Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה רכב הכי כדאי לקחת ממקום העבודה מבחינת תצרוכת דלק וגודל תא מטען:

טויוטה קורולה 1.6 סאן אוטומטית

פורד פוקוס 1.6 אוטומט 4 דלתות

פורד פוקוס 1.6 אוטומט 5 דלתות

מזדה 3 1.6 4 דלתות אקטיב

ניסן אלמרה 1.8 אוטומט 4 דלתות

ניסן אלמרה 1.8 אוטומט 5 דלתות

סובארו אימפרזה 1.6 אוטומט

מיצובישי לנסר 1.6 אוטומט אקסקיוטיב

יונדאי אלנטרה 1.6 אוטומט 4 דלתות GLS

יונדאי אלנטרה 1.6 אוטומט 5 דלתות GLS

סוזוקי ליאנה 1.6 אוטומט 5 דלתות GLX

תודה מראש

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תא מטען - פורד פוקוס או ניסאן אלמרה.

צריכת דלק - טויוטה קורולה.

אנא עדכן אותנו באם זה חשוב גם איזו מכונית טובה יותר.

וגם לי יש שאלה, איזה מקרר כדאי לקנות מבחינת תצרוכת חשמל ונפח איכסון במקפיא?

האפשרויות הן:

אמאנה

אלקטרה

LG

סמסונג

ג'נרל אלקטריק

אמקור

תודה

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סקורניס, נתת את הדוגמא המוצלחת ביותר שאי פעם קראתי בהתייחס לשאלה הזו.

באמנה אכן יש טרמוסטט נפרד למקפיא ולמקרר, ניתן להשיג חסכון בחשמל של 3 שקלים בחודש, (כל עוד לא מקפיאים דגים).

qwerty, רכב לא קונים על סמך קיבולת ליטרים בתא המטען.

אם הנושא קריטי עבורך, נניח מכיוון שיש לך עגלת ילדים, או מטען גדול, בדוק בכל אחת מהם את נוחות ההטענה / פריקה.

אם הנושא מאוד קריטי עבורך - בדוק את המגאן סדאן.

בכל מקרה, אל תבקש רכב על סמך נתון זה בלבד, או על סמך צריכת דלק תיאורטית. קח אותן לנסיעת מבחן, כדי שלא תמצא את עצמך בסוף נוהג בליאנה ומנסה לחסוך 3 שקלים בהקפאת דגים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מבחינת תא מטען אז ה-3 ממש לא!!! פתח הטענה ממש מוגבל....

ואם כל כך חשוב לך נפח התא מטען למה אתה רושם מכוניות עם 5 דלתות שבקטרוגייה הזאת תא המטען שלהם מוגבל וקטן יחסית לתצורות ה4 דלתות

Polo 2012

פורסם

אני הייתי לוקח קורולה בלי לחשוב יותר מידיי.

רכב זריז, נוח, אמין וחסכוני.

אח"כ הייתי לוקח את האלמרה.

הפוקוס גם מצויינת אך קח בחשבון שזה רכב "עצלני",מתחילים לנסוע, הוא חושב שנייה ואז מגיב...טוב נו יאללה ניסע... כאילו עושה טובה, כבד לאללה.

פורסם

האמנה מוציאה רק 105 סוסים (סליחה ,המאזדה).

למה צריכת דלק משנה אם הרכב מהעבודה ? ההפרשים זניחים למדי בכל מקרה .

פורסם

הייתי הולך על האלקטרה, אבל רק אחרי התקנת קיט חצאיות שמביא אותו לרמה של האחרים.

קיבלתי מהעבודה אלקטרה 2006, משהו משהו, חשמל וטיפולים על חשבון העבודה. ממליץ בחום. (בקור)

פורסם

לי יש מאזדה 3 (כלומר זה מה שבחרתי), הרכב מאובזר בצורה יפה ונראה טוב, קצת קופצני.

גם אני התלבטתי בינה לבין המגאן והC4 אבל חבר שלי שיש לו מגאן הראה לי איך ברכב אין כמעט שום איבזור וזה ממש בולט כאשר אתה יושב באוטו.

ה C4 נראית טוב ואני חושב שהיא די מאובזרת, יש רק את עניין ההגה המוזר שלה והמקום בתא המטען שלא ברור גודלו.

בסופו של דבר החלטתי שכנראה העדר לא טועה (מה גם שלא שמעתי תלונות מאף אחד) ולקחתי את המאזדה (גם זה שאישתי מאוד אהבה את המראה שלה).

מבחינת מקום תמיד יש לי את ה MPV כך שלא קריטי מבחינתי.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אמאנה

אלקטרה

LG

סמסונג

ג'נרל אלקטריק

אמקור

תודה

שכחת תדיראן - שאני במקרה קניתי לפני שנה, והיה לה רק שנה אחריות.

