Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפי מה אני יכול לדעת איזה לחץ אויר למלא בצמיגים?

הרכבים שברשותי הם פורד אנגליה 1963 ופיז'ו 304 קבריולט 1973.

מישהו פעם אמר לי שבדרך כלל הלחץ שממלאים הוא 30 בכל הצמיגים.

האם זה נכון?

האם יש איזשהו אתר שמתעסק עם זה?

האם יש דרך לקבוע את זה?

והאם זה בכלל משנה?

תודה, שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם
שלום רב,

לפי מה אני יכול לדעת איזה לחץ אויר למלא בצמיגים?

הרכבים שברשותי הם פורד אנגליה 1963 ופיז'ו 304 קבריולט 1973.

מישהו פעם אמר לי שבדרך כלל הלחץ שממלאים הוא 30 בכל הצמיגים.

האם זה נכון?

האם יש איזשהו אתר שמתעסק עם זה?

האם יש דרך לקבוע את זה?

והאם זה בכלל משנה?

תודה, שחר

ישנו ספר רכב, ושם כמובן הנתון הזה מופיע.ערב טוב-זאב

zeev

פורסם

אולי לא התשובה שאתה מייחל לה אבל לשאלה שלך יש היבט טכני שאני לא בטוח שחשבת עליו - בכלל לא בטוח שהצמיגים המקוריים שהגיעו עם הרכבים הנ"ל היו צמיגים ראדיאליים, רוב הסיכויים שלפחות הפורד הגיעה עם צמיגי Bias Ply שהמבנה שלהם שונה לגמרי.

אם אתה מתכנן עדיין להשתמש בצמיגי BP שאיכשהו תמצא (אם מישהו עדיין מוכר כאלה), הכלל הפשוט למציאת הלחץ הנכון הוא לשקול את הרכב

להמיר את המשקל לליברות (כופל את המשקל בק"ג ב-2.2), נגיד שייצא לך 2374 ליברות

אתה מוסיף נקודה עשרונית בין המאות לעשרות - יוצא לך 23.74

מעגל למספר השלם הבא למעלה = 24

מוסיף 2 וקיבלת את הלחץ ב-PSI שהוא 26.

אם אתה מתכנן לקנות צמיגים ראדיאליים, פרסמתי בזמנו מאמר בנושא מציאת הלחץ הנכון בפורום הטכני, המאמר הוא יותר בנושא שיפור ביצועי הרכב אבל אולי תוכל להשתמש בו למטרה שלך.

קישור למאמר.

והאם זה בכלל משנה?

תודה, שחר

משנה מאוד.

האויר הוא זה שנושא את משקל הרכב.. לחץ נמוך מדי ואתה עלול לפוצץ את הצמיגים תוך כדי נסיעה, בד"כ זה קורה במהירויות קצת יותר גבוהות, כוונתי לא ל-150 קמ"ש אלא למהירות אוטוסטרדה נורמלית של 90-100 קמ"ש.

חשוב להקפיד בכל רכב, אספנות או לא, על הלחץ הנכון.

מוטי

פורסם

לא יותר פשוט לנפח אויר לפי הלחץ שרשום על הצמיג כביכול הוראות יצרן הצמיגים, זה מה שאני עושה.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
לא יותר פשוט לנפח אויר לפי הלחץ שרשום על הצמיג כביכול הוראות יצרן הצמיגים, זה מה שאני עושה.

אופיר

ממש לא. הלחץ שכתוב על הצמיג הוא הלחץ המקסימלי המותר באותו צמיג. אין לכך שום קשר ללחץ המתוכנן לרכב הספציפי עליו הם מורכבים.

אם זה מה שאתה עושה, אתה בלי ספק מנפח ללחץ גבוה בהרבה (מאד) מזה שאופטימלי ומומלץ למכונית שלך.

עודד

פורסם

היצרן נותן לך את הלחץ הקר המקסימלי שהוא רחוק מאוד מהלחץ הרצוי והמומלץ לרכב בהרבה מקרים...

