Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעין פתיחה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני דובי ואני מכור לספורט מוטורי .

אני מניח שחלקכם נתקל בי פה ושם , פה זה כמובן CARS FORUM ושם זה האתר הנפלא

www.formula-1.co.il שבו אני כותב בשנים האחרונות בנושאי ספורט מוטורי שונים .

במהלך השנים היו לי מורים רבים לספורט מוטורי וכתיבה שחלקם אתם בטוח מכירים - אהרונוביץ,אטלר,פורת וחלקם פחות כמו דניס ג'נקינסון האחד והיחיד , נייג'ל רובק מאוטוספורט ועוד רבים וטובים.

השתדלתי לקחת מכל אחד דברים שאהבתי ואני מקווה שאני מצליח להעביר את זה טוב הלאה.

סגנון הכתיבה שלי די בנוי על חוויות אישיות ויותר מזה על איך שאני בתור קורא הייתי רוצה לקרוא את הכתוב .

אבל זהו , מספיק לבלבל את המוח , מקווה שנהנה ביחד בכתיבה וקריאה על הספורט שכולנו אוהבים .

אגב - אני תמיד אוהב לשמוע ביקורת על הכתיבה שלי .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
שלום לכולם

אני דובי ואני מכור לספורט מוטורי .

Hi Duby,

We love you Duby!

מזל"ט על ניהול הפורום ובהצלחה- מי יתן וישגשג כמו שכניו.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

בהצלחה דובי, הפורום הוא רעיון מצוין!

אני מקווה שעכשיו, כשאתה מנהל פורום וגם כוח עולה בתחום הניווט, עדיין תמצא זמן לבקר אותנו בהרצליה מפעם לפעם... :-)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

ברוכים הבאים לפורום החדש - ספורט מוטורי!

הפורום נפתח בכדי לתת לכם המתעניינים בספורט המוטורי לסוגיו מקום לחלוק מידע ולדסקס בנושא מירוצים, מקום להעלות בו חוויות מאימוני ראלי, לארגן ג'ימקאנות (כן כן, חאפרים icon_wink.gif!), ועוד..

כמובן שזה יהיה הפורום המתאים לדון בכל הקשור לנושא חוק הספורט המוטורי ונשמח לתת במה לכל הנפשות הפועלות, תרומתכם תבורך icon_cool.gif!

בנימה ידידותית נבקש מהמשתתפים בדיונים בנושא החוק והשלכותיו לשמור על כבוד הדדי וכתיבה נאותה, ידוע כי הנושא מעלה לפעמים תגובות שאולי באות מהלב של הכותבים אך מסיטות את הדיון לאיזורים שרובנו מעדיפים שלא להגיע אליהם.

בסופו של דבר כולנו רוצים את אותם הדברים ומעוניינים להגיע ליום שבו הספורט המוטורי יהפוך לדבר שבשגרה במדינת ישראל ונצטרף לעולם הנאור.

בפורום זה גם תהיה הזדמנות למעוניינים לקחת חלק בפעילות המוטורית בארץ, תמיד יש מקום למי שרוצה לתרום את חלקו בארגון ולעזור, אם כמרשל באימון ראלי זה או אחר ואולי עם התפתחות הפורום נוכל גם לראות חבר'ה עוזרים למתחרים השונים כאנשי צוות, דבר מקובל בעולם של ספורט מוטורי, בעיקר ברמות היותר נמוכות (ופחות ברמות סופר מקצועיות..).

עוד עניין שיתקבל בברכה הוא כל נושא הייעוץ והכוונה לטירונים שיירצו להשתלב כנהגים, נווטים או אנשי צוות בספורט, נשמח לראות את הוותיקים והמנוסים יותר עוזרים לצעירים (בין בגילם ובין ברוחם icon_smile.gif) להכנס למעגל התחרויות, בין אם דיונים תיאורטיים ובין אם מדובר בנושאים קצת יותר טכניים לגבי הכנת רכבים וכו'... נאמר מיאטה לג'ימקאנה :lol:...

עם זאת, הנה כמה קווים מנחים לשימוש בפורום זה -

1. פורום זה הוא בהחלט לא המקום הנכון להעלות חוויות מחראקות עם פיאט אונו... למעשה, אין אף פורום בקהילה שלנו שהוא המקום המתאים לשרשורים מסוג זה, אז נא לחסוך אותם מאיתנו.

2. ספורט מוטורי במחשב/פלייסטיישן/XBOX וכו' הוא לא ספורט מוטורי, שרשורים בנושא זה ניתן להעלות בפורום האוף טופיק.

אם אין לכם הרשאה לפורום האוף-טופיק ניתן לעקוב אחרי ההוראות שנמצאות כאן כדי במטרה לבקש הרשאה.

3. כל כללי הפורום חלים גם על הפורום הזה ללא יוצא מן הכלל.

