טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,195 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 0 תגובות
- 30.1 אלף צפיות
>>>> הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני <<<< שינוי מידות צמיגים / ג'נטים ריכוז מידע: פרוייקטים, תיקונים, מדריכים, מאמרים ושאר מידע חשוב ומעניין עידכון דף הפרוייקטים של הפורום הטכני
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 84 צפיות
שלום הרכב עשה 100,000 ק"מ , טיפול פעם בשנה , אף פעם לא הוספתי שמן . לפני שבועיים נדלקה לי נורת חוסר שמן (הרכב עבר 7000 ק"מ מהטיפול) , הוספתי כ 800 סמק , לאחר ככ 500 ק"מ ראיתי שירד משמעותית והוספתי שוב , בדקתי וניקיתי נשם PCV יש יניקה והוא תקין כנראה. יש פליטת אוויר חזקה ממכסה השמן (ראיתי שצריך להרגיש יניקה) ויש עליו בוצה . מה כדאי לעשות : האם החלפת שמן רגילה בשלב ראשון ? האם ביצוע פלאשיניג ( קראתי דעות ל2 הכיוונים) ? מה הדרך הנכונה לאיבחון הבעיה ? תודה לעונים , דוד
הודעה אחרונה מאת גולדן191, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 843 צפיות
יש לי ניסן טידה 2010 מלאתי דלק ב100 שח כשנדלק נורת דלק אחרי 50 ק''מ הנורה נדלקה שוב הרכב עבר בדיקת מחשב הכל יצא תקין 100% למי יש רעיון מה יכול להיות???
הודעה אחרונה מאת ישראל פוש, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 75 צפיות
יש לי הרכב תה"ל סינכרוני של 7 הילוכים, אחרי הטיפול האחרון ברכב שכלל החלפת שמן גיר אני מרגיש משהו מוזר מהתה"ל. אם בזמן נסיעה נמרצת (סל"ד מעל 2500) אני מרים את הרגל מהמצערת הרכב נבלם כשהסל"ד יורד, בעבר התופעה לא קרתה ואני מניח כי כתוצאה משיחרור הנעילה המכאנית של הממיר מומנט. כיצד ניתן לבדוק?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 310 צפיות
אני עומד להחליף את הגומיות והגריז בציריות שלי. רציתי הפעם לעשות את זה לפי הספר, אז קראתי את ההוראות וכתוב להדביק את בית המיסבים על הצירייה עם לוקטייט, את הצד המתכתי של הגומיה החדשה על בית הפעמון עם דבק גומי מיוחד, ולסגור את המכסה עם חומר אטימה מיוחד, עמיד בשמן ודלק, שאינו מתייבש. מצאתי בעזרת AI שווי ערך לשלושת החומרים שנמכרים בארץ ורכשתי ב210 ש"ח. נדמה לי שפעם קודמת שעשיתי את העבודה הזאת על הציריות האלה לפני שנים, לא הדבקתי עם שום חומר. גם הסתכלתי בכמה סרטונים ביוטיוב ואף אחד לא טרח להשתמש בדבקים בכלל. פשוט סומכים על זה שהברגים שמחברים את הציריות לדיפרנציאל כבר סוגרים את הכל ביחד. יחד עם זה, כל האיזור נהיה מטונף בגריז ושמן ויש מצב שאם עושים את ההדבקה…
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
היי שאלה קצת מוזרה. נתקלתי לפני כמה ימים באדם שטיפל ברכב שלו במוסך רשמי של היבואן, ובמקום לשים שמן מנוע 5w30, המוסך שם לו 5w40 תוך סיבה שבהתאם לתוואי הדרך והקילומטראז' של המנוע, שמן כזה יהיה יותר טוב למנוע. השאלה שלי היא האם זה הגיוני? למרות שהיצרן כתב במפורש 5w30 בספר הרכב. כלומר האם ייתכן מצב שעדיף להחליף את סוג שמן המנוע בהתאם למצב הרכב למרות שהיצרן לא ציין את זה?
