Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך קורה מצב כזה ?????????????????????????????

סיפור קצת ארוך....

אז ככה.... מצאת איזה מיני מיינור קלאבמן איפה שהוא כאן בדרום

עכשיו הרכב במצב של הזנחה של כמה שניים וצמיגים משוסעים פחחות גמורה וכ"ו

הרכב חמוד לגמרי אבל דורש השקעה של לפחות 5-8 בלי להכנס יותר מדיי לפרטים

והצרה הכי גדולה היא שראיתי אותו ורציתי אותו

מאז אני מצטער על הרגע הזה .

הבן אדם שהרכב אצלו כרגע [נקרא לו א'] רק שומר לקרוב משפחה שלו [נקרא לו ב'] מהמרכז

עד כאן יפה עד שהצלחתי להשיג את הבחור ב' הוא דורש מחיר מוגזם למצב הרכב

והוא בכלל לא מודע למצב שלו [או שכן] חוץ מסכום המשמורת על הגרוטאה ל א'

בכול אופן אין בכלל אם מי לדבר ו

אחרי שאמרתי לו סבבה על המחיר [לא אוהב להתמקח בטלפון]

אז בוא נפגש ונעשה העברת בעלות, הבחור החרט בצורה מבוהלת והחליט שהוא בכלל לא רוצה למכור

אחרי בירור קטן לשם של הבעל רכב, התברר שהרכב לא על שמו של ב' בכלל ואין טסט מעל ל10 שנים, בגלל זה הוא נבהל מהעברת בעלות והתחרט

עד כאן הכול פחות או יותר מובן חוץ מקצת סימני שאלה שעולים

אחרי בירור קטן נוסף אם 144 התקשרתי לבחור שעל שמו רשום הרכב [נקרא לו ג']

הבן אדם בכלל לא יודע שיש על שמו רכב ובטח שלא מיני ישנה...................

כעבור מספר ימים ואחרי בירור יותר מעמיק אם הבחור שעל שמו רשום הרכב

התברר שהילד [נקרא לו ד'] שלו רשם את הרכב על שמו לפני יותר מ10 שנים

קנה את הרכב אם חבר בשותף

איפה שהוא אני איבדתי אותו בסיפור שלו כשהוא טס לחו"ל והשאיר את הרכב לחבר ומשם נעלמה דרכו

ודרכה של המיני......[הוא לא ידע שהיא קיימת בכלל]

אוקייייי כמה כאב ראש קיבלתי מהסיפור הזה רק עד אכשיו

וזה לא הסוף אכשיו הילד גם רוצה כסף בתמורה להעברת בעלות סכום שמתאים למצב הרכב

אבל לא אחראי לרכב או כלום וגם חושש שזה לא חוקי

שגם אחרי שאני יעביר איתו בעלות הבן אדם שאצלו הרכב לא יתן לי לקחת אותה

יכול להיות שיש לו זכרון דברים אבל גם לא כול כך נראה לי

בשיחה קצרה נוספת אם הבן אדם א' ששומר

על הרכב נזכר להגיד לי שהבחור ב' קיבל אותו בתמורה לעבודה ממשהו

מגוחך ממש הסיפור הזה

הבחור א' לא מתכוון אפילו להשקיע בא את הסכום להחזיר אותה לכביש

מה גם שהוא לא יכול להחזיר אותה לכביש, בגלל שאין לו את הרשיונות

והוא מודע לכך שלהעביר אותה טסט זה לשלם רק אגרה אחת של אספנות,

עכשיו זה ככה אם אני לא יקח אותה היא תרקב לאפר או שיקחו לה חלקים עד שתעלם

ובנתיים הוא רוצה סכום מגוחך לרכב שצריך שיפוץ

[כול שאלה על הסיפור תענה אבל מנסיון התשובה רק תביא עוד סימני שאלה]

תנו לי איזה עצה מה לעשות?????

