Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקר טוב חברים.

על פי מה שאני רואה בשנה האחרונה, יש עירוב בין נושא "פורום רכבי אספנות" לבין נושא "מועדון החמש", שגם הוא עוסק ברכבי אספנות, מאחר ובמחשבה של טעות (לדעתי בלבד, כרגע) הוגדר הפורום הנוכחי כפורום של מועדון החמש.

אם נבדוק מי מהמשתתפים הפעילים חבר ומי לא חבר, נווכח לדעתי בכך שמרבית חברי קארספורום אינם חברי מועדון החמש.

מאידך, הדיונים בפורום גולשים בהרבה מקרים לנושאים ששייכים לחברי מועדון החמש ולא לכלל המשתתפים. עד עתה לא היתה ברירה, מאחר וכאמור:

• הפורום הוגדר כשייך למועדון.
  • לא היתה אלטרנטיבה.

מעבר לנזק מסויים שאולי נגרם לנו, חברי המועדון, מכיבוס הכביסה בפרהסיה, הרי שיש גם התבטאויות לא מתאימות (מכולנו, מבלי להאשים ספציפית, ואנא אל תקחו זאת באופן אישי), ואנו נגררים ל "החלפת מהלומות" לא לעניין ושלא לצורך.

אני חבר בפורום ובמועדון של מרצדס פונטון (הדגם שאני מחזיק), ונוסח הדיונים וכלל ההתנהלות שונה בהחלט.

על פי מה שניתן לי להבין (מהבחור שהלך בשבת לים...) בקרוב מאד יעלה לאויר האתר החדש של המועדון ואז תהיה הגדרה ברורה של משתמש "חבר" שיכול לרשום הודעותיו - וזה שאיננו יכול.

מאחר וכך, (ומאחר ונראה לי שגם לשני מנהלי הפורום כבר אין מספיק זמן לבצע את עבודת ההשגחה על פורום אחד... :grin: ) ייתכן שעלינו לעשות מחשבה מחודשת ביחס לתגובותינו ובעיקר להערות אישיות שנשלחות פה ושם, להתמתן, ולחכות לאתר החדש שיעלה במהרה בימינו, אמן סלע...

אין במה שכתבתי כוונה למישהו מסויים, אלא מופנה לכולנו (כולל הזקן עם המרצדס... :wink: ).

שיהיה לכולנו יום ושבוע נעים

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוקר טוב אבי

בוא נחלק את המסר שלך לשניים:

ראשית, ההתבטאויות הלא מתאימות, אתה צודק במאה אחוז וקובי ואני מקדישים זמן לנקות את הפורום וללכת על הגבול הדק בין מתן חופש ביטוי ובין שמירה על לשון נקיה.

לדעתי העסק הזה עובד בדרך כלל והראיה היא המחיקה האינטנסיבית שעשיתי הבוקר באחד השרשורים.

לא כולם מבינים את הצורך בשמירה על האיזון הדק ואנחנו חוטפים את מה שחוטפים בה"פ, בדרך כלל מהצד הנמחק, אבל ככה זה בחיים.

שנית, והרבה יותר חשוב, זה מהותו של הפורום. לדעתי קיים צורך בפורום פתוח וציבורי וקיים גם צורך בפורום סגור. הפורום הציבורי מהווה אבן שואבת לחובבי הרכב העתיק ואל תשכח את הפרופורציות: הרוב המוחלט של ההודעות והשרשורים עוסק בתחביב ורק המיעוט במועדון עצמו. ונכון שהשרשורים העוסקים במועדון עצמו הם אמוציונלים יותר אולם חשוב שנשמע גם דיעות לא נעימות מצד אנשים שהם "יושבים על הגדר". אתה יכול לקרוא לזה כביסה שמלוכלכת בפומבי או בכל הגדרה אחרת. אני לא מתבייש בכך והראיה שצלחנו את פרשת נמרי קיפניס ונצלח גם את פרשת זלינגר.

זה חלק מהחיים. אנחנו מספיק גדולים וחזקים להתמודד עם דיעות כאלה ואחרות. הבעיה היא, לדעתי, שאת הדיונים מובילה קבוצה של שניים שלושה וכך נוצר הרושם המוטעה ש"כולם" ככה.

אז מי שיש לו בגרות להבין ולראות את הדברים בפרופורציה נכונה, שיבין. ומי שאין לו, אולי פעם יבין....