הודעה אחרונה מאת david3692, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 244 צפיות
אין דרישה מחברת הביטוח ואני מעוניין לבטל את הזנת הקוד לפני כל התנעה. ומה עלות מוערכת? קודן איתוראן כזה:
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 56 צפיות
רכב אאודי A3 1.8tfsi cjs שנת 2013 הרכב בזמן שיוט עושה חיתוכים/בעיטות עדינות, הרכב חובר למחשב בוצע בדיקה בזמן אמת הכל עובד תקין, הוחלף סעפת, קוילים, מזרקים, פלאגים,חיישן MAP, חיישן לחץ דלק נמוך, משאבת דלק לחץ גבוה+לחץ נמוך כטיפול מונע אבל עדיין לא פתר את הבעיה של החיתוכים, הילוכים עוברים כמו שצריך. אובד כיוונים אשמח לשמוע כיוונים אחרים.... הרכב 185 אלף קמ
הודעה אחרונה מאת אאודי A3, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 307 צפיות
מדובר ביונדאי גטס 2003 עם כ-225,000 ק"מ. הרכב נשכל בטסט בגלל זיהום אוויר. המכונאי אמר שלדעתו הבעיה בממיר קטליטי, והעריך את עלות התיקון בכ-3,000-3,500ש"ח מעבר לכך הרכב נוסע תקין ואין תקלות מיוחדות. האם לדעתכם כדאי להשקיע בתיקון כזה ברכב בן 23? או שכדאי לשקול למכור אותו כפי שהוא? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 242 צפיות
בעקרון בגלל שיש בלבול בין 208 "רגיל" ל 208 VTi Prince כמו שיש לי, ייתכן ובצענו טעות בהתקנה של האו רינג (ייתכן וזה לא משנה. אבל כן רוצה לדעת את זה... כי וואלה השמאלי לא מופיע בקטלוג של cars245 כלל והימני מופיע המון פעמים בוריאציות שונות) אצלי התקנו (חבר שעזר לי מאד והתקין לי, כמובן שאני זה שהזמין וחשבתי שזה הנכון, אני השנה אחליף לבד) במשך שנתיים רצופות רק את השמאלי (בהסתמך על מה שהיה שם לפני כן, שמוסך היבואן שם) האם צריך להתקין את הימני במקום? בכל הסרטונים של ה VTi שמים את הימני בלבד. תודה
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 443 צפיות
היי לכולם קיץ שלישי עם ה508 והגג הפנורמי הארוך שלה. ההתנהלות שלי עם הרכב בימי הקיץ הפכה להתעסקות- אם אני יודע שבעוד זמן מסוים אני יוצא מהבית וכרגע הרכב בשמש - אחפש להזיז אותו חצי שעה קודם לחניה מוצלת כדי שיהיה קצת יותר נעים. יש סוכך שמש על השמשה הקדמית, כל החלונות מושחרים ומוצללים מהיצרן, מי יותר מי פחות. אבל, עם צל או בלי צל - דקות לתוך הנסיעה בשמש הישראלית, הגג הפנורמי קולט את כל החום ומכניס אותו לתא הנוסעים. הוילון הנגלל עושה עבודה יפה בהצללה מפני השמש, אבל מה בנוגע לבידוד החום? נאדה. המזגן שעובד קשה כדי לקרר את תא הנוסעים, לא יעיל ב20 הסנטימטרים העליונים של תא הנוסעים, שם נמצא גג הזכוכית הרותח, האוויר שמתחמם ממנו וגם הראש שלי, שמכיל איבר…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
נורת ABS
מאת גרנד פריקס- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 201 צפיות
שלום לכולם. פאסאט 2005 1.9TDI נורת ABS דולקת, פלוס נורה בצורת משולש אזהרה עם חץ סביבה, היה חיישן אחד קידמי שנמעך, אז הוחלף באחד חדש של מגנטי מרלי, ולא נכבה הנורה, לאחר משחק בחיישן כבתה הנורה ל300 מטר ונדלקה שוב. חיברתי מחשב שבודק ABS, והוא כתב שיש תקלה ביוניט אור בלם ובחיישן האחורי, אני חשבתי שאולי היוניט התקול גורם לו לחשוב שהחיישן מזייף כי בעצם הוא לא יודע שלחצתי ברקס, החלפתי יוניט והנורה כבתה לכמה קילומטר, ובברקס אגרסיבי נדלקה. וכעת כל התנעה היא נכבית ויש כמו רעש גריסה מהדוושה, עד שהיא נדלקת לאחר כמה בלימות חזקות, ולפעמים נדלק רק הנורת אזהרה המשולשת, ורק אחרי כמה מאות מטרים נדלקת נורת הABS. כעת השאלה היא האם יתכן שהחיישן באמת תקול, כי הבנתי שהרכב ע…
