Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא עלינו, אבל תהיתי מה קורה אם מישהו פוגע ברכב אספנות נדיר יחסית, שהחלקים שלו מיובאים אישית מחו"ל ויקרים. מקבלים את הפיצוי מהביטוח שלו או שהם לא מכירים בכאלו דברים?

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

העקרון של ביטוח מקיף או ביטוח צד ג (של מי שפגע בך) הוא החזרת המצב לקדמותו (כמו גם דיני הנזיקין).

אם דאגת לבטח את עצמך בביטוח מקיף כאשר המבטחת מסכימה לערך הרכב הרי שתהיה זכאי לקבל תגמולי ביטוח עד מלוא ערכו. במו"מ נכון ניתן יהיה לקבוע ברשימה לפוליסה תנאים מיוחדים לאופן שבו ירכשו חלפים שאינם בנמצא בישראל.

צד שלישי שגרם לך נזק יהיה מחוייב בפיצוי על מלוא הנזק (ובמקרה של תביעה אזרחית,מלוא הנזק שביהמ"ש ימצא לנכון לפסוק לך לאחר שישמע את טענות הצדדים).

גם כשפיאט אונו מודל 1988 חבוטה והרוסה פוגעת בפורש קררה חדשה,הביטוח שלה יצה את בעל הפורש ולא משנה כמה יקר הרכב/חלקיו.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

גם כשפיאט אונו מודל 1988 חבוטה והרוסה פוגעת בפורש קררה חדשה,הביטוח שלה יצה את בעל הפורש ולא משנה כמה יקר הרכב/חלקיו.

לא מדוייק, ביטוח צד ג' מכסה נזקים עם הגבלת תקרת הסכום, בהתאם לפוליסה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תקרת הסכום בפוליסות סטנדרטיות היא סביב 300-400k ש"ח

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לא מדוייק, ביטוח צד ג' מכסה נזקים עם הגבלת תקרת הסכום, בהתאם לפוליסה.

נכון! לא נכנסתי לפרטים כי כל פוליסה נוקבת בסכומים ובתנאים אחרים אבל זהו העקרון. נקודת המוצא היא כי המזיק שפגע בך חייב לפצותך על מלוא הנזק,אדם רגיל וסביר ידאג שתהיה לו פוליסה שמכסה את רוב הנזקים האפשריים ולכן גם ניתנה דוגמה קיצונית מאד. אגב,מה שחברת הביטוח של צד ג לא מכסה חייב הצד השלישי לשלם לך מכיסו ואותך כמי שניזוק לא מענין מאין הכסף.

הכל כמובן ברמת העקרון וכאן אני חוזר להודעה הקודמת,בעקרון אתה זכאי לקבל פיצוי על מלוא נזקיך שמוכחים ובהנחה שהאחריות לתאונה רובצת על צד ג'.

שלא נצטרך....

פורסם

השאלה היא אם בית המשפט לא עלול להחליט על אשר תורם של בעל רכב נדיר שיוצא לכביש. כבר היו דברים מעולם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

רכב אספנות במידה ורוצים לקבל את מלוא ערכו במקרה של פגיעה, יש לבטח על פי כללי יצירות אומנות או רכוש בעל ערך רגשי גבוה, בסעיף מיוחד כמו שמבטחים תמונה של פיקסו או שרשרת זהב מיוחדת מעל לערך הזהב נטו....כיסוי זה יקר יחודי לרכב ולא במסגרת הביטוח הרגיל לא כל חברות הביטוח מסכימות להוסיף סעיף כזה...חשוב לבטח בנוסף לביטוח הרגיל גם הרחבה מיוחדת לנושא זה....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
השאלה היא אם בית המשפט לא עלול להחליט על אשר תורם של בעל רכב נדיר שיוצא לכביש. כבר היו דברים מעולם.
לא היו דברים מעולם. אין מטילים אשם תורם לענין/בגלל ערך הרכב הנפגע וכל עוד הרכב מורשה לנסיעה בכביש.

ניתן להשית אשם תורם לענין האחריות ואכן יש מקרים בהם נכנסת לצומת בו לך אור ירוק/זכות קדימה והרכב האחר לא ציית לתמרור/רמזור ובכל זאת ביהמ"ש יחליט שאתה אשם במידה מסויימת (קטנה בד"כ) לתאונה (אשם תורם).

הבסיס המשפטי הוא כי היית צריך לצפות שמישהו לא יתן לך את זכות הקדימה ולנקוט באמצעים המתאימים למקרה שכך יקרה ולמנוע את התאונה או לקטין את תוצאותיה.

ההמלצה של רן תמיד נכונה,נכון גם להקפיד שסכומי הביטוח המקסימליים בפוליסה יהיו גבוהים ככל הניתן ובפועל אנו משלמים רק פרומילים מסכום הביטוח כך שאם תגדילו אותו התוספת לפוליסה לא תהיה משמעותית ובכל מקרה עדיף לשלם עוד 100 ש"ח לפרמיה ולא לשלם 100,000 ש"ח לנזק שמעל לסכום הפוליסה.

פורסם

אני רק יודע שאם מישהו יעשה מעשה מטופש ויכנס לי באוטו אני מפרק לו את הצורה, כשהייתי עם הסוויפט מישהי נכנסה באדום לצומת- לא התרגשתי, עם הוולבו מישהי נכנסה בי ממש חזק - שוב לא התרגשתי.

את האסקורט אני מחנה בשדה ראייה ככה שאם מישהו חונה לידי אני מסתכל שהוא לא פותח את הדלת חזק מדי.

ואני שם לב לזה רבות לאנשים שקשורים למכונית יש רגעים רבים של "שחור בעיניים" ולא ממש כדאי לעצבן אותם.

וכמובן ביטוח ביטוח ביטוח.

haters will hate

• תוכן חדש...