Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כך חוסכים 400-600 ש"ח על שיפוץ סטרטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסטרטר הלך. שני מוסכים אמרו לי מיד - יומיים עבודה ו 400 עד 600 ש"חים לשיפוץ.

פתחתי.

כולה מנוע חשמלי - רוטור, סטטור וקצת פחמים (שנגמרו).

ובנוסף - סולונויד שנע קדימה ועושה שני דברים : גם דוחף גלג"ש (גלגל שיניים) מניע וגם סוגר מעגל זרם חזק להפעלת הסטרטר.

הסולונויד עובד יופי. קל לבדוק (על מצבר). בטח היו אומרים לי שהחליפו ומנפחים את המחיר עוד קצת.

30 ש"ח עלו הפחמים (שניים במקרה זה).

1/5 ש"ח בערך - נייר זכוכית עדין לנקוי המגעים.

80 אג' בערך - בלאי לכלי העבודה.

1 ש"ח - הבדיל להלחמת הפחמים והגריז בבוקסות.

שורה תחתונה :

32 ש"ח ושלושים אג' (סכום מוערך) - שכמובן מתקזז עם הכיף והנסיון שצוברים בשיפוץ עצמי.

מסקנה : (כמעט) תמיד כדאי לבד.

T

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

שבוע שעבר עלה לי סיפור כזה בBX ב360 ש"ח.

מה שלא הזכרת שקיים שם אוטומט ואם הוא דפוק- צריך להחליף.

:fist:

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

האוטומט זה הסולונויד. תאמין לי גם את זה אפשר לשפץ - יש שם בסה"כ שני סלילים, ראשי ומשני, ואפשר ללפף אותם אפילו ביד. אבל במקרה זה נכון אמרת שכדאי להחליף.

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

אז היום שרפתי את כל הערב בניסיון להניע את הטריומף (הנעה ראשונה אחרי הרכבת המנוע ולקראת סיום השיפוץ בכלל).

במשך 5 דקות תמימות אחרי נסיונות של יניקת דלק לכיוון הקרבורטור נתתי סטרטר הבנדיקס יצא החוצה וסובב את גלגל התנופה אבל לא הצלחתי להניע במשך מספר נסיונות, פתאום הסטרטר שבק חיים וכל נסיונות ההחיאה במקום לא עזרו.

פירקתי את הסטרטר החוצה (סטרטר מיוחד מסתובב הפוך) על פניו הכל נראה בסדר הפחמים חדשים (4 פחמים יש לו) החלפתי כאשר המנוע היה בחוץ, הסלילים מוליכים - בדקתי עם פלוק (שעון מדידה) בקיצור הכל נראה תקין אבל הסטרטר מת.

אחרי 3 פעמים שפירקתי אותו לגורמים והרכבתי חזרה התייאשתי והחלטתי לשלוח אותו מחר לשיפוץ.

אני לא ראיתי בפנים איזה שהוא אוברלוד או פיוז הגנה, האם קיים בכלל דבר כזה בתוך הסטרטר?

ד"א האוטו לא הניע כי היה חסר לי גשר בין הפלטינה לקבל שמזין את הפלטינה בתוך הדיסטרבוטור במתח.

אשמח לשמוע ממישהוא שמכיר את הסטרטר של הטריומף או סטרטרים בכלל.

תודה מראש.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

אולי הסלילים, או אחד מהם, מקצרים?

יש לך אפשרת למדוד ערך התנגדות של כל אחד מהסלילים ולהשוות?

אפשרות שניה -נתק פשוט בין ההזנה לפחמים, או מינוס לא טוב.

גם אני רקדתי פעם ערב שלם עם סטרטר (של אוסטין היליי) עד שהבנתי שהמינוס והפלוס צריכים ממש לגעת במתכת. חיברתי מינוס חזק לגוף, ונתתי מכה עם הקרוקודיל של הפלוס על המגע (הנכון...) והעסק התעורר.

T

פורסם

גם אני רקדתי פעם ערב שלם עם סטרטר (של אוסטין היליי) עד שהבנתי שהמינוס והפלוס צריכים ממש לגעת במתכת. חיברתי מינוס חזק לגוף, ונתתי מכה עם הקרוקודיל של הפלוס על המגע (הנכון...) והעסק התעורר.

T

הסלילים אינם מקוצרים כי אין כלל צריכה של הסטרטר, ואין נתק כי יש רציפות על הסלילים.

במסגרת עבודתי שיפצתי כבר כמה וכמה מנועים בחיי והסטרטר לא נראה לי שונה כלל ממנוע חשמלי פשוט אלא אם כן יש לו באיזה מקום נסתר אוברלוד או פיוז הגנה שלא הצלחתי למצוא :?:shock: אבל תודה בכל אופן.