יצאתי כרגע לבדוק בחוץ את הפיקאפ שלי סתם בשביל ההשוואה, על הצמיגים רשום לחץ מקס' של 44 PSI בעוד שהמומלץ הוא 36 PSI.

ההשפעות של ניפוח בלחץ גבוה בהרבה מהמומלץ יהיו שחיקה מהירה של מרכז הסוליית הצמיג, אחיזה פחותה ונוחות נסיעה ירודה.

מוטי

פורסם

המאמר של מוטי משקף בצורה יסודית ביותר את נושא לחץ הצמיגים ברכב.

רציתי להתייחס שנית לנושא העיוות בצמיג כתוצאה מלחץ אויר גבוה; יש הטוענים שמאחר ומדובר בצמיגים רדיאליים, בהם המבנה של הסוליה הוא כזה שפחות מתעוות מ"עודף" לחץ אויר, לא תמיד ניתן להבחין בעודף לחץ אויר או אפילו חוסר בלחץ אויר וגם לא תמיד נגרמת שחיקה מוגברת במרכז הצמיג כתוצאה מלחץ אויר גבוה יותר ממה שהמליץ היצרן.

מניסיון אישי, לפחות על הדגמים בהם אני התעמקתי בעניין הזה (אימפרזה/לגאסי), בעיקר בפורומים בחו"ל, עיקר האנשים רחוקים מהמלצות היצרן שאומרות 29-30PSI מאחור ו 32 PSI מלפנים... בפועל הרוב שמים 38 PSI על כל הרביעיה *או* באיזור ה 35-38 מלפנים ובאיזור ה 35 PSI מאחור. לא היה אפילו אחד שהתלונן על שחיקה מוגברת במרכז הצמיג.

חלק מאותם אנשים נתקלו בתופעה אחרת מעניינת: הכניסו את האימפרזה שלהם לטיפול במוסך וזו יצאה עם לחץ אויר של 40PSI בכל הגלגלים. לאחר ששאלו על פשר העניין, בישרו להם שזהו לחץ האויר האופטימלי עבור הרכב הזה - וקיימת הנחיה מסויימת בעניין הזה (לא זכור לי אם מדובר בהנחיית יצרן או דילר).

יש לציין כי מספר יצרנים מתייחסים ללחץ האויר בצמיגים ככל שמהירות השיוט עולה (וזה קצת פחות קשור לרכבי אספנות, אני מניח) ואומרים כי יש צורך להוסיף כמה וכמה PSI-ים כאשר עולים לאוטוסטרדות - וולבו היא אחת מהן - ובחיפוש נוסף באתרים של יצרני צמיגים כבר נתקלתי בטבלאות מפורטות בעניין הזה... לרוב מדובר על מהירויות שעולות על 160 קמ"ש ולכן זה "על הנייר" פחות רלוונטי עבורנו.

כאשר יצא לי לקרוא חומר רב בעניין לחץ האויר המומלץ בצמיגים, לא מעט מבעלי האימפרזות/לגאסי שדיווחו מניסיונם האישי הראו נתונים המסבירים בצורה דיי נחרצת כי לחץ אויר בו הם השתמשו (35-38PSI) תרם רבות לצריכת דלק טובה יותר על אוטוסטרדות רגילות (כ 55-75 מייל לשעה - קרי: 90-120 קמ"ש) וכן שחיקת הצמיגים היתה מצויינת ואחידה בכתפיים ובמרכז הסוליה. יש לציין כי נקודתית לעניין סובארו, היצרן לא מתייחס למצב העומס ברכב (ז"א אין הנחיות מפורשות ללחץ אויר כאשר הרכב עמוס לגמרי או כאשר הוא ריק לגמרי) ולכן יש הטוענים כי בעניין הזה היצרן לא טרח לעדכן את לחצי הניפוח של הצמיגים ביחס להתקדמות הרכבים שלו.

