Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צו ירושה

sorvall
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בשעה טובה מצאתי רכב אבל יש בעיה והיא שהבעלים נפטרו.

ממשרד הרישוי הבנתי שצריך לגשת אליהם עם היורשים ועם צו ירושה. שאלותי הן:

1. מה זה צו ירושה? זה מסמך כלשהו שצריך להביא מרשם אוכלוסין או משהו כזה או שהיורש מקבל אותו אוטומטית ואני צריך להביא אותו?

2. היורשים עצמם הם אנשים מבוגרים שהרכב לא מעניין אותם (בלשון המעטה) האם אני יכול להביא ייפוי כח כמו שיש במשרד הרישוי או שצריך ייפוי כח בחתימת נוטוריון ועו"ד?

תודה רבה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

צו ירושה הוא מסמך מבית משפט (שלום או רבני או משפחה, בד"כ), בו נקבע מי הם יורשיו של הנפטר.

אם הצו אינו מתייחס לכלי הרכב האמור, יש להוציא צו חדש שיתייחס גם לזכויות ביחס לרכב האמור.

אם יש הרבה יורשים, הם יכולים לוותר על זכויותיהם ברכב לטובת אחד או יותר מהיורשים, ואז הוא יכול להעביר בעלות אליו ואח"כ אליך.

אם יש הרבה יורשים, ולא ניתן למצוא את כולם בארץ, מתחילה בעייה.

גם יפוי כח נוטריוני לא יעזור לך, כי קודם כל צריך את הצו, ולגבי הצו אין לך כל מעמד.

גם לאחר שיהיה צו, צריך העברת בעלות מהנפטר ליורש, וגם לזה אין לך כל מעמד.

לי למשל, יש רכב שאני מעוניין לקנות, ומחכה כבר למעלה משנה לתיקון צו ירושה ולהעברת בעלות אח"כ, ואין לי צל של מושג מתי זה יצליח להסתיים (אחד היורשים בחו"ל).

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

אם הצו אינו מתייחס לכלי הרכב האמור, יש להוציא צו חדש שיתייחס גם לזכויות ביחס לרכב האמור.

לא מדוייק. חשוב מאד מה כתוב בצו הירושה ולא רק מה לא כתוב. לא תמיד מוגדרים כל נכסי הבר מינן, אלא כתוב בכלליות יותר,

למשל: "כל נכסי, רכושי בפועל, כלי הרכב שברשותי, חשבונות וכספים שיש לי," וכד'.

מקרים כאלה כוללים את הרכב גם כאשר איננו מפורט הרשימת הירושה.

אם יש הרבה יורשים, הם יכולים לוותר על זכויותיהם ברכב לטובת אחד או יותר מהיורשים, ואז הוא יכול להעביר בעלות אליו ואח"כ אליך.

למיטב ידיעתי זה איננו נכון.

אין טכנית אפשרות של ויתור, הרכב צריך להרשם על שם כל היורשים, ולאחר מכן ניתן להעביר בעלות על שמך.

אם יש הרבה יורשים, ולא ניתן למצוא את כולם בארץ, מתחילה בעייה. נכון. :-(

גם יפוי כח נוטריוני לא יעזור לך, כי קודם כל צריך את הצו, ולגבי הצו אין לך כל מעמד.

ייפוי כח של עו"ד (ולא חייב נוטריון) יכול לעזור בשלב העברת הבעלות במשרד הרישוי. אם כל יורש נמצא בעיר או ארץ אחרת וממש לא ב$$ שלו לטלטל את עצמו ולבזבז יום עבודה "בשביל גרוטאה כזו או אחרת", ניתן בהחלט להשתמש בייפוי כח.

אגב, בכדי להעביר בעלות של רכב שבעליו נפטר אל יורשיו, יש צורך לבצע את ההליך במשרד רישוי, ולא ניתן לעשות זאת בסניפי הדאר כמו בהעברת בעלות רגילה.

מהם אליך - ניתן גם לבצע בסניף הדאר.

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

לאחרונה תוקנו תקנות הרישוי וניתן להעביר את הרכב ישירות לקונה בלי היורשים באמצע - אז אולי כדאי בכל זאת שכולם ינסו את מכונת השתיה של משרד הרישוי ( ובלבד שיש להם את כל המסמכים הדרושים )

המלצה - בואו 10 דקות לפני שעת הסגירה - הפקידים עובדים כמו מטורפים, וההמתנה קצרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אבי טועה לצערי.

לא מדוייק. חשוב מאד מה כתוב בצו הירושה ולא רק מה לא כתוב. לא תמיד מוגדרים כל נכסי הבר מינן, אלא כתוב בכלליות יותר,

למשל: "כל נכסי, רכושי בפועל, כלי הרכב שברשותי, חשבונות וכספים שיש לי," וכד'. זה נכון רק במקרה שהיתה לנפטר צוואה, וזה אינו המקרה הכללי.

מקרים כאלה כוללים את הרכב גם כאשר איננו מפורט הרשימת הירושה.

צו הירושה צריך לכלול את מספר המכונית וסוגה.

למיטב ידיעתי זה איננו נכון.

אין טכנית אפשרות של ויתור, הרכב צריך להרשם על שם כל היורשים, ולאחר מכן ניתן להעביר בעלות על שמך.

ויתור = הסתלקות, ראה ס' 16 לתקנות הירושה, תשנ"ח-1998.

אם יש הרבה יורשים, ולא ניתן למצוא את כולם בארץ, מתחילה בעייה. נכון. :-(

שגם לה יש פתרון, אך הוא מסובך.

ייפוי כח של עו"ד (ולא חייב נוטריון) יכול לעזור בשלב העברת הבעלות במשרד הרישוי. אם כל יורש נמצא בעיר או ארץ אחרת וממש לא ב$$ שלו לטלטל את עצמו ולבזבז יום עבודה "בשביל גרוטאה כזו או אחרת", ניתן בהחלט להשתמש בייפוי כח.

בברכה - אבי.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

ראשית, תודה רבה על ההענות עשיתם לי קצת סדרבראש.

שנית, התקשרתי למשרד הרישוי ומסתבר שגם אם יש צוואה צריך להביא "צו אישור קיום צוואה". אני התרשמתי שיש צוואה, מה שלא פחות חשוב מבחינתי הוא שמספיק ייפוי כח רגיל של משרד הרישוי ולא צריך ייפוי כח נוטריוני או להטריח את היורשים.

שוב תודה רבה ואני מבטיח לעדכן אם יהיו התפתחויות...

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

לא כזה ישן... אבל אני מעדיף להרחיב כשיגמר הסיפור.

• תוכן חדש...