4. תהנו (אני מתאפק שלא לומר "אחים שלי..." :lol:)!

בקיצור, חברים וחברות, אנחנו בתקווה שתפיקו את המירב מהפורום החדש.

בברכת שימוש מהנה,

צוות CarsForum.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הערה לפתיחה -

בכל קונסטלציה אחרת, ההודעה הזו בטח היתה נמחקת ע"י מנהל זה או אחר. אבל, עתה, משמוניתי לאחראי הפורום (יחד עם ידידי דובי) אני מעריך שהיא תחזיק פה פרק זמן מסויים, עד שאוריד אותה בעצמי.

מבוא-

עוד מהתקופה שהייתי ילד ורצתי לראות מירוצים באשקלון, ידעתי שיום אחד אני אהיה כמו: ג'קי זית, שוכטוביץ, ניר בן ארי, מישל גדז', ישראל סבר, דוד נמרי ועוד רבים וטובים אחרים שקצרה היריעה מלמנות את כולם. החל משנת 2001 אני מתעסק בספורט המוטורי כנהג חובב בתחום הספרינט ראלי בפרט (2X4) והדבר הווה הגשמת חלום עבורי - הנה אני, נוהג בליגת מירוצים סדירה (שאורגנה באותה עת ע"י מישל גדז') וגם מצליח לנצח מירוץ או שניים. בסוף העונה (שנת 2001), ירד המסך על הליגה ועל המירוצים בארץ בכלל. באותה שנה - הוכתרתי ל - "אלוף ישראל למירוצי ספרינט - קבוצת ראלי עד 1300 סמ"ק". מה לעשות שבאותה עת היו בקטגורייה רק 3 נהגים (כולל אותי...)! אחרי אותה שנה (שהייתה האחרונה בה נערכה עונת מירוצים מסודרת) גמלה בלבי החלטה - אני אעשה הכל כדי לצרף עוד צעירים כמוני למירוצים - בפעם הבאה שאני אהיה אלוף ישראל - יהיה לזה משמעות אמיתית - כי יהיו הרבה מתחרים. מאז, אני מתמיד דרך קבע לנסות ולעזור לכל אותם צעירים שמנסים להכנס לתחום - אם ע"י עיצה בפורום, אם ע"י עזרה בהשגת חלקים ואם ע"י עזרה של ממש בבניית רכב המירוץ.

ההתחלה -

לפני כשלוש שנים, בחור צעיר ומוכשר בשם קובי כהן, פנה אלי וקנה ממני את ה 205 ראלי איתה התחריתי עד אז. תקופה מסויימת עברה עד שבניתי את ה 106S16 ובינתיים - נפסקו המירוצים כליל. החלטת עמותת הנהגים היתה, כי עד שלא יעבור החוק - לא נסתכן במירוצים. ואני - בראשי מהדהדת הצהרתו של מתן וילנאי (שר הספורט דאז) משנים קודם: "בחור צעיר, עד מושב הכנסת הקרוב, יהיה לך מירוצים חוקיים בארץ" - ו.... נאדה.... אין מירוצים חוקיים ואין מירוצים בכלל!

מה עושה בחור צעיר (טוב, כמעט צעיר) שרוצה להתחרות? מרים עבדכם הנאמן טלפון למישל גדז' ומבקש - "תארגן אימון".... "חייבים לנהוג".... "החוק לא יהיה עוד שנתיים"..... ועוד כל מיני שטויות.

טוב, מי שמכיר את מישל יודע - לא צריך להפעיל הרבה שכנוע כדי להוריד אותו לשטח - ואכן, באותו סופ"ש מגיעים 9 רכבים לאימון ספרינט במגידו. רבים יגידו שלא זו הסיבה - אבל העובדות הן עובדות - לאחר אירוע זה (וטלפון שקיבלתי מאהוד לביא מזכיר עמותת הנהגים - על "מירוץ 19 המכוניות שארגנו בניגוד להוראות העמותה") - אישרה העמותה אירגון אימונים בצורה מסודרת דרכה והעניין תפס תאוצה.

אין יותר המתנה לחוק! לוחצים על החוק מצד אחד - ומקיימים אירועים מצד שני!

מעבר החוק -

במקביל, דני לוי שועט קדימה עם עניין החוק. לוביסטים, ח"כים, עו"דים ומי לא - את כולם הוא רותם לעניין. גם פה - רבים יקשרו לעצמם כתרים, אבל לראייתי האישית (ואולי המעט משוחדת) עמותת הנהגים ובראשה דני לוי - היא היא שהביאה בסופו של דבר למעבר החוק. לא שחסרו ויכוחים, לא שאחרים לא היו מעורבים, לא שאין עוד שתרמו מזמנם וכספם ומהידע שברשותם - אנשי האופנועים, ברוך שליט וממ"י ועוד רבים - אבל בסוף - זו הייתה הצגה של איש אחד ושמו כאמור דני לוי כשהוא מונע מהתמיכה של נהגי הראלי, חברי העמותה שהוא ממיסדיה.