הודעה אחרונה מאת גרנד פריקס, -
בית טרמוסטט מקורי של PSA - עולה כ 1200 ש"ח צינור ב 300 ש"ח בערך ללקוח צמה סביב 150 ש"ח ללקוח מק"ט 9804315380 כן, יכולתי להזמין לבד, יודע, אבל הנזילות שלי התחילו להתגבר ולא רציתי לחכות שבועיים+ בעקרון, הייתי אמור להוציא את המצבר ואת המגש לפני שבועיים++ ולראות את הרטיבות לא מציין את שם המוסך. טעות שלי שלא עשיתי מספיק שיעורי בית, אין שום סרטון ביוטיוב או הדרכה שמראה שזה לוקח יותר משעתיים. כולל צינור וצמה, כמובן פירוק הרכבה נוזל קירור וניקוז אוויר. לטענת המוסך בגלל שהחליפו צינור טרמוסטט אחורי זה מאריך את הזמן משמעותית. הגיוני? פריט 1351VF בגלל שאני מכיר טוב עבודה מכונאית בסיסית ביותר, כגון פלאגים פילטרים וכאל…
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 601 צפיות
מישהו יכול לתת לי כיוון איך אני יודע מה המספר של החלק ואיפה ניתן להזמין חלק חליפי באיכות טובה... הרכב הוא ויטרה 2019 מנוע k10c
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 258 צפיות
שלום, יש לנו קיה קרניבל 2011, דיזל. 235,000 ק״מ. בשנה האחרונה נאלצנו להחליף גיר,לבצע תיקון רציני ומדחס למזגן, טיפול 10,000 יקר מאד (לא זוכרת מה כלל…), פנסים נשרפים שוב ושוב. עכשיו הגענו למוסך בגלל רעשים בפניות, ומסתבר שצריך להחליף ציריות (מצרפת תמונות), צמיג קדמי (כי יש בו חתך), לטפל בנזילת שמן, ואולי גם במה שגורם לנורת אזהרה בצורת סליל להבהב… מצד אחד השקענו כבר כל כך הרבה ורכב 7 מקומות מרווח משנתון חדש יותר יעלה הרבה מאד. מצד שני, נראה שכל רגע משהו אחר יתקלקל ופשוט נמשיך להחליף כל פעם משהו אחר ברכב עד שישאר מהמקור רק הוישר. התייעצנו עם יועץ לקניית רכבים שאמר שללא ספק צריך להחליף, אבל נצטרך כ-100,000₪ בשביל תחליף שעונה על הצורך שלנו, את הקיה הנוכחי לא נראה לי …
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 915 צפיות
המנוע הוא M272 של מרצדס מ 2008, 3.5 ליטר V6. ב 150 אלף ק"מ האחרונים נורת חוסר שמן התחילה להדלק לפעמים ללא שום סיבה הגיונית (אני משתמש בשמן איכותי סינטטי מלא של מוטול מסדרת 8100 בצמיגות 5-30 ורמת השמן היא ב 2/3 העליונים של הסטיק) ולכן מצוף השמן הוחלף לפני מספר שנים. אחרי ההחלפה הבעיה נעלמה אך בזמן האחרון חזרה שוב. שמעתי כי בעיה כזו יכולה לנבוע מבוצה במנוע, קצת קשה לי להאמין כי מכסה השמן נקי אךאני מכניס את הרכב בשבועות הקרובים לטיפול (300K) וורציתי לדעת אם כדאי כבר על הדרך לבצע "פלאשינג" למנוע. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 129 צפיות
שלום חברים שואל עבור חבר. קאיה ספורטז 2020 1.6 T מטפל בזמן. מתלונן על חוסר סחיבה כבר כמה ימים , אין שום נורות תקלה , בחיבור עם סורק פשוט לא נמצא תקלה אנא עזרתכם .
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 97 צפיות
הרכב נכבה פתאום? הסל"ד על 0 והוא לא רוצה להתניע? ייתכן שמדובר בתקלה בחיישן קראנק (Crankshaft Position Sensor) תקול. בסרטון הזה אדריך אתכם צעד אחר צעד איך להחליף את חיישן הקראנק ברכב.