להערכתי האישית, יש משהו מאוד לא ברור בנושא לחצי הניפוח של הצמיגים ואין ספק כי היצרנים מנסים להרוויח כיול מסויים מכך - ייתכן וזה בא לכסות על דברים שלא הצליחו או השקיעו בהם במעמד התיכנון... אחרת פשוט קשה לי להסביר הבדלים של 3-5 PSI בין סוגי רכבים מסויימים שההבדל במשקל בינהם הוא אפסי (כמה עשרות קילוגרמים, שהם באמת מעט עבור רכב ששוקל כמעט טון ורבע).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כאשר יצא לי לקרוא חומר רב בעניין לחץ האויר המומלץ בצמיגים, לא מעט מבעלי האימפרזות/לגאסי שדיווחו מניסיונם האישי הראו נתונים המסבירים בצורה דיי נחרצת כי לחץ אויר בו הם השתמשו (35-38PSI) תרם רבות לצריכת דלק טובה יותר על אוטוסטרדות רגילות (כ 55-75 מייל לשעה - קרי: 90-120 קמ"ש) וכן שחיקת הצמיגים היתה מצויינת ואחידה בכתפיים ובמרכז הסוליה.
יאצק, ההגיון שלי אומר שאם צריכת הדלק השתפרה בעקבות ניפוח יתר זה רק בגלל סיבה אחת - פחות חיכוך של הצמיג עם הכביש.

אין ספק שהטכנולוגיות של בניית הצמיגים השתפרו פלאים בשנים האחרונות ולכן אפקט השחיקה במרכז הסוליה כנראה נמוך יותר (בטוח שבהפרש אדיר מצמיגי BP!) אבל פחות חיכוך עם הכביש הוא לאו דווקא אפקט טוב כמו שאני מסתכל על הדברים...

ולחלוטין לא נכנסת לנקודה של נוחות הנסיעה.

3-4 PSI מייצרים הבדל לא קטן.

מוטי

פורסם

הסיבה שנוהגים בחו"ל לנפח את הגלגל, ברכב ספורטיבי, מעל להוראות היצרן, היא בכדי לצמצם את תופעת טילטול הרכב בסיבוב ולמנוע מצב שהצמיג מקבל עיוות עם כיוון הפניה. (במכוניות בעלות חתך נמוך מאוד זה לא קורה) אבל.....מדובר ברכב ספורטיבי, אשר בדרך כלל עלות הצמגים היא מישנית, והבעלים מודע לצורך בהחלפת צמיגים מעל לממוצע הרגיל, הטמפרטורה בארצות אלה נמוכה מהמקובל אצלינו והמסלול בו נמצא הרכב טוב הרבה יותר מהכביש פה. האופנה הנ"ל חילחלה מאירופה ממרוצי סוף השבוע, לכביש הציבורי, למרות שאינה מתאימה במיוחד בארצינו החמה, והנזק גדול מהתועלת, הדרך הנכונה לבחור לחץ צמיג היא בחישוב של אופי הרכב וסוג העבודה שהוא מבצע (משקל-מרחק-מהירות-עונה-סוג דרך) לרכב אספנות שמשמש לתצוגה ואינו משתתף במרוצים ומוביל את בעליו והחתול למפגשי יום שישי, מספיק הוראות היצרן (הוראות אלה מתירות גבולות ברורים וניתן לשחק קצת לכאן או לכאן על פי העדפה). רכב ספורטיבי יותר ישקול החלפת הצמיגים לבעלי חתך נמוך יותר ולחץ אויר גדול יותר....חומר למחשבה, הנהג הממוצע מנצל בדרך כלל כשישים אחוז מיכולות הרכב (לא אתה, אתה נהג גדול... אני מדבר על האחרים) והסיכוי שיגיע למגבלות הצמיגים הרגילים קלוש ביותר-ראו בתוכנית טופ גיר כיצד אנשים רגילים נוהגים בסוזוקי ליאונה רגילה ומגעים בהפרשים משמעותים באותו רכב ובאותו המסלול, ורק לעיתים רחוקות מגיעים למגבלות, מה שאני אומר תמיד-תשקיעו בנהג ולא ברכב, נהג טוב ומיומן יהיה מהיר יותר תמיד, ללא קשר לרכב, צמיגים, או טיב השכנה....סעו בזהירות-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...