Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם היו כאלו בכל מקום, מכונית קטנה, פשוטה, מינימליסטית בעיצוב החיצוני והפנימי, מכונית שהמשיכה את מסורתה של פיאט כיצרנית מכוניות מיני, אשר נמכרו כלחמניות חמות. אותה פנדה זכתה לגרסאות "חזקות" ולגרסת 4X4 מעניינת.

כילד/נער, זכורות לי לא מעט על כבישי הארץ אך ככל שחלפו השנים, הן נעלמו מהנוף המוטורי וכיום אחת למי יודע מה, במקרה, אני נתקל בפנדה, אשר זכתה לאחרונה לעדנה מחודשת בגרסת מודרנית מתוצרת פיאט.

היום ראיתי בכפר סבא פנדה שנת 1980, לבנה, במצב מושלם, מקורית. מה אתם אומרים? האם אותה פנדה תהפוך עם הזמן לקלאסיקה קטנה כקודמותיה מבית פיאט? (לא, אני לא מתכון לקנות פיאט פנדה :)).

מפרט טכני:

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=34067&Fiat

ליאור.

fiat_offroader_01.jpg

123.jpg

456.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

לי בכל אופן אין ספק שפנדה וסיאט מרבלה בשלב מתקדם יותר של החיים יהיו נדירות ביותר.

כבר היום לא רואים כאלו!!

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

אני בטוח שהיא תהיה קלאסית, אני בטוח שגם לאנטיס תהיה קלאסית ויהיה מועדון לאנטיס או מועדון מזדה בעתיד, נכון היום מוכרים כמויות הרבה יותר גדולות אבל גם היחס לרכבים השתנה ככה שהם יעלמו מהר, איפה כל הDL מתחילת שנות ה80? מתחילת שנות ה90? איפה כל הלאנסרים? אני לא אומר שאין יש, אבל פחות ופחות...

הפנדה מיוחדת מאוד, במיוחד ב4X4... השאלה היא אם יש 4X4 נוסעת בארץ?

haters will hate

פורסם
אני בטוח שהיא תהיה קלאסית, אני בטוח שגם לאנטיס תהיה קלאסית ויהיה מועדון לאנטיס או מועדון מזדה בעתיד, נכון היום מוכרים כמויות הרבה יותר גדולות אבל גם היחס לרכבים השתנה ככה שהם יעלמו מהר, איפה כל הDL מתחילת שנות ה80? מתחילת שנות ה90? איפה כל הלאנסרים? אני לא אומר שאין יש, אבל פחות ופחות...

האמת שאחרי שקצת חיפשתי תמונות בגוגל... הפנדה 4X4 נראית מעניינת... מישהו מכיר אחת למכירה? ;-)

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

למטפלת של סבתא שלי יש מרבלה אדומה, נדמה לי מודל 87, מישהו רוצה ? ;)

אגב 4*4, ברחוב ויצמן יש ג'אסטי 4*4, אני מת לקבל עליה בעלות, זה אחד הרכבים היותר חמודים שיש.

אם מישהו יודע על אחת למכירה (הבנתי שהגיעו רק 20 לארץ), אני אשמח לדעת גם.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

במפגש מועדון פיאט הישראלי, פגשתי אדם בעל פיאט פנדה 4X4 SYSELY

מקורית שנת 1989.רק שהמנוע שלה הוחלף בזה של הפונטו ספייס.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

אני מכיר פיאט פנדה 4X4 בחדרה, אך היא איננה למכירה.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

הפיאט שבדומה להרבה מכוניות עממיות אחרות, נעלמו מנופי ארצינו, ותהפוך מן הסתם בסופו של דבר לרכב נדיר, לא מבחינת ההישג שלה, או האמירה... אלה פשוט בגלל שלא יהיו כאלה הרבה.... וכמו בכל מקרה של ביקוש והיצע, היא עתידה לקסום למישהו שידע להפוך אותה לאוצרו...ניתן להשוות אותה לדשבו או לסימקה ולצרף אליה את ה-104 127 ואחיותיה....ה-4X4 אכן הגירסה המענינת יותר ונותנת יותר תמורה במיוחדות שלה... היו גם דגמים חזקים יותר שלא יובאו לארץ...וגירסת גג בד נפתח...אחזקה זולה, חיסכון בדלק, ספרטניות, איפינו את הרכב, כמו גם רגישות לחלודה התחממות המנוע הרגיש לנוזל הקירור הישראלי, ובעיית בולמים...הרבה סטודנטים בשנות התישעים יזכרו להם חסד נעורים...רן

אגב ליאור, ה"קולות" שאומרים לך לקנות רכבים כל הזמן.... הם לא באמת...... זוכר שדיברנו על זה?

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הפיאט פנדה שהוצגה בשנת 80' היתה מכונית מיני פשוטה וזולה לייצור,מוצבה מתחת ל 127 ויועדה בעצם להחליף את ה 126 שיוצרה בפולין.

הפנדה היתה אמורהלהיכנס לנישת המכוניות הזולות באמת כמו רנו 4,סיטרואן דיאן ושות.

כלומר,לא רק חסכוניות אלה גם ניראות כאלה.

