Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפי מיטב הבנתי חברות ביטוח רבות אינן מוכנות לבטח רכב אספנות בשום אופן, ואלו שכן, עושות עוול בתחום שמאות ואומדן ערך הרכב וחלקיו.

מדוע המצב הוא כזה? מדוע אין אפשרות לקבל את הרכב כיצירה מעבר לערכה התחבורתי?

לחברות הביטוח ישנם סעיפים שונים לקבלת הביטוח, מתצורת רכב מיוחד ועד רכב יקר. מדוע אין סעיף נוסף הכולל רכבי אספנות?

כיום, לפי הבנתי, אין חוק שמכריח חברת ביטוח כזו או אחרת לבטח את הפונים אליה, מצב שגורם בעצם לכך שאין חוק מוגדר וכולל. עולה במוחי השאלה אם כל המסעדות ברחבי המדינה היו מחליטות להקים "מס סכו"ם" מונפץ וחוקי ככל שיהיה, מה הייתה תגובת העם.

כל מסעדה וכל חברת ביטוח יכולה לטעון : המקום לא מתאים לך, אתה מוזמן לעזוב. האם יש כאן סוג של מונופול?

מדוע ציור ניתן להערכה באופן שמעבר לגשמי, ורכב אספנות לא?

אני כותב זאת כיון שאיני יודע הרבה פרטים על הנושא, ואשמח אם תתקנו אותי ותסבירו.

אבי .פ.

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם

היי אבי.

על פי הידוע לי, ניתן לבטח רכב אספנות באחת משתי האפשרויות:

אפשרות א' - לקבל הערכת שמאי על שווי הרכב, ועל פי שמאות זו לבטח.

אפשרות שניה - זולה יותר, היא על פי ערכו לא כרכב, אלא כפי שאמרת, יצירת אומנות. כמו רהיט עתיק למשל.

במקרה כזה, נצטרך להודיע (או לפחות להשאיר הודעה במשיבון) לסוכן הביטוח על כל נסיעה למקום כלשהו עם הרכב.

מאחר ורכבי אספנות (בעיקר היקרים) אינם נוסעים בתדירות גבוהה, ומאחר ועל פי שיטת ביטוח זו עלות הביטוח זולה בהרבה, ייתכן וצורת ביטוח זו עדיפה.

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

ובכן, האם זאת אומרת שניתן לבטח קורטינה כיצירה? הרי ברור לכולם שיש בעיתיות שרכב כזה עולה נגיד 4000, אבל את חלקיו יש להזמין מחו"ל כך שערך חלקיו לא יוצא ביחס שווה לערכו.

כשמישהו עושה נזק ליצירת אומנות מגיע מומחה מטעם חברת הביטוח או שמאי פרטי שזו עבודתו ומציע מחיר. האם הדבר הזה גם מתבצע כאשר מבטחים "יצירת אספנות"?

פורסם

אחרי כל החברה שרשמו פה,

אני יכול רק לספר מנסיוני האישי.

ברשותי אופנוע (אנפילד +סירת צד) ועוד כמה גרוטאות.

לבית יש ביטוח, במסגרת הביטוח הוספתי גם מחשב נייד כולל כל הסיכונים.

וגם זה מה שמעניין את חברי הפורום את האופנוע שלי, אבל התניות הן שזה בעצם כמו כל חפץ אחר בבית כלומר:

1) האופנוע נמצא בחצר סגורה. (ולכן הכלי לא מבוטח מחוץ לבית),

לצורך מפגשים אני יכול לקבל ביטוח לצורך תצוגה. (בדיוק כפי שאנו מקבלים כדי להציג תמונות במוזיאון).

מדובר בהליך שאינו מיידי.

למעט זאת גובה הביטוח לא גבוה ביטחתי בסכום של 40000 לאובדן מלא בעלות של בערך 3000 ש"ח.

אם למישהו יש עוד שאלות אשמח (אם אני יודע) לעזור לפנות בה"פ

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

וגם זה מה שמעניין את חברי הפורום את האופנוע שלי, אבל התניות הן שזה בעצם כמו כל חפץ אחר בבית כלומר:

1) האופנוע נמצא בחצר סגורה. (ולכן הכלי לא מבוטח מחוץ לבית),

לצורך מפגשים אני יכול לקבל ביטוח לצורך תצוגה. (בדיוק כפי שאנו מקבלים כדי להציג תמונות במוזיאון).

מדובר בהליך שאינו מיידי.

למעט זאת גובה הביטוח לא גבוה ביטחתי בסכום של 40000 לאובדן מלא בעלות של בערך 3000 ש"ח.

וזה בדיוק חופף את מה שכתבתי למעלה...

הבעיה היחידה היא קצת חוסר נוחות.

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אז מי בעצם עושה את שמאות הביטוח ובמה הוא מוסמך?

ואיך כל העניין הזה מתבצע במדינות אחרות?

פורסם
אז מי בעצם עושה את שמאות הביטוח ובמה הוא מוסמך?

ואיך כל העניין הזה מתבצע במדינות אחרות?

