לך סטיגמה?

כי אם כן אני אהיה הראשון שירוץ עם קומקום מים רותחים ואסיר את הדבק.

אתה יליד 88, אני יליד 87.

למרות פער השנים העצום בינינו, העובדה כי הפרקינסון שלי מכאיב לי בזמן ההקלדה ושערות השיבה שנושרות לי על המקלדת - תרשה לי לתת לך טיפ קטן:

זה הרבה יותר מורכב ממה שאתה חושב.

תקח שנה + - אחורה, אני הייתי במצב שלך.

זה היה קצת בתקופה שבין פורים לפסח - גמלה בליבי (אני רוצה להשמע חשוב אז אני משתמש במילים גבוהות) ההחלטה להחזיק רכב אספנות.

כל החברים שלי מדברים על לימודים, בחורות, בגרויות - ואני כמו שמוק-יחיד מז*** (אופס, יצא לי) להם את השכל על האמינות של מנוע "קנט", על הנדנודים של קורטינה בסיבובים ולמה גיר 4 הילוכים ידני הרבה יותר טוב מגיר אוטומט. ובין לבין אני תמיד דוחף את המחיר הנמוך של ביטוח אספנות והגבלת 7-9.

וזה לא שזה בא לי פתאום - בא לי הרבה לפני, פשוט עכשיו רציתי יותר מתמיד. החלטתי שתוך חודש-חודשיים-שלושה-ארבעה לכל היותר, אני מחזיק רכב אספנות. אסקורט (המועדפת עלי), קורטינה (הכי מועדפת, אבל קצת פחות ריאלי), פיחושית או אולי איזה אופל קדאט או סובארו 82.

אני אוהב רכבים ישנים, אני אוהב את הפשטות, אני אוהב את הריח של רכב ישן ואני הכי אוהב את המבטים שהם סוחטים ברמזור. איך אמרה אנג'ל אוגוסטה (הדוגמניות 1) בזמנו: "אני פריקית של תשומת לב".

עברתי את הבגרויות, מסדר סיום, והתחלתי לעבוד. עשיתי הרבה כסף (יחסית למה שהיה לי בכיס באותו זמן), יצאתי מהעבודה והתחלתי לחפש...

בסוף, קניתי אסקורט אדומה.

עגבניה שהפכה לפונץ' בפירוק.

אני מבין אותך, שלא תבין אותי לא נכון.

אין כמו לרדת עם ארגז כלים (והיו לי רק פטיש, שלושה מברגים, ג'בקה ואולי איזה צבת), לעמוד מול האוטו ב07:30 בבוקר, לגרד את הראש... ולומר: "יאללה, איך שורפים עכשיו 8 שעות?" זה היה הדבר הכי כיפי: לא עניין אותי פחחות, לא עניין אותי צבע, ולא עניין אותי שום דבר - נהניתי רק מהעבודה על האוטו. הפירוק (בעיקר הפירוק) וההרכבה.

אבל, הבנתי שזה פשוט לא זה.

יש לי לימודים, יש לי צבא ויש לי עוד מלא מלא דברים על הראש, ולרכב אספנות אין מקום (גם פיזי - השכנים לא אוהבים את זה). קלישאות כמו: "תמיד אפשר לפנות מקום" פשוט לא תפסו במקרה הספיציפי הזה.

הפסדתי כסף. כמה כסף?

לא הרבה.

אבל בעבודה הנוכחית שלי היום, זה שכר של חודש שלם. וזה כסף שלא הולך ברגל.

ויורד לך החשק באופן דראסטי, מה זאת אומרת? שפתאום אין לך חשק בכלל לחשוב על מכוניות מיוחדות או ישנות בפרט, במשך חודשיים הייתי מגיע למפגש החמש, מסתובב 5 דקות וחוזר הביתה. כי פשוט לא היה לי חשק.

ובשבילי, זה די משמעותי, כי אני נושם מכוניות וגזי פליטה בערך מהגיל שבו נגמלתי מהנקה.

אז היום אני קצת יותר משכיל ממה שהייתי אז, ואני מבין שזה נורא חשוב לשמוע לעצות שאנשים הרבה יותר מנוסים ממני וממך, גם אם אתה לא אוהב את הבנאדם, או לא תמיד הכי נוח לשמוע שזה לא ורוד כמו שחשבת.

מרבית העצות בפורום הזה, באות על סמך ניסיון שנצבר - וניסיון זה דבר שכסף לא תמיד קונה.

מקווה שתבין,

אם הצלחתי להציל נשמה טועה ותועה, שום דבר לא היה לחינם.

עידן,

בן 18.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

למה הבן אדם שאל שאלה ועונים לו על משהו אחר לגמרי?

תקשיב לי טוב!

*מה מצב הרכב חוץ מהמנוע? כי אם יש לה עוד בעיות אז מין-הסתם זאת השקעה יותר רצינית.

*אל תשכח את הטסט! לא כל הרכבים הישנים עוברים מכה ראשונה. שכחת לחשב את האגרות, ואישור בלמים. מה אם הביטוח? בלי זה אתה לא יכול לדבר אפילו.

בזמנו הייתי מטפל בכל סוגי האלפות, (כולם היו קוראים לי ד"ר לאיטלקיות) ואני אכן חושב את עצמי כך.

סליחה על הצניעות.

אז אם יש לך שאלות או כל דבר אחר, אתה מוזמן לפנות אלי בה"פ.

יום טוב גיא

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

עידן, אולי כדאי שתתן לינקים להודעות שפתחת בזמנו שבהם כולנו הזהרנו אותך מהבור שאתה הולך להיכנס אליו. אולי זה יכניס אותו לפורפורציה.

אבל אני אהיה קצת שונה. אני חושב שב-14K ש"ח אפשר להעלות את הרכב לכביש. הוא לא יהיה חורך אספלט מצוי אבל הוא יסע. אבל לכך יש כמה תנאים:

1. סבלנות סבלנות והרבה סבלנות- בשביל רכב אספנות צריך הרבה זמן וסבלנות, לא הכל הולך כמו שצריך והדברים לפעמים הולכים בדיוק הפוך ממה שתכננת. לכן צריך קור רוח בשביל לחשוב לאט ובהיגיון ולפתור את הבעיה בדרך הכי טובה.

2. מקום חניה מסודר בטאבו- כדי שבמקרה וה-14K ש"ח שלך לא יספיקו להעביר את הרכב טסט אז תוכל להעמיד את הרכב לקצת זמן עד שיהיה לך מזומנים.

3. עבודה מכניסה- אני חושב ש-2K ש"ח בחודש בשביל ילד בן 18 זה סכום טיפה גבוה אבל כל סכום בין 1K ל-2K ש"ח יספיק (תלוי כמה תשתמש באוטו). כמובן שבחופשים יש זמן לעבודות מזדמנות לעשות "בוכטות".

4. נחישות- כפי שכבר אמרתי, רוב הסיכויים שיהיו תקופות שהרכב יעמוד בגלל בעיית חלפים/כסף ולכן חשוב לא להשבר מכל מכשול קטן.

5. גב כלכלי- קח בחשבון שהכסף שלך כרגע תלוי באוויר. יש סיכוי שהתוכנית לא תלך כמו שתכננת (בדיוק כמו הסיכויים שהיא כן תלך כמו שתכננת) ואז תאלץ למכור את הרכב ולאבד כמעט את כל הכסף שהשקעת באוטו. מצד שני, אם יש לך הורים מבינים, שמוכנים לעזור לך פה ושם או לתת הלוואות בריבית אפסית זה יעזור לך מאוד בזמנים הקשים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...