Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבחינות נרגעו מעט, וחזרנו לענייני הלוטוס.

כבר הפנמתי את העובדה שהמנוע יוצא לשיפוץ, יש לחץ עוקה גבוה, וגם אחרי כמה שעות עבודה לא נראה שזה מסתדר. בכל זאת, אני עדיין משחק איתו מעט, כדי לדעת כמה שיותר ולא להתעסק מאוחר יותר עם שטויות שאפשר למנוע.

כשרק הפעלתי את המנוע לראשונה (בעזרתם האדיבה של דרור ועידן), הוא וויברץ כמו מנוע אופנוע 2 בוכנות על ספידים. אתמול התחלתי למשוך כבלי הצתה מהפלאגים בזמן שהמנוע פועל (תודה גילי), וגיליתי תגלית מרעישה. זה באמת מנוע שתי בוכנות על ספידים. בוכנות 1 ו2 לא עושות כלום.

קצת כיוון של בורג התיאום בין הקרבורטורים ועבודה עדינה על בורג הסרק, המנוע מתייצב, אם כי עדיין מזייף מעט, אבל הרבה פחות מאשר קודם.

לאחר בדיקה חוזרת, בוכנה 2 עובדת, בוכנה 1 עדיין לא עושה כלום.

היות ויש ניצוץ טוב וחזק, זה משאיר לנו שתי אפשרויות שאני יכול לחשוב עליהן:

1. בריחת קומפרסיה ממהצילינדר - אטם ראש, שסתומים דפוקים או רינגים

2. הצילינדר לא מקבל דלק. יש לי זוג קרבורטורים כפולים, כך שיתכן מצב שאחת הדיזות סתומה או משהו בסגנון.

למישהו יש כיוון נוסף, או המלצה איך לאבחן איזה מהאפשרויות שהעליתי נכונה?

היה אמור לבוא אלי היום מכונאי עם שעון קומפרסיה, אבל הוא נפל למשכב, כך שהאפשרות הזו נדחית למאוחר יותר.

רב תודות,

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש ניצוץ לבוכנה הספציפית שלא עובדת?

אם לא:

* כבל HT לא תקין

* מכסה מפלג לא תקין.

אם כן, יכול להיות:

* פלאג סתום/שרוף/דפוק

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

ליעד שלום רב!

אם המנוע מאיץ, ונשמע חזק כמו מנוע תקין, בעל קןומפרסייה חזקה, אז בעייתך קשורה לכוון CO,

לא תקין , בורג תערובת סגור מדי, או יניקת אוויר מצינור וואקום קרוע/ סדוק, או אטם סעפת יניקה לא אוטם וסוחב אוויר, אפשרות נוספת משיכת אוויר מאטם בסיס תחתון בקרבורטור, או באם קיים מבודד מבקליט, יתכן והוא סדוק ויונק אוויר!

אין צורך בשעון קומפרסייה במקרה כזה, יש להוציא פלג בצילנדר הבעייתי, להניע את המנווע ללא פלג לשים אצבע בפתח הפלג ולחוש באם קיימת קומפרסייה חזקה, אם כי לא ניתן לדעת את גובהה!

בדוק בהתאם למה שכתבתי, במקרה הכי גרוע שסתום לא אוטם, (בספק)!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תפרק את הפלג, אם הוא מפוייח אתה עובד עם תערובת עשירה מדי שגורמת לשריפה חלקית, CO גבוה וככל שהמנוע עובד יותר זה מחמיר יותר

פורסם

תחליף בין הפלגים ,זה בתקין וזה בצלינדר שלא עובד .

אם הבעיה נדדה לצלינדר התקין- הפלג בעייתי.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

ניצוץ בצילינדר הזה (ובשאר) נבדק בתור דבר ראשון, עוד לפני שהמנוע הונע.

לצביקה, מה יעזור לי לבדוק עם האצבע? קומפרסיה מסויימת בטוח תהיה, ובלי שעון אני לא יכול לבצע מדידה השוואתית שתראה לי אם הערכים תקינים.

הפלאגים מפויחים כולם, וברור לי שהקרבורטורים צריכים כיוון רציני, אבל לא אכפת לי כרגע מתצרוכת הדלק, וצילינדר שלא עושה כלום זה משהו מעבר לCO.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

היי ,

אם הפלאגים מפויחים מאוד ישנה בעיה משמעותית של קרבורטורים ,

שהרי - ליעד , אם אתה זוכר הוצאתי את הפלאגים לפני ההתנעה הראשונית וניקיתי אותם !

כמו כן בדקתי קומפרסיה עם האצבע בצילינדרים (כמו רופא נ.... )

והיה , אמרתי "זו קומפרסיה בשביל להתניע " ואכן המנוע התניע .

