Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני מצאתי רכב שנת 80 עכשיו הרישיונות שלו מוקפאים

ואני מעוניין לרכוש אותו רציתי לדעת מה הפרוצדורה לעניין ומה צריך לעשות ולאן לגשת

והאם צריך לעשות לו טסט בשביל להעביר בעלות או שחייב לעשות קודם טסט ואחר כך בעלות

תודה על התשובות .:wink:

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

שלום לך רנו 5 ,,,

במקרה שלך הרכב נחשב לרכב מיושן ולא רכב אספנות ולכן

לא תוכל לבצע העברת בעלות לפני הטסט..

ברכב מיושן בעל הרכב חייב להעביר את הרכב טסט ולאחר מכן

תוכל לבצע העברת בעלות .

יש לי עוד שאלה לא ציינת כמה זמן הרכב מוקפא ברשיון ?

אם רשיון הרכב מוקפא מעל שנתיים בעל הרכב יצטרך להעביר

את הרכב מעבדה מוסמכת שזה תהליך לא פשוט ומעצבן וגם

יקר...

את העניין הזה תוכל לברר עם בעל הרכב רשום תאריך הקפאה

ברשיון רכב הירוק שהוא קיבל בזמן ההקפאה במשרד הרשוי.

בהצלחה דרור.

דרור בננה.

אוף נישברה לי ביצה ,נו טוב אני הולך לשטוף ידיים.

DrorBANANA site

פורסם

התשבובה שקיבלת לא נכונה בעליל, ניתן להעביר רכב בעלות ללא ביצוע טסט גם לרכב ללא טסט אשר לא מוגדר כאספנות. ביצעתי תהליך כזה (הרשיונות לא היו מוקפאים) ההבדל היה שקודם חויבתי לשלם את האגרות, רכב מיושן אשר לא ביצע מבחן רישוי מעל שנתיים מחוייב לבצע בדיקת מעבדה כתנאי להחזרתו לכביש. קיים במשרד הרישוי תהליך של העברת בעלות ללא הטסט בנוכחות שני הצדדים וחתימת הקונה על טופס מויחד הקיים אצלהם בו הרוכש מצהיר כי הוא רוכש את הרכב ללא טסט. עשיתי את כל הרשום לעיל בקניית וולבו שנת 1979 אשר המוכר רצה לתת את הרכב "במתנה" רק תשלם את האגרות למשרד הרישוי, ברכב בו הרשיונות הופקדו אין צורך התשלום האגרות.

ויקטור

פורסם

היי ויקטור ,מה שלומך ?

התשובה שנתת לרנו 5 כלפי תשובתי לרנו 5 לא מוצדקת התשבובה שקיבלת לא נכונה בעליל,

ראשית במקרה שלך עברת הליך דומה וציינת זאת ביצעתי תהליך כזה (הרשיונות לא היו מוקפאים).

אם אני לא מתבלבל רנו 5 מעוניין לקנות רכב שנת 80' כשהרשיונות מוקפאים ולדעתי רכב שנת 80' לא רוכשים בשביל לסגור במחסן אלה להכשיר את הרכב כשר לנסיעה עם טסט ולכן אני יוצא מנקודת הנחה שרנו 5 מעוניין לקנות רכב ולנסוע בו.

חבר שלי עבר תהליך דומה למה שרנו 5 רוצה לעבור עם טרנספורטר westfalia שנת 78 עם רשיונות מוקפאים במשך שנתיים וחצי והוא לא יכול להעביר את הרכב טסט וגם לא העברת בעלות אלה שבעל הרכב יקח את הרכב למעבדה מוסמכת לצורך בדיקת הרכב והכשרתו .

ההבדל הקטן והעיקרי הוא שאם רנו 5 רוכש את הרכב לשימור או לנהוג בו על כבישי הארץ.