הודעה אחרונה מאת Lexicon, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 79 צפיות
שלום רוצה להחליף את הנורות לנורות לד! פיקנטו 2023 ! איזה דגם צריך לקנות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 302 צפיות
שלום לכולם, נדלקה לי נורת שמן היום ובדקתי אותו כמה שעות אחרי שהאוטו עמד וראיתי שרמה באמצע (צירפתי תמונה) האם צריך לדאוג ,ללכת למוסך? זה קרה לי לפני שבוע גם אחרי הבדיקה הנורה כבתה. תודה על כל תשובה.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 79 צפיות
אהלן, לגבי הונדה סיוויק ספורט מנוע 1.5 ליטר שנת 2018 בהאצה לחיצה עד הסוף על דוושת הגז מגיע למקסימום 4000 סל"ד במצב P\N , גם במהלך נסיעה בהאצה מתקשה לעבור את ה-4000-5000 סל"ד. בסריקת מחשב לא נדלקה נורה והרכב לאחר טיפול כולל החלפת שמן, פלגים מה יכולה להיות הסיבה?
הודעה אחרונה מאת edencherwyskate, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 84 צפיות
אהלן האם לדעתכם מספיק לקנות Touch up pen מפולקסווגן שתואם לצבע הרכב או שכדי ללכת לדיטיילר שיסדר את זה? מה דעתכם? אני מפחד אפילו לשטוף את הרכב כדי לא להחמיר את הקילוף צבע. כמו שניתן לראות הצבע והלקה ירדו לגמריי
הודעה אחרונה מאת Stangg, -
בלי שנגעתי בכלום, הכרטיס לא נקלט יותר וגם לא ננעל. עבדה בלי תקלות שנתיים בדיוק. עריכה: אם התקנתי את ה Electrostatic sticker, אני פשוט מוריד את המצלמה משם וזהו? בלי חוט דנטלי ובלי בלגן? ומתקין את ה Electrostatic sticker החדש שיגיע עם ה Z50 PRO? תודה האם בהחלפה אתם מסירים את הדבק עם חוט דנטלי כמו בסרטון? אני מבין שאני יכול לשלב בין DDPAI Z50 PRO קדמית ל Z50 רגילה אחורית וזה מה שאעשה. אקנה Z50 PRO כנראה.
הודעה אחרונה מאת Coresh, -
מצבר קיה סטוניק 2024 1 2
מאת is5286-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 301 צפיות
שלום צריך להחליף מצבר ואשמח לעזרה, האם שמים מצבר רגיל 60 אמפר? האם שמים מצבר סטארט סטופ 60 אמפר? ברכב לא מותקנת מערכת סטארט סטופ. אשמח לעזרה להמלצות למצבר מתאים.
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 422 צפיות
שלומות. הרכב עבר עד היום 120,000 ק"מ ללא תקלות, התקלה היחידה היא מחירי הטיפולים... בטויוטה הישנה שלי, טיפול 10,000 שכלל החלפת שמן ונוזל קירור עלה 450 ש"ח, ברכב החשמלי שאין את ההחלפות האלו רוצים בחברה 1,190 ש"ח. לא בא לי. האם מישהו מכיר מוסך מורשה שמבצע טיפולים שגרתיים לרכב הזה במחיר שפוי יותר? הרכב עדיין באחריות (הרכב עד 150,000, והסוללה עד 200,000). האם טיפול במוסך לא יבואן לא יפגע באחריות? גר בבית שמש, עדיפות למוסף שפתוח בשישי.