חבר מועדון 13925

פורסם

T

הסלילים אינם מקוצרים כי אין כלל צריכה של הסטרטר, ואין נתק כי יש רציפות על הסלילים.

במסגרת עבודתי שיפצתי כבר כמה וכמה מנועים בחיי והסטרטר לא נראה לי שונה כלל ממנוע חשמלי פשוט אלא אם כן יש לו באיזה מקום נסתר אוברלוד או פיוז הגנה שלא הצלחתי למצוא :?:shock: אבל תודה בכל אופן.

יש שרשרת של דברים שצריך לבדוק: החשמל מהסוויץ' מפעיל ריליי שמפעיל סולנואיד שמשלב את הבנדיקס ומפעיל את המנוע. מה לא עובד אצלך בשרשרת הזו? האם אתה שומע "טק" (של הסולנואיד) או שאין כלום?

הייתי הולך ברברס: נותן חשמל ישירות לסטרטר לראות אם זה מסובב אותו. לא? הבעיה במנוע עצמו. כן? מנסה לתת חשמל ישירות לסולנואיד ורואה אם משתלב. לא? הבעיה בסולנואיד כן? בודק את הריליי ובסוף את החוטים מהסוויץ'.

דבר ראשון כמובן זה לראות אם לא חיסלת את המצבר בנסיונות ההנעה הכושלים מקודם....

זכורה לי מאיזה מקום תמונה של אשה גבר ילד וטריומף דנים בנפלאות מערכת החשמל של לוקס.... :)

נמרוד

פורסם

לא סתם קראו ל Lucass :

The prince of darkness

T

פורסם

T

יש שרשרת של דברים שצריך לבדוק: החשמל מהסוויץ' מפעיל ריליי שמפעיל סולנואיד שמשלב את הבנדיקס ומפעיל את המנוע. מה לא עובד אצלך בשרשרת הזו? האם אתה שומע "טק" (של הסולנואיד) או שאין כלום?

הייתי הולך ברברס: נותן חשמל ישירות לסטרטר לראות אם זה מסובב אותו. לא? הבעיה במנוע עצמו. כן? מנסה לתת חשמל ישירות לסולנואיד ורואה אם משתלב. לא? הבעיה בסולנואיד כן? בודק את הריליי ובסוף את החוטים מהסוויץ'.

דבר ראשון כמובן זה לראות אם לא חיסלת את המצבר בנסיונות ההנעה הכושלים מקודם....

זכורה לי מאיזה מקום תמונה של אשה גבר ילד וטריומף דנים בנפלאות מערכת החשמל של לוקס.... :)

נמרוד

חחחחחחח נמרוד אני זוכר כיצד העלת השערות מדמיונך הפורה לגבי מערכת החשמל בטריומף שלי :mad:

בכל מקרה זה הסיפור.

כאשר קניתי את הרכב לפני כחצי שנה הרכב היה במצב נסיעה אבל היתה לו בעיה בסטרטר

הכנסתי אותו למוסך כי לא רציתי להתחיל עדיין בשיפוץ ולהכנס לכל מערכת החשמל של הרכב, הסטרטר שופץ וזה עלה לי 475 ש"ח :loco:

עכשיו הרכב בשלבים הסופיים של השיפוץוכמובן שהסטרטר שהוא אחרי שיפוץ לא שופץ .

הרכב הניע בהתחלה (היה סטרטר) אבל תוך כדי נסיונות ההנעה הסטרטר שבק חיים

ניסיתי להכות עליו כי חשבתי שאולי הוא נתפס אבל לא.

פירקתי אותו החוצה וניסיתי לתת לו מתח ישיר עם כבלים (מהרכב שלי לא מהטריומף)

אבל שום דבר לא קרה אפילו לא ניצוץ בין הקרוקודיל של הפלוס לבין המגע בסטרטר

כאילו יש נתק מוחלט בתוך הסטרטר

פרקתי את הסטרטר יותר מפעם אחת ובדקתי רציפות על הסלילים ואל הפחמים ושום דבר לא נראה פגום הכל נראה תקין. :D ולכן אני משתאה ולא מצליח להבין מה הבעיה.

ד"א את כל מערכת החשמל ברכב בניתי מחדש וזו לא בעיית חשמל בין הסוויץ לבין ריליי הפיקוד של הסטרטר והלאה.

הרמתי ידיים מה שלא ממש מתאים לי בד"כ. :drinking:

חבר מועדון 13925

• תוכן חדש...