הייתי צריך להתפרק אם הסיפור הזה

פורסם

המצב סבוך ובעייתי בגלל רודפי הבצע...הם אלה שעלולים להכשיל לך את העניין בכל שלב...גם אחרי שהסדרת משהו עם הראשון עלול השני להחריב את העניין...הרכב שייך לזה שהוא רשום על שמו. והוא היחידי שיכול חוקית לעשות משהו בנידון...כל הזכיות והחובות של הרכב חלות עליו...ואם הוא בסירה אחת עם הבן אז יש לקחת זאת בחשבון, מחזיק הרכב הוא החוליה השניה, עלול לדרוש תשלום עבור כל מה שיעלה על דעתו... אחסנה כניסה לשטח וכו'....ועלול לטרפד את העניין או אפילו לגרום נזק לרכב ...הרכב אצלו בן ערובה, לצורך העניין... ואתה בן ערובה (מרצון) של בעלי הרכב.....שניהם אגב מונעים ע"י רדיפת הבצע וזה המפתח...מחזיק הרכב לא יוכל לקבל דבר ללא הסכמת הבעלים.... והבעלים לא יקבל דבר ללא הסכמתך... וסופו של הרכב, גריסה....מצא איזון בתשלום הכופר בין הצדדים ביחד, סכום שישתלם לך...ושיחלקו אותו בינהם איך שירצו....אל תעשה שום צעד ללא סימוכין חוקיים ואם יש עו"ד בסביבה הקרובה זה הזמן לגייסו לעניין...עם חלים חובות או קנסות על הרכב, השתמש בזה כנגד הבעלים... וכנגד מחזיק הרכב, השתמש בכך שתחסוך לו תשלום עבור פינוי הרכב או קנסות....להשתמש ברכב לא יוכל בכל מקרה...שלם רק את ההכרחי ביותר, ושקול מעשיך בתבונה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

השאלה היא אם לזכרון דברים יש כוח במקרים האלה

כי אם במידה יש לבחור ב' איזה מסמך כזה זה לא נותן לו בעלות על הרכב

והאם זה חוקי לעשות העברת בעלות של רכב שכבייכול עבר ידיים

אבל לא בעלות ולמכור את הבעלות לאיש אחר

אני אפילו חושב שהוא איזה סוחר רכבים כי יש לו אצל הבחור עוד רכב רגיל שהוא ניסה לעניין אותי בו

והוא איש קשה וחושב שיש לו פורש ששווה מליונים

ולא מבין שאם כול זמן שעובר היא נהרסת

פורסם

זכרון דברים הוא מסמך משפטי ויש לו כוח מסוים שנבדק בדרך כלל בבית משפט, בעלות רישמית היא החזקה ביותר, זכרון דברים הוא השני...אבל רק בית משפט יחליט מי משניהם יתקבל...ניתן לקעקע זכרון דברים מסיבות שונות ומשונות ויש לבקש לראות את זכרון הדברים ומה נאמר בו... ולכן אמרתי שכאן המקום לערב מומחה לעניין (עו"ד)...פשרה בין כולם תביא לתוצאה הטובה ביותר וכולם ירוויחו...משפטים וכניסה למאבקי כוח ותיסבוכות רק יביאו לסופו המר והנימהר של הרכב.....והפסד לכולם-רן

פורסם

אני גם לא רוצה להפגיש בין השניים או להעביר את פרטי בעל הרכב לזה שהרכב אצלו

כדי שהרכב לא יחמוק לי בין האצבעות

כשזה שאכשיו אצלו הרכב לא ירצה את הרכב והוא יעביר את הרכב על שמו

ושם יעלם לדרכו כשרק עזרתי לו

והוא כנראה סוחר רכב שהביא את הרכב לעשות כסף ולהעביר אותה למשהו שלא ידע מה הוא קונה

ולהתקשר אליו ולדבר איתו בתכלס שאין לו רשיונות וכול זה אז שישחרר את הרכב בכום סימלי

לא נראה לי הכי טוב כרגע

אל דאגה עוד לא אמרתי נואש..................