איפה הפורום בכל הענין -

אז זהו, שאני האמנתי כל הזמן (וברור שלא אני המצאתי את זה), שבלי חיבור של אלפי אנשים לעניין, לא יתקדם כלום. מה גם שהאמתי בכוחה של המדיה הזו להשפיע על המהלכים וגם על האנשים הפועלים - הרי אמרתי - לא תמיד ראינו עין בעין כולנו - וביקורת שאתה מעביר באופן אישי - לא תמיד תשפיע כמו ביקורת מעל דפי האינטרנט, אותה כולם קוראים. בהיבט זה, הפורום בהחלט שימש כלי בידי - ואני מניח, גם בידי אחרים, להשפיע ולהכווין על מהלכים מסויימים. ואכן, תוך זמן קצר, נגררו לתוך הפורום - רוב נהגי הראלי בארץ, מי כקורא קבוע, מי ככותב קבוע ומי כאורח מזדמן. אין ספק שהפורום הפך למקום בו באים "לחוש את הדופק" בענף, "לראות מה חדש" וכדומה.

ואיך אני מתחבר?

אז ככה, יום בהיר אחד לפני מספר שבועות - אני מקבל פנייה מאחד ממנהלי הפורום עם הצעה לסייע בניהול הפורום. טוב, אז זמן - אין לי הרבה, ידע - גם זה שנוי במחלוקת, אבל, הרבה רצון טוב - יש גם יש. בעיקר רצון להפוך את הפורום הזה לכלי שישרת את הספורט המוטורי בארץ - ילווה אותו, יסקר אותו ויסייע בהתפתחותו - עד כמה שניתן.

אני בטוח שאלו מטרות משותפות לרובנו אם לא לכולנו כאן בפורום.

אז שיהיה במזל לכולנו, גם על הספורט המוטורי שהחל מתפתח בארצנו וגם על הפורום הזה שמסתמן כמקום החם של הספורט המוטורי - באינטרנט. לכם אני מבטיח, לנסות לשמור אותכם תמיד בתמונה, להיות עם אצבע על הדופק כדי שתדעו ראשונים כל מה שזז בענף וכמובן, לתרום מניסיוני ולסייע לכל אחד שירצה להכנס לתחום הראלי.

שלכם,

אלון חלווה

נ.ב.

1. בתמונה למטה במושב לידי זה נדב שהיום נוהג על ה 106 ראלי האדומה - וזו הפעם האחרונה שזכינו יחד במקום ראשון - כמו שאתם יודעים - הוא עבר ממושב הנווט למושב הנהג.

2. אשמח לקבל כל הערה לגבי התנהלותי ובכלל לגבי הפורום והתכנים בהודעה פרטית, או מייל, או אפילו בטלפון (057-6661964).

אלון

106S16.JPG

פורסם

בהצלחה בניהול אלון!! וגם במירוצים עצמם...

נ.ב חבל באמת שהאימונים יוצאים בשבתות אבל נו.. אין מה לעשות. בתקופה שהיו בימי שישי הייתי משתדל לבוא הרבה... חבל.

פורסם
בהצלחה בניהול אלון!! וגם במירוצים עצמם...

נ.ב חבל באמת שהאימונים יוצאים בשבתות אבל נו.. אין מה לעשות. בתקופה שהיו בימי שישי הייתי משתדל לבוא הרבה... חבל.

ישנם אימונים גם באמצע שבוע ובימי שישי. אתה יכול לעקוב אחרי לוח האירועים ב - IRDA.

אלון

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

דובי,

ברכותיי על פתיחת הפורום ולכל העושים במלאכה. אשתדל לתרום, אבל הידע שלי בבראנז'ה הישראלית מוגבל ביותר. ברמה האישית אני חייב לציין שאני חובב מירוצי מסלול ולא את כל הוריאציות האחרות שחלקן קיימות כבר בארץ.

מאז שהחוק עבר התחלתי לעבור ביתר עניין על מודעות המכירה של מכוניות המירוץ באוטוספורט ומוטור ספורט. בחלומי אני עושה את המקסימום להשתלט על איזו אסקורט MKI על איזה מסלול במנחת פיק. לצערי עושה רושם שהמרחק לשם אדיר.

פורסם

מר פינצ'בסקי , ברוך בואך (שוב :wink: ) אלינו.

אני חושב שנמחל לך על חוסר הידע בספורט הישראלי אם תשתתף מספיק בנושא ה-F1...

:-D

אה , וכמובן , טרם בירכתי את המנהלים החדשים - אז יללה , תצליחו :-) .

• תוכן חדש...