רנו 5 בשביל שהשירשור הזה לא יגיע עד סיני ,אני ממליץ לך לגשת למשרד הרשוי עם בעל הרכב ולבדוק פיזית מה ניתן לעשות במקרה שלך לפעמים המחשבים של משרד הרשוי מתהפכים לטובת העסקה ובהקלות לדוגמא:

כשאני רכשתי את פנחס חיפושית שנת 74' הוא עמד בחניה שלוש שנים ללא טסטים וללא הפקדת רשיונות כשניגשתי עם המוכר למשרד הרשוי בכדי להוציא ניירת לרכב הניירת יצאה מהמחשב לתשלום

ולהגשה לטסט ואני מדגיש ללא אישור מוסך מורשה פשוט מאוד לשים דלק ולנסוע בקיצור הרווחתי

את כאב הראש של הביוקרטיה ,אני אישית הכנתי את הרכב לטסט וגם מוסך מורשה בדק את הרכב לכשירות נסיעה כולל ברקסים למען השקט הנפשי שלי ולא בשביל המצאת אישור מוסך מורשה לטסט.

בהצלחה דרור.

התשבובה שקיבלת לא נכונה בעליל, ניתן להעביר רכב בעלות ללא ביצוע טסט גם לרכב ללא טסט אשר לא מוגדר כאספנות. ביצעתי תהליך כזה (הרשיונות לא היו מוקפאים) ההבדל היה שקודם חויבתי לשלם את האגרות, רכב מיושן אשר לא ביצע מבחן רישוי מעל שנתיים מחוייב לבצע בדיקת מעבדה כתנאי להחזרתו לכביש. קיים במשרד הרישוי תהליך של העברת בעלות ללא הטסט בנוכחות שני הצדדים וחתימת הקונה על טופס מויחד הקיים אצלהם בו הרוכש מצהיר כי הוא רוכש את הרכב ללא טסט. עשיתי את כל הרשום לעיל בקניית וולבו שנת 1979 אשר המוכר רצה לתת את הרכב "במתנה" רק תשלם את האגרות למשרד הרישוי, ברכב בו הרשיונות הופקדו אין צורך התשלום האגרות.

ויקטור

301205 050.jpg

דרור בננה.

DrorBANANA site

פורסם

היי רנו 5 ,,,

מקווה מאוד בשבילך שתעבור תהליך קניה

מהיר ובלי בעיות רשוי וכו' תעדכן אותנו בתוצאות בשביל

שאני וויקטור ושאר החברים נלמד ממקרים דומים לשלך.

בהצלחה ושבת שלום דרור.

תודה דרור אני אבדוק במשרד הרישוי

תודה על העזרה.

דרור בננה.

DrorBANANA site

פורסם

ויקטור

בירור קצת יות עמוק במישרד הרישוי נותנת לי את האפשרות להגיד שויקטור צודק ב100%

ניתן לעשות עברת בעלות ללא טסט, איך ורק בהישרד הרישוי בנכחותם של בעל הרכב והקונה אם ת.ז של כל אחד בלבד. לא ניתן אם הפוי כח. רק צריך לשלם את כל האגרות.

שבת שלום גיא.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

סליחה על ההתעלקות, אבל אני חייב לדעת:

רכב שעמד חודש וחצי ללא טסט, הרכב שנת 79. מה התהליך שצריך לעבור בעת הרכישה?

תודה מראש לעונים.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

בד"כ עד שלושה חודשים אחרי שפג תוקף הטסט ניתן להעביר בעלות.

כך שאין שום תהליך מיוחד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מצטער שאני מקפיץ שוב את השרשור הזה( פשוט לא מצאתי שום תשובה חד משמעית מניסיון אישי לבעיה הזאת):

האם מישהוא הצליח בזמן האחרון להעביר בעלות על רכב מיושן שרישיונותיו מוקפאים יותר משנתיים- לפני מעבר בדיקת מעבדה ומעבר טסט?

(כלומר כמו שגיא 127 תאר בהודעה שלו)

(אני מעוניין לקנות רכב שנת 78 -רישיונות מוקפאים 4 שנים בלי חובות -בכל מקרה אני מעוניין להשאירו רכב מיושן ולא להעבירו ב-2008 לרכב אספנות.)

בתודה

ניר

NIR .Y

פורסם

עד שלא מפשירים את הרשיונות ומקבלים רשיון מודפס - אי אפשר לדעת...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...