אני ימצא דרך ויביא אותה ובמחיר נורמלי

פורסם

אל תגיד לשני החבר'ה שהרכב אצלם שמצאת את הבעלים,תאמר להם שאתה רוצה לקנות את הרכב ללא רשיונות למטרת חלקים,ככה תוריד את מחיר הרכב משמעותית.

לאחר שהרכב ברשותך,תדווח לזה שהרכב רשום על שמו,שהרכב ברשותך ובתמורה להקדשת זמנו לבוא איתך למשרד הרישוי ולהעביר לך בעלות אתה "תפצה" אותו,זה מה שאני הייתי עושה בכל מקרה.

בהצלחה.

פורסם

נעשה כבר.....

הוא לא רוצה לרדת כי " יש לו אוצר"

בן אדם קשה נמחק שהולך על או הכול או כלום

ואין לו בכלל רשיונות

ולא אכפת לו יותר מדייי כאלו אין לו שום רגש או קשר לרכב

עוד סיבה שבגללה אני חושב שהוא רק סוחר בא בשביל כסף

וספקני אם הוא הביא אותה בתמורה לכסף

או שהוא שילם עליה בכלל מחיר סביר

אבל זה רק השערה שלי בגלל בעיות הרשיונות

פורסם

כל שני וחמישי נפתח שירשור חדש שעוסק ב-"גואלי מכוניות שביקשו מהם סכום מופרז" או "שהרכב יירקב אם אני לא אקנה אותו מייד".

איני מבין על מה מלין פותח השירשור - רכב ולא משנה באיזה מצב שייך לבעליו וגם/או למחזיק מטעמו - וזכותו לבקש בעבורו כל סכום שיחפוץ!!

אם לא מתאים לך...אל תפתח שירשור בנושא, אלא פשוט חפש רכב אחר במחיר ש"הולם" יותר את מצבו כדבריך.פשוט.. קצת נמאס מהגישה שהשתלטה לא מכבר בפורום - ולפיה באם רכב עומד במקום כלשהו והמחיר נראה לקונה מופרז או אם המוכר אינו מוכן למכרו - אז מדובר ב"סוחרים תאבי בצע" .....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון- יש משהו בדבריך, אבל אני חושב שאין באפשרותינו דרך המסך לעשות את חשבון הנפש של הבחור הזה. איננו מורשים להחליט אם מדובר באמת בסוחר תאב בצע או סתם אדם שגילה שמכוניתו הרקובה שווה משהו. בכל מקרה ישנם מקרי קיצון, ולמרות שלאותו "סוחר" יש זכות מלאה להתמקח על ריכבו ולתבוע את מחירו, כנראה שהתוצאה של הגישה שלו תהיה עוד רכב שנכחד מנופינו. ועל זה אני מוכן לפתוח 40 שרשורים. :neutral:

אבי .פ.

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם
ירון- יש משהו בדבריך, אבל אני חושב שאין באפשרותינו דרך המסך לעשות את חשבון הנפש של הבחור הזה. איננו מורשים להחליט אם מדובר באמת בסוחר תאב בצע או סתם אדם שגילה שמכוניתו הרקובה שווה משהו. בכל מקרה ישנם מקרי קיצון, ולמרות שלאותו "סוחר" יש זכות מלאה להתמקח על ריכבו ולתבוע את מחירו, כנראה שהתוצאה של הגישה שלו תהיה עוד רכב שנכחד מנופינו. ועל זה אני מוכן לפתוח 40 שרשורים. :neutral:

אבי .פ.

אבי גישתך אינה רחבה דיה, לטעמי ואני אסביר - ראשית אין שום דבר רע ב"סוחרים" - כידוע לך אני כבר מצוי בתחום האספנות שנים רבות - ורבים מרכבי רכשתי "מסוחרים תאבי בצע" כהגדרתך - רק מה ששכחת הוא שהם החזיקו ברכבים/חלקי החילוף שרכשתי מהם שנים רבות (ולמעשה הצילו אותם מכלייה ללא קשר באם הכוונה היתה רווח או שמירת כלי הרכב לעתיד) - וחוץ מזה אין שום רע ברצון להרוויח מרכב שהינך מחזיק וגם/או מאפסן - שהרי אינך הקונה היחיד וייתכן שבעתיד הרכב יירכש על ידי מישהו אחר (אפילו בסכום גבוה יותר) - גם לפני זמננו אספו רכבים וגם אחרינו יאספו רכבים (אנחנו לא המצאנו את מושג האספנות).

