Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנת 64, איכויות השמנים היו רחוקות שנות אור ממה שהן היום ויחד עם זאת הם איפשרו להחליף שמנים ב-45אלף ק"מ?

מה מילאו אז? שמן זית? :twisted:

כבר אז היה ליסינג? :wink: .

ברצינות, המנועים בטח אכלו מרורים עם שיגרת טיפולים שכזו תוך שימוש בשמנים "פרימטיביים".

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

או קיי..כמה הבהרות לצעירים

כוחות סוס: מדובר ב"כוחות סוס לרישוי", שיטה בריטית שהיתה נהוגה אז (להבדיל מ"כוחות סוס לבלימה" שזה מה שאנחנו מכירים היום). לכן גם המספרים שהיו נהוגים בשנות השלושים והארבעים למכוניות אנגליות: מוריס 8 - 8 כ"ס לרישוי, סטנדרד 10, 10 כ"ס וכו' וכו'.

ואני מכריז חגיגית בזאת שבשנת 1964 היו לויוה 44 סוסים לבלימה בתא המנוע.

וביחס לשמנים כל 40K ק"מ, מדובר ב"סיכה" כלומר בגריז. ולמי מהצעירים שלא יודע: גריז זה מין ג'ל מגעיל שהיו דוחפים לתוך פיטמות גרוז כל כמה אלפי ק"מ...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

ההסבר כבודו במקומו - אבל לא ברור מה זה כוחות סוס לרישוי

נשמע כמו הגשש החיוור - יש לך 44 כוחות סוס אבל אנחנו מחשיבים לך את כאילו יש לך 8 כ"ס

יעני ישראבלוף

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

וביחס לשמנים כל 40K ק"מ, מדובר ב"סיכה" כלומר בגריז. ולמי מהצעירים שלא יודע: גריז זה מין ג'ל מגעיל שהיו דוחפים לתוך פיטמות גרוז כל כמה אלפי ק"מ...

בני, תודה על ההסבר המנומק.

כג'יפאי וכחקלאי, אני מכיר את הגריז טוב מאוד, אולי טוב מיד :lol: .

למיטב ידיעתי, היום, כשמדברים על סיכה, מתכוונים לכל הסיכה ברכב: מנוע, ממסרות, וחלקים נעים.

ז"א גם שמנים וגם גרוזים.

טוב, למדנו עוד משהו.

לגבי נתון ההספק, הרי ה"וותיקים" קוראים ל-50 סמ"ק "חצי כח".

לפי מה שאני הבנתי, התייחסו לכל 100 סמ"ק כאל 1 כ"ס, לפחות זה ההסבר שקיבלתי פעם, כאשר שכן שלי ראה לראשונה את ה-R 750 שלי, הוא אמר: "וואוו, שבע וחצי כוח..."

אני כמובן נעלבתי עד עמקי נשמתי, לך תסביר לו שיש שם יותר 120 כ"ס.....

מה שמוזר בהסבר הזה, שהרכב בפירסומת אמור להיות 11 כ"ס ולא 12.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

"תוצרת ג'נרל מוטורס"

נו שוין, כמו שברולט דיהוו שמסתובבות היום...

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
"תוצרת ג'נרל מוטורס"

נו שוין, כמו שברולט דיהוו שמסתובבות היום...

ולפי המבחנים האחרונים, הן מסתובבות עד למכה הקטנה הראשונה בתמרון חניה. ואז יש הרוגים.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

לסבתי מצד אימי, היתה ויוה מודל 64. בשנת 1967 רצו להחליף, אבל אף אחד לא רצה אותה אז עשו טרייד-אין לויוה חדשה.

הויוה 67 התגלגלה להורי, והיא היתה האוטו הראשון שהנעתי בעצמי והזזתי כמה מטרים, (בגיל בו אין עדיין אחריות פלילית). הויוות זכורות במשפחה כדרעאק אמיתי - וזה מאנשים שנסעו 4 שנים בסוסיתא....

נמרוד

פורסם
לסבתי מצד אימי, היתה ויוה מודל 64. בשנת 1967 רצו להחליף, אבל אף אחד לא רצה אותה אז עשו טרייד-אין לויוה חדשה.

הויוה 67 התגלגלה להורי, והיא היתה האוטו הראשון שהנעתי בעצמי והזזתי כמה מטרים, (בגיל בו אין עדיין אחריות פלילית). הויוות זכורות במשפחה כדרעאק אמיתי - וזה מאנשים שנסעו 4 שנים בסוסיתא....

נמרוד

1. תמיד אפשר למצוא לך סעיף מתאים אם אתה מתעקש....

2. תפנה בקשה לקובי לשנות את הכותרת בסימלון שלך מנהג שודים לרוכב שודים....או אפילו לרוכבים בשחקים.......

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

שלום.

הוא בזמנו היה רכב מעולה ונסע יפה מאוד והאח שלו התאום היה אופל קדט.

היו דומים מאוד אבל כלום לא מתאים מהאחד לשני. אגב רכבים אמינים בצורה יוצאת מהכלל!!!

הלואי והיום הרכבים היו אמינים כך.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
16 ק"מ לליטר עם מנוע מיושן ואווירודינמיות מפוקפקת, לא רע בכלל !

שיצרני הרכב המודרנים ילמדו משהו

היום יש הגה כח , מזגן , צמיגים רחבים , חלק מהמכוניות 4X4 קבוע

חלונות חשמליים שמוסיפים משקל לרכב וכל מיני טובין אחרים

או שמוסיפים משקל לרכב או עומס על המנוע כך שנתוני הפתיחה מראש לא יכולים להיות חסכונים כל כך .

פעם כל זה לא היה ,

היה רק מנוע , הגה , ו.... אוטו .. :-)

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
כוחות סוס: מדובר ב"כוחות סוס לרישוי", שיטה בריטית שהיתה נהוגה אז (להבדיל מ"כוחות סוס לבלימה" שזה מה שאנחנו מכירים היום). לכן גם המספרים שהיו נהוגים בשנות השלושים והארבעים למכוניות אנגליות: מוריס 8 - 8 כ"ס לרישוי, סטנדרד 10, 10 כ"ס וכו' וכו'.

ואני מכריז חגיגית בזאת שבשנת 1964 היו לויוה 44 סוסים לבלימה בתא המנוע.

נשמע מאוד מעניין העיניין הזה , לא שמעתי עליו לפני כן - האם אתה יכול לפרט יותר בדבר?

תודה.

שחר.

• תוכן חדש...