אני חושב שאם המנוע עבד שעות ספורות (לא נסיעה של ממש )

וכבר הפלאגים מפויחים , ישנה בעיה משמעותית של תערובת דלק .

בדוק זאת - בדחיפות .

בהצלחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

נראה לי שאתה מבזבז הרבה זמן עכשיו, אם גם ככה המנוע יוצא לשיפוץ. מנוע גמור וקרבורטורים שעמדו שנים, איך יעבוד? שפץ המנוע, הקרבורטורים, החלף מצתים, מפלג והשאר. יחזור המנוע, תרכיב הכל, ואז תתחיל לפתור בעיות (אם יהיו).

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

ליעד - לפי ההיסטוריה המוכרת של המכונית הזו, יש סיכוי לא רע שהמנוע בסדר גמור. לפני שאתה מתכנן שיפוץ לא זול ולא פשוט (ושל מנוע די "אקזוטי"), תוודא שמיצית את כל האפשרויות האחרות. לפי התיאור, הקרבורטורים זקוקים לטיפול. במקרה הכי גרוע תמיד תוכל לשפץ את המנוע אח"כ, ולפחות יהיו לך כבר קרבורטורים מוכנים.

כמובן שגם בדיקה פשוטה ומהירה עם שעון קומפרסיה יכולה לתת אינדיקציה יותר ברורה, במקום כל הניחושים שלנו...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אני יכול להשיג לך מנוע V8 טוב בימקום ה 4 צילינדר הזה... בין כה וכה אף אחד לא ידע :wink:

OK, בוכנות 1 ו 2 הן "על אותו קרב'"? אם כן, יכול להיות שהוא לא מקבל דלק או שהוא לא מעביר דלק לצילינדרים (מצוף תקוע וסוגר את מעבר הדלק, או סתם דיזה סתומה)... בדיקה פשוטה יחסית יכולה לאשר את ה"תופעה"...

פתח פלאג מספר 1 ותפעיל את המנוע, אם יוצאת תערובת בריח של דלק מהפלג זה בסדר, אם לא, הקרב' לא מתפקד... אזהרה! לא לעשות את הניסוי הזה יותר מידי זמן כי התערובת נ פ י צ ה !!! שמישהו יהיה ליד הסוויטש, וגם מטף הוא דבר חשוב... אתה לא ממש חייב לחבר את הכוייל לבדיקה כזו, דבר שיעלה את ה"בטיחות"...

אם הצילינדרים הם לא על אותו קרב', אולי הכבלים דפוקים או שהם לא מעבירים את כל עוצמת הניצוץ?

נסה להחליף בין הכבלים....

שמת לב אולי אם יש "תסיסה" של המים ברדיאטור לאחר שהטרמוסטט ניפתח? אם כן, סביר להניח שזה אטם ראש...

שעון קומפרסיה הוא אביזר זול יחסית, וגם שעון וואקום, ברגע שאתה תירכוש אותם, ותילמד להישתמש בהם טוב, אתה כבר תהיה "מכונאי" יותר טוב. בהרבה....

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

מסכים לחלוטין עם צביקה וקובי...הערכה שלי שלא מגיע דלק לבוכנה שאינה עובדת...יש לשמור על שלושת העקרונות ניצוץ, דלק, חמצן...ניצוץ יש... עכשיו לבדוק עם מגיע דלק וחמצן....בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

צביקה, קובי, גילי ודרור, תודה רבה. אני סגור יותר על המהלכים הבאים שלי.

היות והחשמל שם בסדר גמור, אבדוק אם מגיע דלק, ובכל מקרה אצעד לכיוון שיפוץ של הקרבורטורים.

ניראה לי שאני אתחיל לגגל על בדיקות קומפרסיה ו-וואקום (תודה לאודי). לא יזיק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
צביקה, קובי, גילי ודרור, תודה רבה. אני סגור יותר על המהלכים הבאים שלי.

היות והחשמל שם בסדר גמור, אבדוק אם מגיע דלק, ובכל מקרה אצעד לכיוון שיפוץ של הקרבורטורים.

ניראה לי שאני אתחיל לגגל על בדיקות קומפרסיה ו-וואקום (תודה לאודי). לא יזיק.

Hi Liad,

As I told you this engine was imported from Englad and run only couple of thousand KM since new (restoration) .

When istalling the new engine the Carbs remained untouched and therefore it is more than reasonable that they are in bad shape

Don't rush into engine restoration!!!

Dani

פורסם

דני, אכן בחנתי מחדש את התוכניות, ואני אעביר את המנוע בדיקות קצת יותר מעמיקות לפני הליכה לתהליך כל כך דראסטי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...