השבוע נגמרה האחריות וניסו למכור לי ביטוח תיקונים מטעם היצרן ל 5 שנים.

אז שאלתי את הנציגה האם ההמלצה החמה לעשות ביטוח זה בגלל שהם יודעים שהמדחס יתקלקל תוך 5 שנים? או שזה סתם בגלל שהם רוצים להרוויח על הפרמיה שאני משלם להם.

ואם כל כך חשוב לך נפח התא מטען למה אתה רושם מכוניות עם 5 דלתות שבקטרוגייה הזאת תא המטען שלהם מוגבל וקטן יחסית לתצורות ה4 דלתות

תא מטען מוגבל וקטן בגרסאות 5 דלתות?

אתה אי פעם בדקת תאי מטען של הצ'בקים?

אמנם נתון הנפח "על הנייר" הוא נמוך יותר בגרסאות ה 5 דלתות, אבל פתח ההטענה הרבה יותר גדול, רחב ונוח, מה שמאפשר הכנסת מטענים שאין סיכוי להכניס לבגאז' של גרסאות 4 דלתות, בדר"כ גובה ההטענה גם נמוך יותר. נמשיך בכך שכל הנפח 'על הנייר' ב 5 דלתות הוא שימושי ונגיש בניגוד למרחב הפנימי הרחוק של גרסאות 4 דלתות שאין לו שימוש יעיל ביומיום.

עוד נציין שאם מוציאים את המדף האחורי יש אפשרות להרחיב את ההטענה לגובה ולקבל נפח דומה לגרסאות ה 4 דלתות - רק שהנפח הזה נגיש יותר.

ולקינוח נזכיר שבאותו פעם ב.. שמעבירים דירה או עוזרים לבן דוד הסטודנט לעבור למעונות בבאר שבע, בגרסת 5 דלתות מקפלים את המושבים ומעבירים בנגלה אחת מה שאי אפשר לחלום להעביר בגרסת 4 דלתות.

תא מטען מוגבל וקטן? מיתוס ישראלי.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

קיימים עוד רכבים ברשימה ?

בהתחשב בכך שמדובר ברכב ליסינג, הייתי לוקח C4 , העיקר להיות שונה. (במידה והיה מדובר ברכב פרטי לא הייתי מעז להתקרב ל C4)

סביר להניח שהיא גם תהיה נוחה יותר , ויהיו בה צעצועים ייחודיים.

במקרה ואין אופציות אחרות, אני מניח שהייתי הולך על הפוקוס 5 דלתות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
איזה רכב הכי כדאי לקחת ממקום העבודה מבחינת תצרוכת דלק וגודל תא מטען:

טויוטה קורולה 1.6 סאן אוטומטית - נוחה , מרווחת ולא הכי מאובזרת , 2 חלונות חשמל , אין בקרת אקלים , אין טיפטרוניק.

פורד פוקוס 1.6 אוטומט 5 דלתות - מאובזרת מרווחת ונוחה מאוד, מרגישה בטוחה ומאסיבית , אולי אפילו יותר מדי מאסיבית וחונקת , איכות החומרים בתא הנוסעים נראית איכותית אבל אפורה ועגמומית.

מזדה 3 1.6 4 דלתות אקטיב - כיפית , קצת צפופה , קופצנית במהמורות , מושבים נוחים ותומכים ואי אפשר להגיד שנשבר הגב , מרגישה צעירה.

ניסן אלמרה 1.8 אוטומט 4 דלתות - הכי פחות מאובזרת בקבוצה , מרווחת ונוחה , מנוע זריז ועירני גם בתאוצות מהמקום וגם בתאוצות ביניים.

מיצובישי לנסר 1.6 אוטומט אקסקיוטיב - טיפטרוניק לא צייתני , מושבים לא הכי תומכים , ראות טובה לפנים ולאחור , דיי משעממת ביום יום.

יונדאי אלנטרה 1.6 אוטומט 4 דלתות GLS - למרות בקרת האקלים תא הנוסעים נראה כמו של רכב מסוף שנות ה 90 , ממוצע לגמרי.

תודה מראש

סיננתי כמה רכבים.

GOT סחוג?

פורסם

מניסיוני, הטיוטה נחמדה, נוחה אבל מסרסת לחלוטין בנהיגה. ההיגוי והשלדה מרגשיות מנותקות לגמרי מהכביש. כמו לנסוע בקומקום חשמלי. מצד שני, האבזור מניח דעת והעיצוב הפנימי נחמד מאוד.

הפוקוס מצויינת. נראית טוב מבפנים ומרגישה מאוד דינאמית על הכביש.

