Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ההיסטוריה לעולם חוזרת...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם - סיפור שהיה לי לפני כ-12 שנה: בהיותי סטודנט שנה ראשונה נסעתי עם חבר לחודשיים לאיי יוון (לא שאני זוכר הרבה עם כל האלכוהול ש"רץ" לי בדם והבחורות שרצו במקומות אחרים, בצעקות זוועה...). בדרך חזרה עברתי דרך פיראוס, וטיילתי בעיר בהמתנה למעבורת לקפריסין (מעבורת שעליה יש לי סיפורים רבים, כולל על נכדתו של מתאגרף יהודי מפורסם מתחילת המאה ה-20 שהנעימה את זמני...).

טוב, לעיקר - במהלך שיטוטיי הבחנתי בחניון ענק דמוי האנגר, ונכנתסי לראות מה יש שם. בסוף הבמנה עמדו 2 מכוניות עגולות מכוסות, ולאחר אישור מהשומר ובהשגחתו הצמודה, הרמתי את הכיסוי. הראשונה היתה סיטרואן DS17 יד ראשונה מהדגמים המוקדמים, במצב מעולה. נשמע טוב? חכו רגע... נפגש אחרי הפרסומות...

המשך -

טוב, אחרי ההתרגשות הראשונית ניגשתי לשניה והרמתי את הכיסוי. נשימתי נעתקה. במקום עמדה מרצדס SL GULLWING במצב מ-ו-ש-ל-ם, צבע לבן מדהים כאילו שעכשיו ירדה מפס הייצור. לאחר מספר דקות של קללות על כך שהמצלמה נשארה עם החבר שנסע איתי והתעצל לבוא לטייל, החזרתי הכיסוי למקומו (בחוסר רצון, משם מה!) והלכתי לדרכי, תוך שאני מקווה שגם אני יום אחד אגלה יצירת אומנות מוטורית באיזה חניון נידח, ורצוי עם סמל הכוכב המשולש...

ועכשיו, קופצים קדימה לחודש ינואר שנת 2006. לאחר שבעליו של אופל GT מיהוד מתעקש שמחירו 10,000 דולר ולא זוז פחות, מחיר הזוי לאור מצבו של הרכב ומחירו בארה"ב, ישבתי לי ביום שני האחרון ונכנסתי לאתר "יד 2" למדור רכבי אספנות. המודעה ה"טריה" ביותר היתה של רכב שמזמן אהבתי מאוד. טלפון אחד למוכר (אדם מבוגר ומקסים, כפי שלמדתי לדעת מאוחר יותר), ולמחרת בבוקר אני על הרכבת מחיפה לרמת-גן. הגעתי למקום והוא הנחה אותי להגיע לבניין ולרדת לחניון שמתחתיו... ציפיתי לראות איזו גרוטאה חבוטה, כפי שלצערנו רוב מכוניות האספנות בארצנו המוזנחת...

וכאילו לא עברו שנים רבות - צעדתי לסוף החניון החשוך, ובסופו רכב מכוסה. הורדתי הכיסוי ולעיני התגלה מרצדס 190 "פונטון" שנת 1956, עם סאן-רוף. בעל הרכב הסביר שהרכב לא זז משך 12 שנה ומצבו "בסדר", אז שערו לעצמכם איך התרגשתי כאשר באור המועט יכולתי להבחין שהרכב במצב מדהים, ללא חלודה וכו', במצב פנימי מושלם וחיצוני מעולה. הרכב אמנם לא זז 12 שנה אבל נראה שרק אתמול ירד מפס הייצור...

עשר דקות אחרי זה, ואני הבעלים החדש. יומיים לאחר מכן והרכב כבר שוכן לו אחר כבוד בחיפה. אז - קודם כל ד"ש לדב, אדם מקסים ואוהב רכב אמיתי (ואני לא אגלה איזה רכב נוסף יש לו, אני רק אומר שהוא בריטי, קבריו וספורטיבי, ירוק, יפהפה ובמצב מושלם!), וכן לגרר "לב" אשר עשה עבודה נהדרת בהעברה לחיפה. התמונות, כמובן, בקרוב...

ובנימה זו - טוב לחזור להיות בעליו של רכב אספנות, ואודה לכל מי שמכיר את הדגם ויוכל לחלוק מנסיונו - מידע מכאני, כיצד לטפל, היכן ניתן להשיג חלקים באם צריך, האם חלקים מכאניים מדגמים מאוחרים יותר ישתלבו היטב וכדומה.

שבת שלום!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מזל טוב - מתי תמונות? :)
מעט סבלנות. אני במשרד (מה לעשות, הרבה עבודה) והמצלמה בבית... מה שכן, אלו תמונות מהרשת של הדגם. הרכב שלי בצבע לבן, במצב זהה מבחינת המראה, רק עם גג נפתח מקורי.

mb_190_1957_hopkins.jpg

MERCEDES190PONTONANNO1956_C.jpg

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

מיקי:

ברכות לרגל הרכישה החדשה.

מקוה לראות תמונות בקרוב.

(גג נפתח הכוונה לגג מתקפל או לחלון בגג?)

וכן לגרר "לב" אשר עשה עבודה נהדרת בהעברה לחיפה. התמונות, כמובן, בקרוב...

גם אני השתמשתי בשירותיו. אחלה בנאדם. מומלץ!!

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

המון מזל טוב!

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

היי מיקי

דגמי הפונטון הם בנישמתי, ואני שמח בלי סוף על רכישתך.

מאחל לך הנאה מלאה מהרכב.

הדגם שלי כמו שנכתב הוא 220 משנת ייצור 55 שדומה בכלליות לרכב שקנית, שונה מממנו בנפח מנוע, קרבורטורים וגימור עץ פנימי.

יש לי המון אינפורמציות לתת לך על הפונטונים, כולל קישורים מענייינים, חלקים, מידע טכני ועוד.

צור איתי קשר לה"פ, או לטלפונים: 09-7408955 052-3535970.

אינני יודע איך שדברים מתקשרים להם ע"י כח עליון, אבל: אני חבר במועדון בעלי הפונטונים הבין לאומי, והיום קיבלתי הודעה במייל על הצטרפות חבר ישראלי ממושב בית הלוי (ששלחתי אליו מייל אך עדיין לא יצר קשר), אשר יש ברשותו פונטון 190, ואשר נרשם גם הוא למועדון. קוראים לו מיכאל (זה אתה במקרה?).

פרטים נוספים על הרכב שלי ועל פונטונים כולל קישורים, תוכל למצוא באתר שלי המופיע בחתימתי.

כמו"כ אשמח אם תיצור קשר.

מאחל לך הנאה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• תוכן חדש...