אתה גם אינך יודע אם הרכב ייכחד או יימכר לבסוף - אז למה להסיק מסקנות מראש.

ולסיכום - מפריע לי במיוחד הגישה הצרה לפיה במידה ואין מפגש רצונות בין קונה למוכר, הופך את המוכר ל-"ישראלי מכוער" וגם/או ל-"סוחר תאב בצע" ואת הקונה ליהושע חנקין גואל המכוניות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ראיתי כאן הרבה, או שיותר נכון יותר מדיי שרשורים שמתחילים להדרדר מהנושא 1 לנושא שני

ובנימות לא הכי נעימות כמו שאני מתחיל לראות כאן

[ושיהיה ברור אני לא נותן ביקורת אני נהנה לראות את הידע והנכונות לעזור בפורום]

אז קודם כול אין ספק שכול אדם זכותו לבקש כמה שיראה לנכון

וכמובן שאינני רוצה שהשרשור הזה יתחיל להיות 1 מני רבים שראיתי

לא היצגתי את עצמי בתור המשיח של הרכב או גואלו

אם הייתה שומע קצת יותר על הסיפור היית יודע שהרכב עומד מעל לפחות שנתיים שלוש באותו מקום ושחלקים כבר נעלמו מהרכב וזה לא נראה כמו קסם של אחיזת עניים

ובקשר לזה שאני חושד לזה שזה רק בשביל הכסף

משום מה זה שהשומר שלו על הרכב די רמז לי במילים גלויות

וזה שסיפרתי את זה בפורום פה

זה לא בשביל "השופוני אנס" או בשביל להכנס לתוך חברה בכוח

לקח לי המון זמן וכאבי ראש עד שהיגעתי לכול אדם ואדם בסיפור ומה הקשר שלו לרכב

ולא רוצה לוותר כול כך מהר

אין לי ספק שאני לפחות ינסה את כול מה שאני יכול לפני שאני יוותר

ואחרי שאני יביא אותה ויתן לכם תמונות אוליי תבינו למה הייתי כול כך עקשן...

ובקשר לגישה הצרה שאמרת, לא היה שום נכונות לדיבור על המחיר

וגם אז ברגע שהתקדמנו בשיחה, משהו היה לא נעים, ובקטע של ההתחמקות מהמסמכים

הבנתי שלא היבנתי כלום,והחלטתי שאם אין רשיונות לפחות לראות שיהיה אפשר להחזיר אותם

ואז זה התגלגל

ואני לא מאמין שאני צריך להתגונן או להצטדק על משהו פה.

שבת שלום ולילה טוב.

פורסם

את האמת - עם כל הרצון שלך, וזה, שחבל שהאוטו בסוף יעלם- לדעתי כדאי, שתוותר בשלב הזה! ולמה: נניח, וסיכמת משהו עם המחזיק ברכב, שילמת לו כסף, ובינתיים, "הבעלים החוקי" שינה את דעתו, או החליט לדרוש יותר כסף - מה תעשה? אותו הדבר להפך - סיכמת עם "הבעלים החוקי", והמחזיק ברכב בפועל שינה את דעתו - מה תעשה? יש יותר מדי "משתנים" במשוואה הזו, וכל שינוי הכי קטן בהם עלול לדפוק אותך! ועם כל הכבוד למיני- זה לא משהו נדיר כ"כ, לא יקר מדי גם במצב טוב ונוסע, ושוב, עם כל הכבוד, ויש, להערכתי לפחות, לא שווה את כל ה"כאב ראש" הזה!