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
בוקר טוב אבי

ראשית, ההתבטאויות הלא מתאימות, אתה צודק במאה אחוז וקובי ואני מקדישים זמן לנקות את הפורום וללכת על הגבול הדק בין מתן חופש ביטוי ובין שמירה על לשון נקיה.

לדעתי העסק הזה עובד בדרך כלל והראיה היא המחיקה האינטנסיבית שעשיתי הבוקר באחד השרשורים.

לא כולם מבינים את הצורך בשמירה על האיזון הדק ואנחנו חוטפים את מה שחוטפים בה"פ, בדרך כלל מהצד הנמחק, אבל ככה זה בחיים.

נכון, אבל כוונתי היא שחבל "להעביד" אותכם כל כך קשה, וזה בעיקר תלוי בנו.

שנית, והרבה יותר חשוב, זה מהותו של הפורום. לדעתי קיים צורך בפורום פתוח וציבורי וקיים גם צורך בפורום סגור. הפורום הציבורי מהווה אבן שואבת לחובבי הרכב העתיק ואל תשכח את הפרופורציות: הרוב המוחלט של ההודעות והשרשורים עוסק בתחביב ורק המיעוט במועדון עצמו. ונכון שהשרשורים העוסקים במועדון עצמו הם אמוציונלים יותר אולם חשוב שנשמע גם דיעות לא נעימות מצד אנשים שהם "יושבים על הגדר". אתה יכול לקרוא לזה כביסה שמלוכלכת בפומבי או בכל הגדרה אחרת. אני לא מתבייש בכך והראיה שצלחנו את פרשת נמרי קיפניס ונצלח גם את פרשת זלינגר.

זה חלק מהחיים. אנחנו מספיק גדולים וחזקים להתמודד עם דיעות כאלה ואחרות. הבעיה היא, לדעתי, שאת הדיונים מובילה קבוצה של שניים שלושה וכך נוצר הרושם המוטעה ש"כולם" ככה.

אז מי שיש לו בגרות להבין ולראות את הדברים בפרופורציה נכונה, שיבין. ומי שאין לו, אולי פעם יבין....

בהחלט חשוב שימשיך להתקיים גם הפורום הנוכחי. ואני בטוח שכך יהיה.

אך אינני מקבל את זה שיש "הוראות, הנחתות, איומים וכיוצ"ב" בנוגע למועדון והתנהלותו מצד אלו אשר אינם חברי מועדון, גם אם יש צדק בדבריהם, וגם אם חלק מהם הינם חברי.

כל עוד אינם חברים - כל עוד הם יושבים על הגדר ונהנים משני העולמות - שלא יתערבו בנושאים הפנימיים.

לכן, חייבת להיות ההפרדה.

בשאר נושאי "רכבי אספנות" - אהלן וסהלן.

יום טוב - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אבי ידידי

הפורום מהווה הקשר היחידי, והאפשרות היחידה והזמינה של אנשים שונים בתחילת דרכם להכיר ולהבין את נושא אספנות הרכב, והאינטרס הגדול של המועדון הוא לפנות למכנה המשותף הגדול ביותר, כי מקור גיוס החברים החדשים הוא הפורום... צימצום החשיפה יפגע לא רק בגיוס חברים חדשים (שעליהם ועל דמי החבר עומדת עיקר הכנסותיו של המועדון)....אלה גם במטרת קידום נושא האספנות לכל....

מועדון הפוטון אינו דוגמה כיוון שמועדון זה פונה במיוחד לשיכבה אחת אקסלוסיבית, (בעלי רכב זה) ואמורה לשרת את האינטרס שלו בלבד....צימצום "תכונות" המועדון, היא בדיוק האינטרס המוטעה למועדון שצריך לשאוף לגדול ולחזק מעמדו ולא להבדיל עצמו מבחינת בילתי מושג.....השלב הבא יהיה להעביר את המפגשים למקום סודי, שרק חברי המועדון יוכלו להיכנס אחרי לחישה של סיסמה סודית....וכו.....

ריבוי אטרקציות לחברי המועדון, כגון הנחה נוספת במיסוי או בביטוח רק למציג חברות במועדון, הטבות ממשיות במקומות כאלה ואחרים, יוסיפו לכדאיות להיצטרפות למועדון....המועדון צריך להיתרחב ולא להיתכווץ-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
בוקר טוב אבי

מה אתה מתכוון "פרשת זלינגר" ?