אז ככה... ניתן כיום לבטח ביטוח מקיף לרכב קלאסי, כשהתנאי הוא הערכת שמאי ע"י שמאי המוכר ע"י חברות הביטוח; משמע - לוי יצחק או אפריים מוהר. ישנו רק אדם אחד בלוי יצחק המסוגל ומוסמך להעריך רכב קלאסי, שמו משה (לא זוכר את שם המשפחה).

הערכת השמאי מתבצעת על-פי מצב הרכב, נדירותו, השיפורים/שינויים שהוכנסו וכו'.

חברת הביטוח תבטח את הרכב בביטוח מקיף כאמור, אשר יכסה נזקי גניבה, שריפה או תאונה במקרה של טוטאל-לוסט בלבד. משמע, עם עשית רוורס על ביאנקי (רועי, לא על שלך), ונגרם לך נזק בכנף והפנסים של הקאדילאק בערך של 5000 ש"ח, אתה תספוג את זה מכיסך.

הסיבה שאין ביטוח מקיף כמו לכל רכב רגיל, ברורה למדי. כשמאזדה או C3 מקבלת מכה, ניתן בקלות לדעת מה עלות החלק הניזוק, שכן יש ייבוא מסודר של חלקי החילוף השונים. במקרה של רכב קלאסי, ישנם חלקים שלא ניתן להשיג חדשים או בכלל ובשל כך, על-פי מה תפוצה? מי יעריך את המחיר של פנס אחורי לרכב כזה או אחר? על כל תאונה נלך לשמאי?

תחשבו על מצב שבו יגואר 48 מקבלת מכה חזיתית...נגיד...שהרכב שווה 150000 ש"ח, הנזק (בהערכה פרטית) הוא 60000 ש"ח, לא מספיק בשביל טוטאל -לוסט אבל עלות תיקון שערורייתית (על-פי חברות הביטוח) בשביל פגוש, שני פנסים ותיקון מכסה מנוע... איך הגעתי למחיר הזה? מחיר פנס קדמי כזה יכול להביע ל-1000 פאונד לאחד...יש עוד שני פנסים קטנים, סמל, גריל, תוסיפו מכס, מס קניה, משלוח ובעצם...60K זה אפילו זול..

בעייתי... ולכן, חברות הביטוח מעדיפות מראש לא להכנס למצבים אלו ואינן מבטחות ביטוח מקיף סטנדרטי.

דבר נוסף, ביטוח מקיף על-פי התנאים הנ"ל ניתן לעשות גם לחיפושית ששווה 5000 ש"ח. ישנה פרמיית מינימום והמחיר של הביטוח נקבע על-פי אחוז מסויים מהערכת השמאי.

מקווה שעזרתי, אתה/ם מוזמנים לשאול עוד שאלות בנושא.

אגב, לגבי איך זה עובד בחו"ל, נש מדינות המאפשרות ביטוח מקיף מלא הכולל הכל, אך הוא לא לכל דגם וסוג של רכב ותחת מגבלות רבות (לרבות מספר קילומטרים בשנה, תנאי אחסון, היסטוריית הנהג ועוד).

ניתן לבטח בביטוח מקיף רכב אספנות כחלק מתכולת מחסן, אך הביטוח כמובן אינו תקף בזמן נסיעה...הוא עוזר רק כנגד גניבה/שריפה.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

תודה על התשובה המפורטת ליאור...

ועדיין מספר שאלות:

מי מסמיך את אדון משה להיות שמאי רכב אספנות, מתוקף מה?

ומה העניין לגבי צד ג'? כשנכנסים בי ו"הורגים" לי פגוש ניקל ששיוויו 4000 שקל איך מתבצעת התביעה? ועל פי מה מוערך הסכום?

תודה

אבי .פ.

פורסם
תודה על התשובה המפורטת ליאור...

ועדיין מספר שאלות:

מי מסמיך את אדון משה להיות שמאי רכב אספנות, מתוקף מה?

ומה העניין לגבי צד ג'? כשנכנסים בי ו"הורגים" לי פגוש ניקל ששיוויו 4000 שקל איך מתבצעת התביעה? ועל פי מה מוערך הסכום?

תודה

אבי .פ.

אף אחד לא הסמיך אותו, הוא היחיד שעל-פי לוי יצחק, יודע את העבודה. אני לא מכיר אותו אישית ואין לי מושג עד כמה הוא בקיא ויכול להעריך נכונה.

הלך לך פגוש? כמובן שישנה הערכה ראשונית כדי לוודא שזה לא טוטאל-לוסט, כלומר, במיני מיינור ששווה על-פי הערכה לדוגמא 20,000 שח", על נזק של 12,000 ש"ח תוכל לומר חברת הביטוח שזאת תאונת טוטאל. אם הרכב שווה 60K, תצטרך להביא הערכה של התיקון מפחח/צבעי, יבואן חלקים (לדוגמא - ינאי / רונית חלפים וכו') ועל-פי ההערכה הזו, חברת הביטוח חייבת לפצות אותך בשווי התיקון והחלק אך כאמור, רק במקרה וצד ג' אשם.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תוכן חדש...