וירון, תרשה לי לא להסכים איתך, לפחות בחלק מהדברים:

כן, אין שום דבר פסול בזה, שמישהו ידרוש מחיר מופרח לחלוטין עבור אוטו, אפילו מוזנח, שהוא שמר אותו, וממשיך לשמור אותו, וגם ימשיך לישמור אותו גם אם לא ימכור עכשיו!

וגם אין לי יותר מדי בעיה עם מי, שקונה אוטו במחיר א' במטרה למכור במחיר כפול - זה קצת מבאס, אבל אין מה לעשות - האיש עושה עסקים....

אבל: הבן האדם, שנטש את האוטו ברחוב בידיעה, שלא ישתמש בו יותר, ואפילו לא מעניין אותו מה קורה איתו, וכשמישהו בא ורוצה אותו - הוא פתאום רוצה סכום כאילו יש לו אוצר ביד - זה בן אדם מאד מאד מכוער בעיניי (ואני בכוונה לא אומר "ישראלי מכוער" - אינני יודע, האם קיימת את התופעה גם בחו"ל, אבל מניח, שכן). וכשהאוטו בסוף הולך לגריסה (ע"י העריה), כשהוא היה יכול לקבל עבורו משהו- זה גם עושה אותו מטומטם! וזה מה שהוא - מטומטם רודף בצע!

ועוד יותר מכוער בעיניי - זה המיקרה הספציפי הזה, שהבן האדם, שהרכב כבר לא שייך לו בפועל (אני מדבר על הבן, שכן בטוח, שהוא מכר/נתן אותו פעם למישהו ללא העברת בעלות, אולי בגלל איזו בעיה משפטית/זרק אותו, אחרת, למה הוא לא מדווח כגנוב) והוא רוצה כסף עבורו! זה כבר ממש חוצפה ואם זה לא מכוער - מכוער מהו?!

דווקא אין לי בעיה עם הסוחר, ששומר עליו - זכותו לדרוש כמה שרוצה. אבל "הבעלים החוקי" - חתיכת @#@## במיקרה הזה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ירון

אין בעייה אם מישהו ירויח ממכירת רכב, להיפך... אולם תרבות מוטורית אינה רק אחזקת רכב, אלה כל מה שקשור בו, כולל הקניה והמכירה, הגישה ופיתרונות אפשריים... להזכירך רק לפני עשור היית צריך לשלם את כל אגרות הרכב שהצטברות עד שצורך מסוים ולחץ חברי המועדון שינה את החוק...אם נסייע בדרכים העומדים לרשותינו בנסיון לפתור בעיות, בידע שלנו ובעיצות מעשיות לפתרון הבעיות.. הרי בעצם אנו משנים משהו בתרבות המוטורית בארץ, הבחור הציג בעיה מוכרת, והוצעו לו מס' הצעות לפתרון, כולם חוקיות, כל אלה שקראו את השירשור הפנימו חלק מהדברים, דברים כאלה מחלחלים בהדרגה... והשינוי אומנם איטי אבל בכיוון הנכון...יחסי קונה מוכר הם יחסים מורכבים ואם נצליח ללמד את החברים תרבות נכונה, דרך ארץ וכבוד הדדי, בעתיד יהיה יותר קל... זוהי תחילתה של התרבות מוטורית...

פורסם

לדעתי ירון צודק.

לא צריך להכניס ראש בריא למיטה חולה.

יש עוד מכוניות כאן ואם המיני רקובה ומוזנחת, אולי כדאי בפחות כסף להביא אחת מחו"ל.

בכל מקרה אין מה לחרוץ משפט על בעלי הרכב ולתייג אותם כמכוערים וכו'. זה פשוט לא מעניין אותם ואם אפשר להוציא כמה גרושים על חתיכת הברזל הזאת אז למה לא?

אני מקווה שפותח השרשור לא יגרר מ"מדעי האספנות" ל"מדעי הלהראות להם", להפוך את זה לעקרוני יגרום רק לעוגמת נפש...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...