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 163 צפיות
יש ברשותי פריוס 2015 עם כ- 200K, ולאחרונה שמתי לב שכשאני מאט במהירות עירונית לפני פניה, [בעיקר בירידות] יש קרקושים/ נקישות תוך כדי שאני מסובב את ההגה, מאזור הגלגל הקידמי שמאלי. אם אני רק מאט ללא סיבוב אין רעש בכלל, אם רק פונה ללא האטה שוב אין רעש, בנוסף אני לא בטוח כרגע אבל נראה לי שזה רק בפניה ימינה, הלכתי היום למוסך הרים את האוטו ואמר לי שנראה לו שיש ענין במוטות מייצב אבל הוא לא בטוח בכלל שזה קשור לרעש הזה, מפה לשם לא היה לו זמן לעשות סיבוב על האוטו להרגיש וכו', אז דחה אותי למחר. אז אני צריך את מומחיותכם להבין אם יש קשר בין הדברים, אם יש ענין נוסף שיכול לגרום לרעשים האלו,? תודה רבה! [סתם אני מוסיף כשאני נכנס ויוצא מהאוטו לעיתים…
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
בקרוב אחליף שמן לראשונה, זה מגיע אחרי שביצעתי החלפת נוזל קירור, החלפת רצועת אביזרים והחלפת פלאגים. אני צריך לשים את האוטו על בוקים כמובן, ואז לפרק איזה כמה ברגי 10 מ"מ עם מברג 10 מ"מ בוקסה - ברגים של מגן אגן השמן - לא בעיה. מה שכן בעיה, זה המכה שנותנים לאלן פה בדקה 02:30: https://youtu.be/-gBaLP4y_o4?t=142 לא יכול לתת מכה כזו עם מפרק כף היד כי הוא מועד לפורענות אצלי (לא מהקלדות, אלא משכיבות סמיכה) . פשוט לתת מכה עם האגרוף בעדינות? או שעדיף לי להשתמש עם מאריך 3/8 פשוט ולסובב וזהו? להבנתי 8 מ"מ אלן תואם למאריך. אני מבין שזה ירידה לפרטים הכי קטנים שיש, אבל האגרוף שהוא נותן שם מוזר לי. מי נותן אגרוף עם מפרק כף היד? יש לי גם בוקסה עם מתאם…
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 192 צפיות
אהלן לכולם, לאחר שפעמיים נדלקה נורת מנוע (לפני טיפול) ואחריו, קופץ בבדיקת מחשב Turbo charger, נראה שרכיב הטורבו גמור לחלוטין, אנחנו בגדול רוצים לסיים את דרכנו עם הרכב, הבהירו לנו שאף אחד לא יקנה אותו עם טורבו גמור ולכן נכנסים לתיקון, רציתי לדעת כמה עולה חלק חדש מקורי של יונדאי, וקיבלתי גם הצעה על צינור הזנת השמן, כולל עבודה בטיפול האחרון (לפני שבוע) החליפו לי מסנן שמן ושמן, כחלק מהחלפת הטורבו אמרו לי שצריך לעשות גם את זה, אבל אולי זה מיותר? כרגע קיבלנו ממכר קרוב לעשות את זה אצלו בסדנא הביתית (הוא עובד מוסך במקצועו כבר שנים), במחירים הוזלים יותר, הבהיר לנו שיש אחריות על העבודה, אשמח לדעתכם.
הודעה אחרונה מאת רוןS, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 286 צפיות
הקדמה מי שעוקב אחרי הפרסומים שלי בפורום, יודע כמה אני אוהב לפרסם כאן Retrofit'ים שאני עושה לרכבים שלי (ומי שלא, מוזמן לצפות בשרשורים שפרסמתי כאן לאורך השנים). עם זאת, ככל שאני מתבגר ורוכש רכבים טובים (ויקרים) יותר מקודמיהם, הם גם לרוב באים עם המון פיצ'רים ככה שכבר לא ניתן למה לעשות Retrofit. ב-BMW M235i שלי יצא לי רק לשדרג את מערכת המולטימדיה לאחת מקורית חדשה עם מסך 8.8" שכולל CarPlay, וזה הסתכם בזה. אין ממש מה להוסיף, כי הרכב מפוצץ בתוספות שהגיעו איתו (וספציפית שלי, הבעלים הקודם פשוט סימן כמעט כל תוספת אפשרית לדגם). עם זאת, משהו שכן הפריע לי: השלט של השער של החניון תמיד לא נמצא איפה שאני מחפש אותו. הרכב לא מכיל הרבה מקום אחסון (שזה משהו שאני אוהב, כי …
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 111 צפיות
הרכב לא מכניס הילוך (נשאר על P) בדקתי עם מחשב רכב של עלי אקספרס ויצא לי TRANSMISSION FLUID PRESSURE SENSOR SWITCH CIRCUIT RANGE PERFORMANCE אשמח לעזרה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת נתנאל203,