פורסם
הוא מתכוון לשירשור שנפתח ע"י נחום קדמיאל, ועסק בתביעה שהגשת נגדו כיו"ר המועדון.

תיקון "קטן": הנתבע היה נחום קדמיאל, הווה אומר לא יו"ר מועדון הרכב הקלאסי והאספנות בישראל כי אם הבנאדם - אישית.

פורסם

ע"פ בקשתו של אילן זלינגר, אני מבקש להפסיק לעסוק בשירשור הזה בפרשת התביעה שהגיש נגד נחום קדמיאל.

איזכור נוסף שלה ימחק.

קובי

מנהל פורום

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

בוקר טוב!

אני חושב שלטובת מועדון ה5 ומן הראוי לעמותה מרובת חברים עם אתר רישמי ומכובד שעתיד לעלות צריכה מערכת פורמים משלה. מכמה סיבות:

האפשרות לסדר הגיוני ונוחות למשתמשים ולניהול כאחד, כלומר פורום של לוחות מודעות של קניה ומכירות כלי רכב לוח למכירה וקניה של חלקים כו.. (הרבה יותר נוח לשימוש ודיפדוף מאשר דביק), פורום סגור רק לחברי העמותה\מועדון ה5 בלי אופציה למשתמשים מבחוץ (למשל כמוני) ככה אפשר להעביר מסרים חווית והווי שקשור רק לחברי המועדון וכמו כן להשאיר נושאים מסויימים בתוך "השבט" למשל כמו ארועים סגורים וכו, יש אופציה לפורום פתוח בנושאי רכב וככה גם חשיפה לחברי מועדון פוטנציילים וכמו כן גם פורום לשיחות חולין והווי של של קהילה אספנות . אין לי ספק שאנשי האספות בארץ הינם קהילה לכל דבר ומין הראוי שמועדון ה5 בתור מוביל (או לפחות אמור להיות מוביל) את הקהילה יצור בית חם לקהילה הזאת באתרו החדש.

מה אתם אומרים?

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

קובי(סו), כל מילה בסלע וקלעת למטרה. אני חושב שהשילוב שציינת (ונדמה לי שהוא עובד היטב במועדון שלכם) הוא מעולה.

אגב, אין לקשר בין לוחות ופורום. באתר של מועדון החמש יש לוח ישן ואנשים יכולים להשתמש בשתי האופציות (בפורום כאן ובלוח הישן) וכמובן גם בלוח של קלאסיק קאר.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הוא עובד מצויין אצלנו במועדון, יש לנו פורם פורמלי שבו כל אחד יכול לכתוב ולהתארח למרות שיש שם כמה חוקים מאד נוקשים לגבי הזדהות וכו.

ויש פורום סגור ונסתר רק לחברי מועדון רשומים (כלומר עם כרטיס חבר מועדון ובאנר על הרכב) ושם יש יד חופשית כי זה כבר עניין משפחתי ושמה בצורה יזומה אין מנהל פורום כלומר הבאנו את המפגש האישי לאון ליין כמו "הרי שאתה יושב עם חבריך במפגש אינך יכול לצנזרם וכו).

וזה עובד לא רע בכלל הייתי אומר.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

הערה של משתמש מהצד .

קודם כל, אם חברי מועדון ה5 יחליטו שהם רוצים פורום משלהם, אפשר לסדר את זה, השאלה אם זה באמת נחוץ.

לדעתי חלק גדול מתסיסתו ופריחתו של הפורום הזה הוא בגלל האינטרקציה שלו עם חובבים אחרים בתחום.

אני באופן אישי, כבר זמן מה מחלחל לי בראש לשפץ רכב אספנות ורק בגלל שאני רואה את הדברים המדהימים שעושים פה.

זה לא היה קורה אם היתה קהילה סגורה , תחשבו על זה.

פורסם

שלומי - לא מדובר במעבר מהפורום הזה לפורום אחר

מדובר בפתיחת פורום נוסף לחברי מועדון בלבד שבו נדון על ענייני המועדון - אלו ואחרים שהידע לגביהם צריך להיות לחברי המועדון בלבד.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

הבנתי את זה ואפשר ליישם את זה דיי בקלות.

השאלה היא אם זה מה שאתם רוצים, שהדיונים ייתחלקו לשניים.

שאנשים מסויימים לא יקראו הודעות של אנשים אחרים רק בגלל שאחד חבר מועדון והשני לא.

אישית אני לא מבין את הטעם בזה.

• תוכן חדש...