פיאט באותה תקופה היתה מצוייה במצב לא סימפטי(בערך כמו היום...)ההיצע שלה כלל דגמים מיושנים כמו ה 131 וה 132,ה 127 שהחלה להיזדקן,וגם התיקווה הלבנה,הריטמו,איכזבה בנתוני מכירות חלשים.

פיאט היתה זקוקה לדגם צעיר וזול שיתבסס על מה שיותר מיכללים קיימים,וזולים ככל שניתן.

העיצוב נעשה ע"י ג'יוג'יארו,תוך הקפדה על מישטחים ישרים ככל הניתן,על מנת להוזיל עלויות.

אפילו השמשה הקדמית היתה שטוחה לחלוטין.

גם העיצוב הפנימי היה מינימליסטי אך צעיר,ובעל מיבנה מודולארי שאיפשר שימוש פונקציונאלי במושב האחורי.

בפנדה אגב,הוצגה לראשונה המאפרה הנודדת,שנדדה גם לאונו...

מבחינה מכאנית היתה הפנדה די דומה ל 127,כשהמנוע העיקרי היה ה 903 סמ"ק,שמתחתיו היו הפנדה 30 בעלת מנוע בוקסר 2 בוכנות שנילקח מה 126,והפנדה 34 בעלת מנוע 843 סמ"ק שנילקח מהפיאט 850.

חטיבת ההנעה והמיתלים הקדמיים ניקחו מה 127 מאחר והיו טובים דיים,אך המיתלה האחורי כלל סרן "מת" שניתמך ע"י קפיץ עלים בודד,שוב,כדי להוזיל את עלויות הייצור.

המכירות היו מצויינות למן הרגע בו הוצגה,כולל בשווקים "קשים" כמו גרמנייה.

בשנת 83' פיאט החליטה להגדיל את קשת הדגמים,והציגה את הפנדה 4X4,כשפיתוח מערכת ההנעה הכפולה נעשה ע"י שטייר-פוך האוסטרית.

על מנת להתגבר על תוספת המישקל גדל נפח המנוע ל 956 סמ"ק,וההספק עלה ל 50 כ"ס.

בנוסף,היתווספו רמות גימור גבוהות יותר כמו S,ודגמים בעלי צביעה מיוחדת.

תמיחת הפנים הראשונה של הפנדה היתה בשנת 86',אז הוחלפו המנועים המיושנים במנועי הפייר המודרניים בנפחים שנעו בין 750 סמ"ק ל 1000,ומאוחר יותר עם הצגת הגירסה האוטומטית,גם ל 1100.

גם העיצוב הפנימי שודרג,והחשוב מכל,המיתלה האחורי הפרימיטיבי הוחלף במיתלה מודרני שבנוי בצורת האות אומגה,מה ששיפר מאד את היתנהגות הכביש ונוחות הנסיעה.

הפנדה יוצרה עד שנת 2003',ואז הוחלפה בפנדה החדשה.

היבוא הסדיר של הפנדה החל ב 82,והמכירות לא ממש הרקיעו שחקים,בלשון המעטה,וקירטעו עד סוף 83',או אז הופסק היבוא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני בטוח שהיא תהיה קלאסית, אני בטוח שגם לאנטיס תהיה קלאסית ויהיה מועדון לאנטיס או מועדון מזדה בעתיד, נכון היום מוכרים כמויות הרבה יותר גדולות אבל גם היחס לרכבים השתנה ככה שהם יעלמו מהר, איפה כל הDL מתחילת שנות ה80? מתחילת שנות ה90? איפה כל הלאנסרים- המממםםם... איך נגיד, הם לא ממש נעלמו... יותר הייתי מגדיר את זה ככה: שינו את מיקומם הגיאוגרפי בכמה עשרות/מאות קילומטרים. :wink: אני לא אומר שאין יש, אבל פחות ופחות...

:wink::?:|

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
הפנדה 30 בעלת מנוע בוקסר 2 בוכנות שנילקח מה 126.

סיכום מצויין. רק תיקון אחד - המנוע איננו בוקסר כי אם 2 צילינדרים בטור.

:turn-l:
פורסם
סיכום מצויין. רק תיקון אחד - המנוע איננו בוקסר כי אם 2 צילינדרים בטור.
נכון.איך הגעתי לבוקסר...

ל 126 ביס היה מנוע בוקסר מקורר מיים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

גם לאוטובינקי Y-10 יש לדעתי פוטנציאל גבוה להפוך לרכב בעל ערך אספני.

באיזה שנה החל היבוא שלה?

NIR .Y

פורסם
נכון.איך הגעתי לבוקסר...

ל 126 ביס היה מנוע בוקסר מקורר מיים.

מה קורה, חן? :-)

ל- 126 ביס (=שתיים) היה אמנם מנוע מקורר מיים, והוא אפילו מותקן אופקית (כלומר

הצילינדרים שוכבים, כמו ב- 500 גארדניירה, ה"סטיישן") אבל גם זה איננו מנוע בוקסר,

אלא שני צילינדרים בטור.

:turn-l:
  • תוכן חדש...