האלמרה (למרות שאני בעלים של אלמרה טקנה פרטית) חסרת אבזור באופן קריטי בגרסת הליסינג (גרסת הפרפקט). היא הכי מהנה לנהיגה מכולן (לדעתי). שילוב גיר-מנוע-שלדה מצויין. נחשבת ל-DRIVERS CAR כבר הרבה שנים אבל מגיעה מופשטת מכל אבזור קיים בגרסת הליסינג וזה בעייתי מאוד לרוב הנהגים.

האלנטרה לא שווה את זה. גם מופשטת מאבזור, גם עיצוב פנים לא משהו וגם מנותקת לחלוטין מהכביש בנהיגה. כלומר יצאת בידים ריקות.

לא נסעתי בלנסר אבל אהבתי את עיצוב הפנים. חבל רק שהמנוע שלה חלש מדי (יותר חלש מדגמי ה-SUPER LANCER של אמצע שנות התשעים).

המאזדה שלוש חביבה, אמורה להתנהג טוב מאוד על הכביש אבל עיצוב הפנים שלה, לדעתי, מצועצע מדי. מתיימרת להיות מכונית ספורטיבית והיא ממש ממש לא.

ליאנה - מושבים נוחים, חביבה אבל לא יותר מזה.

אישית, אם זה היה ההיצע והייתי חייב לבחור מכונית מקבוצת רישוי 2 - פוקוס. ללא ספק. אפילו כמעט קניתי אחת.

פורסם

גם אני עומד בפני בחירה דומה (יש לי כחודש להחליט),

המועמדות (נכון לעכשיו):

סיטרואן C4, רנו מגאן 2 4 דלתות, פוקוס (2) 4 דלתות, הונדה סיויק חדשה (עדיין אין לי פרטים).

קורולה היה לי רכב נחמד בנוי היטב אך מיושן, אחיזת כביש נמוכה במיוחד בכביש רטוב, אמור להיות מוחלף בקרוב.

השיקולים שלי: בטיחות ונוחות (80-100 ק"מ ביום ויותר), הנאה מהנהיגה ורצוי גם ביצועים.

מגאן 2 היה לי מהראשונות עם כל האבזור, למיטב ידיעתי הוא עדיין היחידי עם 6 כריות אויר לקבוצה 2, (אשמח לשמוע עדכונים). קראתי שההיגוי המנותק מאוד שופר - מישהו יודע מנסיון אישי?

כרגע לקב' 2 הוא מגיע ללא אבזור מינימלי (ללא מראות חשמליות, ללא הוילונות בדלתות וכו,). הרכב דורש להתרגל אליו (צרפתיה מתורכיה!) מאוד מאוד נוח אבל סובל מתאוצות חלשות במהירויות עירוניות בגלל המשקל הגיר הארוך והמחשב שמסרב לקיק דאון במצבים מסוימים. השלדה פנטאסטית אבל בגלל חוסר התקשורת עם הנהג קשה לנצל את יכולותיה.

הפוקוס מגיע רק עם 2 כריות אויר, אבל קראתי שהשלדה שלו החזקה ביותר ולטענת היבואן טובה יותר בתאונות חזיתיות מהמגאן ומכל המתחרים, אני חושש שהרכב יהיה כבד כמו המגאן בעיר ולא מהיר כמו המגאן מחוץ לעיר.

על הסיויק אינני יודע יותר מדי פרטים כרגע, נסעתי בדגם המחלף מנוע וגיר נהדרים, אוטו קופצני מושבים ותנוחת נהיגה למזוכיסטים, אם נושא זה שופר והבטיחות טובה וניתן להשיג בקבוצה 2 אז אולי...

מזדה 3 היתה לי לזמן קצר, מושבים ותנוחת נהיגה טובה, קופצנית.

הסיטרואן C4 נראה לי מעט צפוף יותר מהאחרות, אבל פשרה טובה בין נוחות לבטיחות וביצועים, אני אמור לנסוע בו ובפוקוס בקרוב.

פורסם
אם זה רכב מהעבודה, (אין התחשבות בבלאי\תקלות\שטויות) הייתי הולך על מגאן 2, גם מאובזרת, גם נוחה מאוד.
נוחה מאוד ומרווחת, מאובזרת כן,הרכב שהיה לי כלל 6 כריות אויר, אין-ספור תאי אחסון, וילונות בדלתות, הדלקת אורות בחושך, משנה מהירות מגבים לפי הגשם, מראות חשמל ועוד, רק שכרגע לליסינג הוא קבוצה 3, בקבוצה 2 כל האבזור הנ"ל למעט 6 כריות אויר יורד.

וגם איכות ההרכבה לא משהו, למרות זאת לטיולים עם כל המשפחה הוא עדיין הרכב המוצלח ביותר.

• תוכן חדש...